به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، انتشار اخباری در مورد استفادهی اپل از پنلهای OLED در آیفونهای این کمپانی، بازار این پنلها را بسیار تحت تأثیر قرار داده است. در واقع، Canon Tokki یک کمپانی ژاپنی واقع در میتسوکه است که بازار تجهیزات تولید پنلهای OLED را در اختیار دارد. این کارخانه که بیش از ۳۴۳ کارمند دارد، طی دو دهه اخیر مشغول طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز برای تولید پنلهای OLED بوده است.
اما مسئلهای که امروز مطرح شده و نظرها را به سمت این کمپانی جلب کرده است، ظرفیت تولید پایین این کمپانی و تأثیرگذاری مستقیم آن بر عرضه و تقاضا برای پنلهای OLED در سال آینده میلادی و مشخصا آیفونهای اپل است. در واقع، کانن تکی در سال ۲۰۱۶ میلادی ظرفیت تولید خود را به دو برابر افزایش داد، اما با این وجود باز هم از برنامههای تولید خود عقب است. تمام این مسائل دست به دست هم دادهاند تا عرضهی آیفون ۸ یا آیفون ۲۰۱۷ با بهرهگیری از پنل OLED با ابهاماتی همراه شود.
در حال حاضر صف سفارش تجهیزات تولید پنل OLED کانن تکی برای دو سال تکمیل شده است و در صورت سفارش یک دستگاه جدید، باید دو سال دیگر در انتظار دریافت آن بود. ماشینهای تولیدشده توسط کانن تکی بسیار گران هستند و در ازای هر دستگاه ۸۵ میلیون دلار پرداخت میشود.
تروهیسا تسوگامی، مدیرعامل کانن تکی در خصوص تقاضای بالا برای ماشینهای این کمپانی میگوید: ما هر آنچه در توان داریم برای افزایش توان تولیدی و در نتیجه کاهش زمان انتظار انجام میدهیم.
وی همچنین اضافه کرد که تقاضا از سوی کمپانیهای تولیدکننده پنلهای OLED که شامل سامسونگ، الجی و شارپ میشوند، در سه سال آینده بسیار بالا خواهد بود. اپل در نظر دارد آیفونهای سال بعد خود را همراه با نمایشگر OLED راهی بازار کند. استفاده از این نوع نمایشگر را باید حربهای برای جلب نظر مخاطبان خواند که احتمالا با قابلیتهای دیگری نیز همراه خواهد شد. عرضه آیفونهای جدید با بهرهگیری از پنل OLED باعث شده است بسیاری فروش بالایی برای آیفون پیشبینی کنند و از همین رو تأمینکنندگان ماژولهای مورد نیاز اپل نیز در حال آمادهسازی خود به منظور تهیه ماژول برای بیش از ۲۰۰ میلیون گوشی هوشمند هستند.
پس از آنکه اپل در بهکارگیری یاقوت کریستال در نمایشگر آیفونهای خود به توفیق خاصی دست نیافت و در نهایت کمپانی توسعهدهنده این پنلها ورشکسته شد، تولید پنلهای OLED بهعنوان هدف بعدی در نظر گرفته شده است. در سالهای اخیر بسیاری از کمپانیها، از جمله سامسونگ استفاده از پنلهای OLED را در دستور کار قرار دادهاند.
برخلاف پنلهای السیدی که نیاز به نور پسزمینه دارند، پیکسلها در پنلهای OLED، نور مورد نیاز را از خود ساطع میکنند که نتیجه آن، فرمفکتور باریکتر برای گوشی و عمر باتری بیشتر است. پنلهای OLED را میتوان در بستر پلاستیکی قابل انعطافی نیز تولید کرد که آن را قابل استفاده در کاربردهای مختلف میکند.
همانطور که اشاره کردیم، کانن تکی را باید اصلیترین و بزرگترین تولیدکنندهی دستگاههای مورد نیاز برای تولید پنل OLED خواند. این کمپانی خصوصی، اطلاعاتی در مورد درآمد کسبشده و همچنین تیراژ تولید ارائه نمیکند، حال آنکه منابع نزدیک به این کمپانی، ظرفیت تولید کانن تکی را تنها ۱۰ دستگاه در سال اعلام کردهاند.
هر یک از دستگاههای تولیدشده توسط این کمپانی بیش از ۱۰۰ متر طول دارد که فرآیند تولید را در خلأ انجام میدهد. پنلهای OLED توسط بازوهای رباتیک در طول دستگاه حرکت میکنند و پیکسلهای قرمز، آبی و سبز بهصورت جداگانه روی پنل قرار میگیرند.
کانن تکی که از سال ۱۹۹۳ به تولید پنلهای OLED مشغول است، الگویی را در مورد دقت تولید پنل OLED در دستگاههای خود ثبت کرده که میزان خطا در سیستم را به اندازهی یک گلبول قرمز در خون انسان کاهش داده است. در این فناوری برای نظارت روی خطاهای انجامشده در فرآیند تولید، از دوربین استفاده میشود. چنین دقتی در تولید پنل OLED از اهمیت بالایی برای تولیدکنندگان برخوردار است، چراکه بهرهوری تولید با کاهش خطا افزایش پیدا میکند.
کانن تکی بهعنوان اصلیترین تولیدکنندهی دستگاههای تولید پنل OLED بازار خوبی در اختیار دارد.
نظر شما