به گزارش خبرگزاری مهر، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این مراسم بزرگداشت با تشکر از مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تیم اجرائی جهت برگزاری مراسم تقدیر از استاد اکبر کیا ،گفت: استاد اکبر کیا مردی با تواضع و بزرگمنش ،مردی که رده هاتی مختلف ورزش فوتبال به عنوان بازیکن و هم در بعد مربیگری ،کسی که دوره های بین المللی را گذراند است.
دکتر عزیزی با بیان اینکه استاد اکبر کیا پرورش دهنده و مربی بزرگان بسیاری از فوتبال این مملکت بوده است، افزود: فوتبالیست های معروفی مثل آقای کلانی ،پیروانی و بهزادی و بسیار افراد دیگر دستت پرورده این مرد بزرگوار بوده که هر کدام از این ها به نوبه خود در جام ملت های آسیا ،مقدماتی های جام جهانی ،در جام باشگاه های کشور و آسیا افتخاراتی را برای کشور عزیزمان آفریدند.
وی در ادامه تصریح کرد: چنین مردی حضورش در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای ما دانشگاهیان بسی افتخار است و انشاالله که شمع وجود ایشان سال های سال گرما بخش دانشگاه و جامعه ورزش نیز باشدو با آرزوی سلامی برای این مرد عزیز انشاالله بتوانیم از تجربیات ایشان بیشتر استفاده کنیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه ورزش علم است اما در کنار علم حتما تجربه موثر خواهد بود و ما این تجربه را در کنار بزرگان می بینیم ،اظهار داشت: امیدوارم حال که مدیریت تربیت بدنی دانشگاه با دقت مطالب را انتخاب و برنامه را برگزار می کنند، در بعد ثبت خاطرات این عزیزان و این تاریخ شفاهی هم تلاش شود تا دیر نشده بتوانیم این خاطرات و ثبت و ضبط نماییم
غلامحسین پیروانی هم در ادامه این مراسم با تقدیر از زحمات چند ساله استاد اکبر کیا ،گفت: استاد اکبر کیا در محله فخرآباد شیراز اسکان داشتند، من هم اهل همین محل هستم و در اینجا اسکان داشتم ،ایشان در زمین خاکی من و دیگر دوستان از جمله مرحوم رسول دره شوریان ،علیرضاقشقاویان ، الیاس عبدالهی مرحوم عباس آزاد را پرورش داد و حق بزرگی گردن ما و در کشور بزرگانی همچون مرحوم شیرزادگان ،مرحوم همایون بهزادی ،محراب شاهرخی و به نوعی بر گردن بسیاری از ورزشکاران حق بسزایی دارد.
سرمربی تیم فوتبال فجر شهید سپاسی در ادامه افرود: اکبر کیا شخصی است که صداقت در رفتار و کردارش از روز اول نمایان و زبان زد بود ،همیشه الگو بود ،وی تیم دانشگاه که متشکل از دکتر و مهندسین بود را به نحو احسنت اداره می کرد و همه به نیکی از وی یاد می کنند. وی منبع ادب ،راستگو و درستکاری از خصلت های بارز شخص کیا بود.
اکبر کیا پهلوان بوده و پهلوان مانده است
وی در ادامه با تشکر از افرادی که برگزاری این مراسم را بر عهده داشتند و با بیان اینکه کار بسیار بزرگی انجام داده اند، تصریح کرد: اکبر کیا علاوه براینکه فوتبالیست خوبی بود ،مربی بسیار خوب بوده و هست. پهلوان ماندن درست است نه قهرمان ماندن ،عمر قهرمانی کوتاست، آقای کیا پهلوان بوده و پهلوان مانده است و خداوند حق وی را برگردن ما حلال بفرماید.
معاون ورزش و جوانان فارس هم با تقدیر از مدیریت تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برگزاری مراسم بزرگداشت استاد اکبر کیا پیشکسوت ورزش کشور با اعلام پیام گرم مدیرکل ورزش و جوانان فارس به استاد اکبر کیا و حاضرین در جلسه ،افزود : من اعتقاد دارم این پیشکسوتان عزیز در هر عرصه ای که باشد سرمایه های کشور ما به شمار می روند و ما باید در پاسداشت جایگاه و مقام این عزیزان بسیار تلاش کنیم زیرا اعتبارات جامعه ما می باشند.
اسلام موسوی در ادامه با بیان اینکه ما ورزشی ها باید اجرای چنین مراسمی را لازم و در برنامه های خود داشته باشیم ،تصریح کرد: همان جور که از قهرمانان و بزرگان در میادین ورزشی تجلیل می شود، از پیشکسوت ها هم می بایست قدردانی و تجلیل را به عمل آوریم.
