به گزارش خبرنگار مهر، عیسی منصوری بعدازظهر پنج شنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان اردبیل تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد در سالهای اخیر هیچ دولتی نتوانسته موضوع واگرایی اشتغال و جمعیت را حلوفصل کند.
وی افزود: در سال گذشته ۸۸۲ هزار شغل ایجاد شده که از این تعداد ۲۱۴ هزار مورد ریزش داشته و خالص اشتغال ایجاد شده ۶۶۷ هزار نفر است.
منصوری تأکید کرد: از سال ۹۲ تاکنون یعنی در طول فعالیت دولت تدبیر و امید سالانه هزار و ۶۰۰ شغل ایجاد شده و این در حالی است که در مدت ذکر شده سه میلیون نیروی کار جدید اضافه شده و در واقع ما توانستیم برای دو سوم نیروی کار اشتغال ایجاد کنیم.
وی با تأکید به اینکه نیروی وارد شده به بازار کار رو به تزاید است، اضافه کرد: نظام اجرایی کشور تمرکزگرا است در حالی که برای حل مشکل اشتغال نیازمند تفویض اختیار هستیم.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: هر چند ایجاد ۶۶۷ هزار شغل در سال گذشته احصا شد اما جهت بررسی این آمار به بیمهشدگان تأمین اجتماعی مراجعه داشتیم.
به گفته منصوری سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر بیمه شده جدید در تأمین اجتماعی داشتیم که از این تعداد ۷۱۱ هزار و ۲۳۵ نفر بیمه شده اجباری بودند و با احتساب آمارها اشتغال ۶۶۷ هزار نفر محرز میشود.
وی تأکید کرد: این تعداد شغل ایجاد شده اما خانوادهها همچنان دغدغه اشتغال دارند که دلیل آن به این مهم برمیگردد که اشتغالها عمدتاً غیررسمی است و ۳۰ درصد از اشتغال کشور غیررسمی است.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ریزش کار در دوره رکود اشاره کرد و گفت: در واقع نیروی کار در شغل غیررسمی مشغول به کار شده و هر چند شاغل بوده اما تحت پوشش بیمه نرفته است.
منصوری با تأکید به اینکه اشتغال کشور به سمت غیررسمی رفته است، اضافه کرد: آنچه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال میکند رشد فراگیر اقتصادی همراه با اشتغال و کاهش فقر است.
وی افزود: فرایند سیاستگذاری که در کشور آغاز شده در سه سطح کلان، میانی و خرد دنبال میشود و در واقع با تشخیص ظرفیتها و توانمندیهای مناطق نسبت به اشتغالزایی اقدام میشود.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اختصاص اعتباری از محل صندوق توسعه ملی برای تسهیلات اشتغالزایی اشاره کرد و خواستار پیگیری تخصیص آن از سوی نمایندگان شد.
نظر شما