دكتر علي اصغر زينان لو درگفتگو با خبرنگار فناوري مهر در كرج با بيان اين خبر گفت: در اين روش توليدكنندگان گردو به جاي كشت بذر از نهال پيوندي استفاده مي كنند كه اين امر سبب كاهش مدت زمان باردهي مي شود.
وي افزود : با كشت بذر گردو حداقل 10 سال طول مي كشد تا درخت به باردهي مطلوب برسد اما با استفاده از اين روش درخت، حداكثر از سال چهارم شروع به باردهي مي كند.
زينان لو خاطر نشان كرد: در روش كشت بذر، توليدكنندگان حداقل 6 سال بايد در انتظار باردهي بمانند كه اين امر از نظر اقتصادي به صرفه نيست و به ضرر توليد كنندگان تمام مي شود در حالي كه با استفاده از نهال پيوندي گردو، باغداران سالانه دو تن در هر هكتار محصول خواهند داشت.
وي يكساني محصول بدست آمده، كاهش هزينه توليد، فرآوري و بسته بندي به دليل يكساني و افزايش كيفيت را از امتيازات روش جديد كشت گردو اعلام كرد.
اين مسئول يادآور شد: در حال حاضر كلاس هاي آموزشي استفاده از اين روش جديد در استان هاي گردو خيز كشور در حال برگزاري است و توليد كنندگان با روش هاي علمي توليد نهال پيوندي گردو آشنا مي شوند.
رئيس موسسه تحقيقات باغباني كشور به توليد كنندگان توصيه كرد براي ايجاد جايگاه در بازارهاي جهاني و افزايش مرغوبيت محصول، حتما از گردوي پيوندي در باغات خود استفاده كنند.
نظر شما