کریم حاجیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دلیل تغییر کاربری حسینیه خانه صادقی تصریح کرد: اغلب خانههای اربابی و تاریخی در اردبیل ویژگی مشترکی دارند که آن اختصاص بخشی به عنوان حسینیه است.
وی افزود: در واقع بخشی از تالار ارسی به عنوان حسینیه شناخته میشد و با آیات قرآن تزئینات خاصی به آن میدادند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به جایگاه مقدسی که به حسینیه خانهها داده میشد، تأکید کرد: با نردههایی این بخش از تالار را جدا میکردند تا افراد با کفش وارد محوطه آن نشده و یا کودکان بازیگوشی نداشته باشند.
حاجیزاده افزود: خانه صادقی نیز از گروه خانههای تاریخی اردبیل محسوب میشود که سالها قبل توسط میراث فرهنگی استان مرمت شده بود و چهار معاونت در آن مستقر بودند.
وی افزود: بعد از بهرهبرداری از ساختمان فعلی اداره کل واگذاری به بخش خصوصی مطرح شد و بعد از دوبار آگهی این واگذاری انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد: در خانه صادقی سه بخش تعریف شده که شامل رستوران، بخش فرهنگی و بخش اقامتی است و بیشک زمانی که سرمایهگذار بخش خصوصی وارد کار میشود برخی تغییرات ناگزیر اتفاق خواهد افتاد.
به گفته حاجیزاده تغییرات بهرهبرداری البته باید به صورت محدود و منوط به تائید کمیته فنی میراث فرهنگی انجام شود و با توجه به اینکه بخش فرهنگی در خانه صادقی پیش بینی شده این تغییرات مانعی نداشته است.
نظر شما