و در پایان افزود:معتقدم اگر امروز به جایگاهی رسیدیم و حرفی برای گفتن داریم حاصل تلاش و تجربیات و تعلیم و تربیت این بزرگواران است ،این ها جایگاه بزرگی دارند و امیدوارم که ما بتوانیم قدرشناس زحمات این بزرگان باشیم و زمینه را فراهم کنیم تا باز بتوانیم از تجربیات این عزیزان استفاده کنیم.
رئیس انجمن پیشکسوتان ورزش فارس هم در ادامه این برنامه با تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم در باب تجلیل از استاد اکبر کیا ،این برنامه را بسیار با ارزش خواند و افزود: برنامه ای را که امروز تربیت بدنی دانشگاه زحمت کشیده است انگیزه ای است برای جوانان می باشد زیرا این در ذهنشان می ماند که روزی که به این سن برسند افراد بامعرفتی هستند که از آن ها یاد کنند و در گرامیداشت آن ها شریک می شوند.
سپهری اظهار داشت: استاد اکبر کیا در سال 1344 به درخواست دانشگاه شیراز به این مرکز معرفی شد و از زمانی که وی همراه با مرحوم حسین اعظمی پا به شیراز گذاشتند ورزش فوتبال و ژیمناستیک فارس متحول شد و ثمره آن در رده کشوری قرار گرفتن تیم های فارس بود.
سپهری تصریح کرد: اکبرکیا در رده های مختلف سنی ،باشگاه ها،جوانان و در تیم منتخب استان به مربیگری پرداختند و خصلت بسیار زیبایی را که می تواند الگو باشد برای تمام مربیان این است که ایشان این مدیریت را که داشتند و عفت کلامی که برگرفته از مرحوم دکتر اکرامی به ارث برده بود قابل تحسین بود،هیچ وقت ندیدم به کسی بی احترامی کند و همیشه با نهایت احترام به افراد برخورد می کرد.
رئیس انجمن پیشکسوتان فارس در ادامه نیز به دیگر خدمات استاد کیا اشاره کرد و افزود : اکبر کیا در نجات غریق و شنا هم خدمات بسیار ارزنده به جامعه ورزش استان ارائه کرد که جای بسی قدردانی دارد.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با خیر مقدم به پیشکسوتان و مسئولین دانشگاه و ورزش استان و مربیان و ورزشکاران ،گفت: باعث افتخار ما و جامعه ورزش دانشگاه علوم پزشکی است که بزرگان و پیشکسوتان ورزش کشور و استان امروز قبول زحمت کرده و پا بر دیدگان ما نهادند.
پیشکسوتان چراغ راه نسل جوان هستند
دکتر حیدر صفرپور در ادامه تصریح کرد:افتخاری که امروز نصیب تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برگزاری این مراسم شد ،صرفا در باب قدرشناسی و ارج نهادن به زحمات و تلاش های پیشکسوتان و بزرگان ورزش می باشد، بزرگانی که وجودشان قطعا چراغ راه نسل جوان خواهد بود
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه رویکرد جدید ما به نوعی الگو سازی برای نسل جوان ورزشکاران می باشد ،اظهار داشت: این توفیق در دانشگاه علو پزشکی وجود دارد که به یمن حمایت های دکتر ایمانیه و همکاری هایی که در سطح معاونت ها با مدیریت تربیت بدنی دانشگاه صورت گرفته ، 4سال پیاپی ورزشکاران دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر قله افتخار ورزش وزارت بهداشت هستند.
صفرپور افزود: سه دوره قهرمانی پیاپی و یک دوره نایب قهرمانی در واقع نشان دهنده پتانسیل خیلی خوب ورزشی است که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز وجود دارد و شاید یک حلقه مفقودی که اینجا احساس می شد ارتباط بین نسل قبل و نسل جدید ما بود ،نسلی که حق داشت الگوی مناسبی برای خودش انتخاب کند ،نسلی که نیازش این بود که در مسیر متعالی اخلاق ورزشی قدم بگذارد و صرفا قهرمانی ها و کسب مقام ها در اولویت قرار نگیرد به همین خاطر با این رویکرد مراسم نکوداشت استاد اکبرکیا رو برگزار کردیم.
وی اضافه کرد:بزرگان و پیشکسوتان دیگری هم در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که با برنامه ریزی هایی صورت گرفته از جایگاه این بزرگواران در آینده نزدیک تجلیل خواهد شد.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان از تاسیس و راه اندازی موزه تاریخ ورزش دانشگاه خبر داد و تاکید داشت: همه بزرگواران و پیشکسوتان که خاطراتی از ورزش دانشگاه دارند و تمام بزرگانی که به نوعی عکس و مطلب و هر مطلبی که بتواند ما را در تاسیس این موزه کمک کند می خواهیم که ما را یاری و به دست ما برسانند.
نظر شما