به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله فرج اللهی ظهر جمعه در جلسه کمیته محلی تالاب قره قشلاق بناب که با حضور مسئولان شهرستان های میاندوآب، ملکان و بناب در این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه تالاب قره قشلاق بناب یکی از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه است؛ گفت: وجود گونه های نادر گیاهی و حیات وحش و همچنین مناظر بسیار جذاب، توریستی و گردشگری از این منطقه یک منطقه توریستی و گردشگری بوجود آورده است.
اظهار کرد: به دلیل خشکسالی های اخیر ساکنان روستاهای حاشیه این تالاب با مشکل جدی معیشت و زندگی مواجه هستند که یک تهدید جدی محسوب می شود.
وی افزود: مشکل جدی که هم اکنون تالاب قره قشلاق را تهدید می کند، عدم تعیین حقابه تالاب است که اگر آب مورد نیاز تالاب را حل نکنیم رفته رفته این تالاب از بین خواهد رفت.
نماینده عالی دولت در شهرستان بناب ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان محیط زیست بخاطر اقدامات صورت گرفته برای ایجاد جاده دسترسی مناسب مسیر تالاب و راه اندازی سایت پرنده نگری خاطرنشان کرد: امیدواریم با تهیه وپخش برنامه ویژه از شبکه های مختلف سیما از این تالاب در شناساندن و معرفی این تالاب اهتمام نمایند.
دریاچه ارومیه در اثر سهل انگاری مسئولان به این وضعیت افتاده است
در ادامه این جلسه معاون فرماندار شهرستان میاندوآب نیز ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان شهرستان بناب بخاطر تشکیل این جلسه گفت: نباید از منابع طبیعی بی تفاوت بگذریم. چراهای بی رویه دام ها ما را امروز با این مشکل مواجه کرده است.
جودی افزود: امروز در اثر سهل انگاری همه ما مسئولان دریاچه ارومیه به این وضعیت افتاده است.
وی با اذعان به اینکه امروز استفاده بی رویه از آب به یک چالش و معضل جدی تبدیل شده است؛ تصریح کرد: باید در استفاده بهینه از آب و لزوم صرفه جویی آن اقدام لازم بعمل آید.
این گزارش می افزاید، در ابتدای جلسه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بناب با ارائه گزارشی از وضعیت موجود تالاب قره قشلاق بناب گفت: این تالاب در وسعتی به مساحت ۲۲ هزار و ۲۵۰ هکتار واقع شده که از سال ۱۳۶۴ به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده است.
تدوین مدیریت تالاب و انجام مطالعات جامع تالاب قره قشلاق
صیاد لطفی افزود: تالاب قره قشلاق هم اکنون توسط ۲ پاسگاه محیط بانی چپقلو و قره گوزلو حفاظت می شود.
وی سپس از تدوین مدیریت تالاب و انجام مطالعات جامع تالاب قره قشلاق خبرداد و گفت: ۱۶۰ گونه پرنده در این تالاب شناسایی شده اند و پرنده نایاب غاز پیشانی سفید نیز در این تالاب شناسایی شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بناب در ادامه با اشاره به مشکلات تالاب قره قشلاق این شهرستان گفت: منابع طبیعی اقدام به توسعه پوشش گیاهی کرد که سازگار با محیط زیست نیست زیرا لایروبی زهکشی های منتهی به تالاب باید اصولی انجام شود.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز و در ساحل جنوب شرقی دریاچه ارومیه واقع شده است.
نظر شما