۳ مهر ۱۳۸۵، ۱۲:۴۱

در افتتاحيه پنجمين نشست بين الدولي ايمني شيميايي عنوان شد:

ايران در توسعه برنامه هاي ملي ايمني شيميايي پيشرو است

ايران در توسعه برنامه هاي ملي ايمني شيميايي پيشرو است

رئيس سازمان محيط زيست كشور در افتتاحيه پنجمين نشست بين الدولي ايمني شيميايي مجارستات ، گفت: ايران ، كشوري پيشرو در توسعه برنامه هاي ملي ايمني شيميايي است.

به گزارش خبرگزاري مهر ، دكتر فاطمه واعظ جوادي با اشاره به گستردگي مشكلات و چالش هاي زيست محيطي فعلي جهان ، گفت: امروزه در دنياي شيميايي زندگي مي كنيم كه مواد شيميايي به عنوان مكمل زندگي نقش مهمي در اقتصاد دنيا ايفا مي كند ، اين در حالي است كه نرخ توليد بيش از نرخ جمعيت در حال رشد است و اثرات بومي ناشي از آن در حقيقت جهاني بوده و در گرم شدن جهان ، باران اسيدي و تخريب لايه ازن تاثير گذار است.

وي با اشاره به آزاد شدن ده ها هزار ماده شيميايي در طبيعت ، گفت: اين مواد توليد ، استفاده و به طور سهوي يا عمدي اشاعه مي شود. بنابراين مديريت صحيح مواد شيميايي و جلوگيري از تاثيرات سوء بر روي محيط زيست و سلامت يك چالش عمده جهاني است.

واعظ جوادي تصريح كرد: با توجه به نگراني هاي جهاني در خصوص انتشار ماده شيميايي به ويژه كودكان به عنوان گروه آسيب پذير ، نياز به ايجاد يك برنامه ايمني شيميايي براي مواجهه با ريسك هاي روز افزون از طريق چرخه زندگي آنان به صراحت مشخص شده است.

وي ادامه داد: مطابق تحقيقات به عمل آمده ضايعات پيش از وقوع سرطان و تغييرات ژنتيكي در نتيجه اشاعه تمركزهاي پايين «بنفيل آ» كه به تازگي در بطري هاي بيشتر نوزادان يافت شده ، روي مي دهد از اين رو بايد معيارهايي براي كاهش تاثيرات منفي زيست محيطي كه انسان را درمعرض مواد شيميايي خطرناك در مكان ها و به شيوه هاي مختلف قرار مي دهد وجود داشته باشد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ايران يكي ازكشورهاي پيشرو درمنطقه بوده كه تلاش هاي مداوم و گسترده اي براي تقويت توانايي هاي ملي در مديريت و توسعه برنامه هاي ملي ايمني شيميايي و نيز ارتقاء استفاده ايمن از مواد شيميايي انجام داد. به نحوي كه براي بهبود قوانين موجود و تدوين قوانين مقررات و راهكارها براي اجراي كنوانسيون روتردام و استكهلم همچنين پيشنهادات SAICAM (سايكم) اقداماتي را آغاز كرده است.

واعظ جوادي ادامه داد: علاوه بر اين ، ايران در زمينه مديريت مواد زائد انتخاب مناطق مناسب براي تشكيل مكان هاي دفن زباله در تمامي 30 استان كشور از طريق تكنولوژي GIS و بررسي و اكتشاف صحيح در منطقه برنامه ريزي نموده و در اين خصوص آماده تبادل تجربيات اطلاعات و هماهنگي با ساير كشورهاي منطقه است.

بنابراين گزارش ، مجمع بين المللي شيميايي IFCS بر اساس پيشنهاد كنفرانس محيط زيست وتوسعه در سال 1992 (ريو - برزيل) تاسيس و اولين اجلاس آن در سال 1994 در شهر استكهلم سوئد برگزار شد. موضوع اصلي اجلاس پنجم ، ايمني شيميايي و توسعه پايدار است و در آن علاوه بر وزرا و نمايندگان دولتي ، از سازمان هاي بين المللي و غير دولتي مرتبط با ايمني شيميايي نيز حضور خواهند داشت.

کد خبر 385291

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha