خبرگزاری مهر، گروه استان ها : بارش نسبتا شدید دومین برف پاییزی از آغازین ساعات صبح پنج شنبه در استان گیلان به ویژه شهرستان های غرب اعم از صومعه سرا ، فومن و شفت و ماسال آغاز شده و نوید بخش این است که مردم در این شهرستان ها روزهای پایانی پاییز و شب چله خود را با برف طی کرده و وارد فصل زمستان شوند.
این بارش که با توجه به پیش بینی های سازمان هواشناسی و سرد شدن هوا دور از انتظار نبوده، تا بعدازظهر امروز به صورت مداوم و تا روز شنبه به طور مقطعی ادامه خواهد داشت.
هرچند بارش برف ساعات شادی بخش و خاطرات خوشی را برای مردم به ویژه کودکان و نوجوانان به ارمغان می آورد ولی تداوم این نعمت الهی با همه زیبایی های خود در صورت نبود زیرساخت های مناسب سبب بروز خسارات، آسیب و مشکلات فراوانی برای مسئولان و مردم می شود.
همین چند هفته پیش بود که مردم شهرستان های صومعه سرا، فومن و شفت شاهد باریدن اولین برف پاییزی بودند. برف معمولی که علاوه بر شادی و نشاط، طراوات و زنده شدن هوا، مشکلاتی همانند بسته شدن راه ارتباطی چندین روستا، گرفتاری چندین چوبان در مسیرهای کوهستانی، قطعی مکرر برق، آب و در برخی نواحی نیز افت شدید گاز و کمبود سوخت را به همراه داشت.
ضرورت تشکیل ستاد فرعی بحران در بخش ها و دستگاه های اجرایی
فرماندار صومعه سرا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به بارش چند هفته گذشته برف در شهرستان تلاش شد تا در این هفته ها تمامی دستگاه ها بازنگری در امکانات و پتانسیل خود داشته باشند.
حسین اسماعیل پور با تأکید برضرورت نظارت و توجه بیشتر مسئولان در این حوزه ها، گفت: مسئولان موظف هستند که دقت نظر بیشتری در این خصوص داشته و برنامه ریزی مناسبی درباره پیشگیری از بروز هرگونه بحران در حوزه های مختلف تدوین کنند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای مقابله با هرگونه بحران احتمالی در ستاد مدیریت بحران شهرستان صورت گرفته است، افزود: همه دستگاه های خدمات رسان عضو ستاد، طی روزهای بعداز اولین بارش برف پاییزی در شهرستان موظف شده اند که آمادگی خود را برای بحران های احتمالی بعدی حفظ و کمبودهای موجود را تا حد امکان برطرف کنند.
فرماندار صومعه سرا تشکیل کارگروه فرعی مدیریت بحران در هر دستگاه و بخش را بسیار حائز اهمیت دانست وخاطرنشان کرد: وجود این کارگروه به شناسایی و عملکرد مناسب در زمان بحران کمک می کند.
اسماعیل پور با اشاره به برگزاری جلسه مدیریت بحران در روزهای گذشته در شهرستان، یادآورشد: از همه دستگاه ها خواسته شده که نقاط حادثه خیز را شناسایی و راهکار مناسبی برای وقوع هرگونه بحران در نظر بگیرند.
ضرورت تعامل بخش دولتی و خصوصی در هنگام مدیریت بحران
فرماندار شفت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در هنگام بروز حوادث و بحران تمامی دستگاه های خدمات رسان باید پای کار حاضر شوند.
محمدرضا محسنی به وجود برخی کمبودها در حوزه ماشین آلات سنگین در شهرستان اشاره کرد و گفت: به همین منظور برای خدمات رسانی بهتر و بیشتر از پتانسیل بخش خصوصی نیز در هنگام بحران استفاده می شود.
وی بر ضرورت کسب آمادگی بیشتر برای برخورد با بروز احتمالی بحران تأکید و خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از مواردی که بیش از همه در بحران اخیر ایجاد مشکل برای شهرستان به خصوص روستاها کرد قطع برق به دلیل سقوط شاخ و برگ درختان در مسیر خطوط انتقال برق بود که تلاش شده با همکاری بخشدارای ها و دهیاران این مشکل نیز برطرف شود.
فرماندار شفت با اشاره به اینکه باید از پتانسیل و ظرفیت بخش خصوص نیز برای خدمات رسانی بهتر در زمان بحران استفاده شود، افزود: برای رسیدن به این نقطه نیازمند تعامل و همکاری بیشتر دستگاه های خدمات رسان بخش دولتی با بخش خصوصی هستیم.
محسنی با بیان اینکه خوشبختانه در بحران اخیر از نظر ارزاق عمومی به ویژه نان مشکل خاصی وجود نداشت، گفت: انتظار می رود این آمادگی همچنان ادامه دار و در مواقع ضروری مردم از نظر تهیه ارزاق عمومی مشکل مواجه نشوند.
وی تأکید کرد: تلاش شده که با برطرف کردن برخی کمبودها و برنامه ریزی مناسب همه مسئولان اعم از شهرداران، بخشداران، دهیاران در جهت مقابله با هرگونه بحران احتمالی از آمادگی لازم برخوردار شوند.
به گفته این مسئول با توجه به گزارش هواشناسی و استمرار هوای سرد و بارش برف و باران در استان و شهرستان کلیه دستگاه های خدمات رسان عضو مدیریت بحران و همچنین بخش خصوصی در آماده باش کامل هستند.
آماده باش کامل اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان فومن
فرماندار فومن نیز درباره آمادگی دستگاه های اجرایی این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: فومن در استان گیلان در منطقه حادثه خیز واقع شده و باتوجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی خود در معرض وقوع بحران های احتمالی همانند سیل، برف، رانش کوه، آتش سوزی، آب گرفتگی و تخریب پل ها قرار دارد.
میرشمس مومنی زاده با بیان اینکه در سال های گذشته وقوع حوادث غیر مترقبه و نداشتن آمادگی لازم موجب غافلگیری دستگاه های اجرایی شده بود، ادامه داد: خوشبختانه با برگزاری جلسات مستمر مدیریت بحران شهرستان در ماه های گذشته تمامی دستگاه های خدمات رسان از یک آمادگی نسبی خوبی برخوردار هستند.
وی با تأکید بر تعامل و هماهنگی همه دستگاه های خدمات رسان شهرستان فومن ادامه داد: هماهنگی و هم افزایی دستگاه های خدمات رسان در زمان بحران می تواند از بسیاری خسارت ها جلوگیری بعمل آورد.
فرماندار فومن در ادامه با بیان اینکه هدف از مدیریت بحران کاهش هرگونه خسارت جانی و مالی از وقوع حوادث غیرمترقبه است، تصریح کرد: پیشگیری، آمادگی از لحاظ امکانات و برنامه، مقابله بعداز وقوع بحران و بازسازی و بازتوانی بعد از ایجاد خسارت و ویرانی گام هایی است که باید در ارتباط با بحران برداشته شود.
مومنی زاده به عملکرد مطلوب دستگاه های خدمات رسان عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان در برف چند هفته پیش اشاره کرد و افزود: با برگزاری جلسات متعدد طی روز ها و هفته گذشته تلاش شده که این آمادگی حفظ و نواقص برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان برطرف شود.
نظر شما