۲۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۳:۴۴

فرماندار اردبیل:

اعتبارات مرکز استان اردبیل تناسبی با جمعیت آن ندارد

اعتبارات مرکز استان اردبیل تناسبی با جمعیت آن ندارد

اردبیل – فرماندار اردبیل گفت: اعتبارات اختصاصی به مرکز استان اردبیل به مراتب کمتر از جمعیت ساکن در آن است.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد زنجانی ظهر پنج‌شنبه در شورای حفاظت منابع آب اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر ۵۰۰ هزار نفر در شهرستان اردبیل زندگی می‌کنند که با در نظر گرفتن جمعیت روستاها به ۶۰۰ هزار نفر نیز افزایش می‌یابد.

وی افزود: با وجود اینکه ۷۰ درصد جمعیت استان ساکن مرکز است اما ۲۱ درصد از اعتبارات استان به مرکز اختصاص یافته و این در حالی است که فقط ۱۰۰ هزار نفر در محلات حاشیه شهر اردبیل با مشکلات متعدد زندگی می‌کنند.

فرماندار اردبیل متذکر شد: لازم است به لحاظ میزان جمعیت و به لحاظ فعالیت‌های اقتصادی توجه ویژه به مرکز استان شده و نیازهای آن تأمین شود.

زنجانی با بیان اینکه بخشی از این نیازها تأمین منابع آبی است، اضافه کرد: به عنوان مثال نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر از سد یامچی نیر استفاده می‌کنند که لازم است برای برج آبگیر آن در سال آینده بودجه پیش‌بینی شود.

وی با اذعان به اینکه برج آبگیر می‌تواند کیفیت آب شرب را بهبود بخشد، ادامه داد: علاوه بر این لازم است تأثیرات فاضلاب نیر که در سد نگرانی‌هایی را به وجود آورده است با اجرای سیستم فاضلاب جبران شود.

فرماندار اردبیل اعتبار موردنیاز برج آبگیر را ۱۵ میلیارد تومان و اعتبار لازم برای تصفیه‌خانه فاضلاب نیر را پنج میلیارد تومان برشمرد و گفت: با اجرای سیستم فاضلاب حتی می‌توان بخشی از آب مصرف شده را مجدداً با تصفیه استاندارد به مصرف رساند.

زنجانی در عین حال به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی دشت اردبیل اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع می‌توان از خسارت شرایط بحرانی جلوگیری کرد اما در موضوع آب و محیط‌زیست آنچه از دست رفته قابل بازگشت نیست.

وی با اذعان به اینکه دشت اردبیل به مانند دشت‌های متعددی در کشور به دشت ممنوعه تبدیل شده است، اضافه کرد: در واقع برنامه‌ریزی برای منابع آبی نه تنها وجه سیاسی ندارد بلکه باید به صورت منطقه‌ای و با مشارکت چهار شهرستان واقع در دشت دیده شود.

فرماندار اردبیل با اذعان به اینکه ۹۰ درصد از مصارف آبی در بخش کشاورزی است، اضافه کرد: لازم است در دشت اردبیل با نگاهی جامع‌نگر تمامی برنامه‌های مدیریت مصارف آبی کشاورزی از جمله تغییر الگوی کشت، تغییر شیوه‌های آبیاری و برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی اجرا شود.

زنجانی معتقد است تنها با یک برنامه مدون و استراتژیک می‌توان نسبت به رفع مشکلات فعلی دشت اردبیل اقدام کرد.

کد خبر 3851296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha