به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه با بیان اینکه بنزین آلوده نداریم اما هنوز نمیتوانیم در همه شهرهای کشور بنزین یورو ٤ توزیع کنیم و به همه کلانشهرها بنزین یورو ٤ میدهیم، گفت: آلودگی هم تنها به بنزین مربوط نمیشود بلکه نداشتن معاینه فنی خودروها، مصرف بد سوخت در خودروها- که باید از طریق معاینه فنی حل شود و نباید در این باره اغماض کرد- از جمله این دلایل به شمار میآیند.
وزیر نفت با اعلام اینکه برخی خودروهای فرسوده که در تهران تردد میکنند را باید اسقاط یا از شهر خارج کرد، اظهار داشت: چنین مسائلی سبب آلودگی میشود، ما ٣٠ درصد تولید بنزین یورو ٤ داریم و در کلانشهرها این بنزین توزیع میشود، بقیه شهرها را هم با وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس اصلاح میشود اما چیزی به نام بنزین آلوده به هیچ وجه نداریم.
این عضو کابینه دولت در پاسخ به پرسشی در این باره که با آمدن شرکتهای حفاری خارجی، شرکتهای حفاری داخلی بیکار میشوند، تصریح کرد: شرکتهای حفاری خارجی اصلا نیامدهاند، پیش از آمدن من به وزارت نفت در دوره جدید، چند دکل حفاری خارجی در خلیج فارس فعالیت میکردند که برخی به دلیل نیاز قراردادهایشان را تمدید کردیم اما گفتیم که در کارهای جدید از توان شرکتهای ایرانی بهره گیرند.
زنگنه تاکید کرد: ورود شرکتهای خارجی برای توسعه میدانهای نفتی به ایران سبب ایجاد کار برای ایرانیها میشود، شرکتهای خارجی باید در مناقصه شرکت کنند و اگر قیمتهای آنها خوب باشد در مناقصه برنده میشوند و دلیلی ندارد که در شرایط رقابتی به آنها کار سپرده نشود و به طور حتم باید از طریق مناقصه برنده شوند.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسشی در باره بحث کمبود گاز در برخی مناطق کشور گفت: هم اکنون ٨٨ تا ٨٩ درصد از جمعیت کل کشور در زمستان از گاز طبیعی بهره می برند و مشابه این شرایط در جهان وجود ندارد، که تا یک سال و نیم آینده به ٩٤ تا ٩٥ درصد می رسد.
وی ادامه داد: ٩٤ تا ٩٥ درصد بخش شهری کشور از نعمت گاز برخودارند، اگر سیستان و بلوچستان به حساب نیاید این رقم به بالای ٩٧ تا ٩٨ درصد میرسد، ٧٠ درصد جمعیت کشور شهری هستند و بیش از ٦٠ درصد روستاهای ما اکنون از گاز استفاده میکنند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: تعدادی روستاهای پراکنده بسیار دور وجود دارد که نمیتوانیم به آنها گازرسانی کنیم و معیاری گذاشتیم که اگر هزینه یک علمک از ٦ میلیون تومان بالاتر رود ما آنها را از گازرسانی با خط لوله خارج میکنیم و به روشهای دیگر گاز را به آنها میرسانیم که این تعداد در کل کشور تنها حدود سه تا چهار درصد است.
نظر شما