۲۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۳

نشست هم‌اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه در بوشهر برگزار شد

نشست هم‌اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه در بوشهر برگزار شد

بوشهر - نشست هم‌اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه با موضوع نقش حوزه و دانشگاه در تعالی فرهنگ جامعه با حضور تعدادی از اساتید حوزه علمیه و دانشگاه های استان در حوزه علمیه استان بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه استان بوشهر، مدیر حوزه علمیه استان بوشهر در این مراسم با گرامیداشت شهادت آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: قطعا هم حوزه و هم دانشگاه در تعالی جامعه نقش دارند اما نکته مهم این است که چگونه می توان این نقش را به صورت پررنگ تر و اثرگذارتر برای جامعه دید.

حجت الاسلام رضا خدری با بیان اینکه در تعالی فرهنگ جامعه، حوزه و دانشگاه دارای ضعف هایی هستند ابراز داشت: همه ما از یک جامعه ای خوب و مطلوب آگاهی داریم و می طلبد که با نگاه کارشناسانه آسیب ها و نقاط ضعف را شناسایی کرد و در جهت برطرف کردن آن اقدام شود.

مراد علی فولادوند رئیس دانشکده پیراپزشکی بوشهر در این نشست اظهار داشت: برای اینکه یک جامعه به رستگار برسد باید یک نوع تعاملی بین اقشار آن وجود داشته باشد تا این امر محقق شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه در مقاطع مختلف تاریخ اثرگذاری هم افزایی حوزه و دانشگاه مشاهده شده است گفت: در مشروطه و نیز پیروزی انقلاب اسلامی نشان می دهد که وقتی حوزه و دانشگاه دستشان در دست هم باشد می تواند باعث تعالی جامعه شود و زمانیکه این وحدت و تعامل برقرار نباشد نفوذ دشمن در درون کشور به راحتی امکان پذیر خواهد بود.

وی با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه در سال های گذشته به مراتب نسبت به قبل بیشتر شده است تصریح کرد: حضور گروه معارف در دانشگاه ها و نیز راه اندازی دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه ها نمونه‌ای از وحدت است و خدمات بسیاری را هم داشته است اما کافی نیست.

فولادوند با بیان اینکه پیچیدگی مسائل فرهنگی و اجتماعی در جامعه زیاد است گفت: این پیچیدگی با خرد جمعی و تفکر نخبگان حل خواهد شد و حتی می توان در این راستا راه حل های منطقه ای و محلی را برای برطرف کردن مشکلات پیشنهاد داد.

وی با بیان اینکه حضور روحانی در دانشگاه نباید صرفاً منحصر به ماه های محرم و صفر باشد اظهار داشت: روحانی باید در سایر ایام سال حضور ملموسی در دانشگاه ها داشته باشد.

رئیس دانشکده پیراپزشکی بوشهر بر لزوم توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی و پرهیز از تجمل گرایی و اسرافی گری و مصرف گرایی تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: تغذیه ناسالم، حسادت و چشم و هم چشمی، دست اندازی به بیت المال و حقوق های نجومی بخشی از ناهنجاری های جامعه است.

حجت الاسلام سید مهدی آقامیری نیز گفت: حوزه و دانشگاه اگر بخواهد در جامعه تاثیرگذار باشد باید ابتدا محیط پیرامون خود را اصلاح کند و کم کم فضای جامعه تغییر دهد.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر با بیان اینکه باید مصداقی وارد عمل شد و از کلی گویی پرهیز کرد اظهار داشت: در موضوع مهمی همچون تولید ملی و اقتصاد مقاومتی هر فردی باید ببیند که به نوبه خود چه کمکی به جامعه در تحقق این امر می تواند کند؛ اگر مباحث مصداقی شود قطعا جامعه تاثیر می پذیرد.

مسؤول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ علوم پزشکی بوشهر نیز با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل(ره) گفت: حضرت امام(ره) توانست فضای با کیفیتی را در دانشگاه به وجود آورد و از آن استفاده کند.

حجت الاسلام عباس دشتی با بیان اینکه بحث مسؤول بودن قشر دانشگاهی و حوزوی نسبت به جامعه یک اصل اساسی در جامعه است بیان داشت: چه بخواهیم و چه نخواهیم مسؤولیت قشر فرهنگی جامعه متوجه حوزه و دانشگاه است.

وی با بیان اینکه نظام سلطه به دنبال نا امیدی قشر جامعه نسبت به انقلاب است گفت: همه مردم آزادی خواه جهان چشمان به ایران اسلامی است و امام(ره) مدلی حکومتی را معرفی کرده اما از آن طرف نظام سلطه به دنبال این است تا حوزه را از دانشگاه جدا کند و دانشگاهیان را نسبت به جامعه ناامید سازد.

حجت الاسلام دشتی تاکید کرد: نباید خود را از جامعه جدا کنیم؛ حوزه و دانشگاه در مباحث فرهنگی و دینی هیچگونه اختلاف نظری ندارند بلکه ممکن است نحوه اجرا در این دو متفاوت باشد. بهترین اعتکاف ها ما در دانشگاه ها صورت می پذیرد و در جریانات سیاسی بهترین نقش را قشر دانشجو ایفا می کند.

مسؤول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه نباید نسبت به محیط پیرامون خود بی تفاوت باشیم گفت: انقلاب ما انقلابی است که توانسته همه ظرفیت های فرهنگی و سیاسی را در خود جای دهد.

حجت الاسلام اسماعیلی از اساتید مدرسه علمیه سفیران هدایت برازجان با تاکید بر ارتباط بیشتر ما بین اساتید حوزه و دانشگاه گفت: کلاس های معارف اسلامی در دانشگاه ها توسط طلاب و حوزویان تدریس می شود و چه خوب است چنین اقدامی به صورت بلعکس در حوزه ها نیز انجام شود.

وی همچنین خواستار ارتباط بیشتر طلاب و دانشجویان شد گفت: این ارتباط نقش چشم گیری در تعالی فرهنگ جامعه خواهد داشت.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این نشست گفت: در فضای مجازی که بازیگران آن تک تک افراد جامعه هستند و هرکدام تلنگری به آن می زنند که با این فرآیند شکل گیری فرهنگ یک جامعه کار بسیار پیچیده ای است.

عبدالمجید مصلح فرهنگ را همچون تابلوی نقاشی توصیف کرد و اظهار داشت: فرهنگ مثل تابلوی نقاشی است که هر فرد روی آن یک خطی را ترسیم می کند و نهایتاً آن تابلو تبدیل به فرهنگ ما می شود نه آن خط.

وی با تاکید بر اینکه باید محتوای دینی را از حوزه گرفت گفت: محتواها باید رنگ دینی داشته و بر اساس معیارها باشند. دانشگاه ها هم می تواند در شاخصه سازی فرهنگی کمک کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه تعدادی دیگر از اساتید حوزه و دانشگاه نظرات خود را پیرامون راه حل های تعالی فرهنگ جامعه و وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه بیان کردند.   

کد خبر 3854190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha