۳۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۴

در دانشگاه تهران؛

بزرگداشت «میرزا اسدالله خان غالب» با حضور سفیر هند برگزار شد

بزرگداشت «میرزا اسدالله خان غالب» با حضور سفیر هند برگزار شد

نشست بزرگداشت شاعر شهیر هند؛ میرزا اسدالله خان غالب دهلوی با همکاری گروه زبان و ادبیات اردو دانشگاه تهران و سفارت هند در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بزرگداشت «میرزا اسدالله خان غالب دهلوی» از شاعران مشهور سبک هندی با همکاری سفارت هند در تهران و گروه زبان و ادبیات اردو دانشگاه تهران در سالن «الغدیر» دانشکده زبانها و ادبیا ت خارجی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست «سائوراب کومار» سفیر هند در ایران، دکتر عبدالسمیع؛ رایزان فرهنگی هند ،دکتر علی بیات؛ مدیر گروه زبان و ادبیات اردو و دکتر زیب النسا علیخان، دکتر فرزانه اعظم لطفی، دکتر وفا یزدان منش و دکتر علی کاوسی نژاد از اعضای هیئت علمی گروه زبان و ادبیات اردو دانشگاه تهران و جمع زیادی از دانشجویان حضور داشتند.

در این نشست ابتدا سرود ملی هند و جمهوری اسلامی ایران در سالن «الغدیر» دانشکده زبانها و ادبیات خارجی پخش شد و سپس دکتر علی بیات؛ مدیر گروه زبان و ادبیات اردو ضمن خوش آمد گویی به سفیر هند و همراهان وی، به گفتگو در مورد زندگی و شخصیت غالب دهلوی پرداخت.

پس از آن «سائوراب کومار» در مورد همکاری های فرهنگی فی مابین هند و جمهوری اسلامی ایران به گفتگو پرداخت و همچنین به سفر «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به ایران و دیدار وی با سران و مقامات جمهوری اسلامی ایران و اعطای نسخه «کلیله و دمنه» از سوی نخست وزیر هند به فرهنگستان زبان و ادب فارسی اشاره کرد.

در ادامه این نشست؛ دکتر فرزانه اعظم لطفی، دکتر وفا یزدان منش و دکتر علی کاوسی نژاد اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در مقالات خود به بررسی گوشه هایی از شخصیت و فن اسدالله خان غالب دهلوی؛ شاعر بزرگ و مشهور سبک هندی پرداختند و خواستار ارتقای روابط فرهنگی بین دو کشور در زمینه زبان و ادبیات اردو و فارسی شدند.

در پایان این نشست از سوی سفارت هند در ایران از دانشجویان ممتاز و فعال گروه زبان و ادبیات اردو در بخش آموزشی، فرهنگی و ادبی تقدیر به عمل آمد و به رسم یادبود هدایایی از سوی سفیر هند به آنها اعطا شد.

سفیر هند پس از اتمام این مراسم به همراه اساتید گروه زبان و ادبیات اردو در نشستی با دکتر علیرضا ولی پور؛ ریاست دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران به تشریح روابط و فعالیت های فرهنگی بین دو کشور پرداخت.

دکتر ولی پور در ادامه ضمن خوش آمد گویی به سفیر هند از برگزاری چنین نشستی در دانشگاه تهران با همکاری سفارت هند استقبال کرد و خواستار افزایش همکاری سفارت هند در عرصه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی با دانشگاه تهران شد.

شایان ذکر است میرزا اسدالله خان غالب از شاعران سبک هندی در سده سیزدهم است که در هشتم رجب سال ۱۲۱۲هجری قمری برابر با ۲۷ دسامبر سال ۱۹۹۷ میلادی در شهر «آگرا» در هند چشم به جهان گشود و در دوم ذیقعده سال ۱۲۸۵ هجری قمری برابر با ۱۵ فوریه سال ۱۹۶۹ میلادی در سن ۷۳ سالگی در شهر دهلی چشم از جهان گشود و در این شهر در کنار آرامگاه نظام الدین اولیاء از عرفای قرن هشتم هجری به خاک سپرده شد.

میرزا غالب دهلوی یکی از شاعران سبک هند در شبه قاره هند است که نه تنها به زبان اردو به سرودن شعر و نگارش مکتوبات اردو همت گماشت بلکه همزمان یکی از بزرگترین شاعران و نویسندگان سبک هندی در شعر و ادب پارسی به شمار می رود.

از جمله تصانیف فارسی این شاعر پارسی گوی شبه قاره می توان به «کلیات نظم فارسی»، «پنج آهنگ»، «باغ دو در»، «مآثر غالب»، «متفرقات غالب»، «نامه های فارسی غالب»، «دستنبو» ، «مهر نیم روز» و «درفش کاویانی» اشاره کرد.

لازم به ذکر است غالب دهلوی در مدح و منقبت ائمه اطهار (ع) قصیده های نابی سروده است که خود نشان عقیده و اخلاص وی به اهل بیت پیامبر دارد. غالب نه تنها در سرودن شعر فارسی به پیروی از شاعران پارسی زبان ایرانی پرداخت بلکه شیفته سرزمین ایران بوده و در اشعار خود آروزی سفر به ایران نیز کرده است.

کد خبر 3854062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha