مژگان محسني نيا در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: هنوز هم مشكل دارو يكي از مهم ترين مشكلات بيماران ام. اس است. چون در برخي موارد دارو در بازار وجود ندارد ، در صورتي كه اين بيماران بايد به صورت هفتگي يا يك روز در ميان ، بر اساس شدت بيماري دارو تزريق كنند.
وي اظهار داشت: با وجود اينكه مشكلات وزارت بهداشت ، دولت و مجلس در مورد حل مشكل دارو براي ديگر افراد مسئول ملموس است اما اگر آنها لحظه اي خود را در شرايط سخت و دردناك اين بيماران هنگام عدم تزريق دارو قرار دهند ، مي تواند در حل اين مشكلات موثر باشد چون تفهيم اين مشكلات براي بيماران راحت نيست.
محسني نيا با اشاره به لزوم توجه بيشتر مسئولان در امر دارو ، در زمينه نحوه توزيع داروهاي بيماران گفت: شناسايي همه بيماران مبتلا به ام اس براي محاسبه آمار دقيق از تعداد مبتلايان در كشور كه هزينه زيادي در بر دارد مي تواند تا حدي مشكل كمبود دارو را در كشور حل كند.
وي نقش اطلاع رساني در مورد بيماري ام اس در زمينه معرفي بيمار به عنوان بيمار ام اس را مهم ارزيابي كرد و گفت: به علت افزايش آگاهي مردم و به ويژه بيماران تعداد بيماران عضو اين انجمن و بهرمند از آموزش و امكانات آن طي 2 سال اخير بسيار افزايش يافته است.
مدير اجرايي انجمن ام اس ايران گفت: تعداد بيماران مبتلا به ام اس عضو اين انجمن 2 سال پيش 3 هزار و 500 نفر بود كه به 5 هزار نفر افزايش يافت و تا اوايل سال گذشته اين تعداد در حدود 6 هزار نفر شد و هم اكنون 9 هزار نفر عضو اين انجمن هستند.
وي تصريح كرد: در نظر گرفتن تعدادي از پزشكان متخصص مغز و اعصاب براي تائيد نوع نياز دارويي اين بيماران و درايت و توجه بيشتر پزشكان در نسخه نويسي بيماران از راهكارهاي از بين بردن كمبود داروهاي اين بيماران است.
محسني نيا گفت: بيماران مبتلا به ام اس بيماراني حساس و زود رنج و با بهره هوشي بالا بوده و خواستار استفاده از حقوق شهروندي هستند اما در برخي مواردي كه شدت بيماري در فرد بسيار كم است فرد با مطلع شدن مردم از بيماري آنها به علت نگرش هاي غلط اين بيماران با داشتن توانايي براي كار يا از كار بيكار مي شوند و يا عنوان بيماري مانع از استخدام آنها مي شود.
مدير اجرايي انجمن ام اس ايران گفت: در برخي موارد به علت ايجاد حالت هاي مشابه با اعتياد به ويژه با شدت يافتن بيماري و يا پس از مصرف داروها ، مردم گمان مي كنند كه اين بيمار مبتلا به ام اس ، معتاد است و اين امر در روحيه اين بيماران اثرات منفي مي گذارد.
نظر شما