به گزارش خبرنگار مهر، دانشمندان ارتباط بین بیماری هانتینگتون و اختلال در بخشی از ساختارهای مغزی که برای حرکت وکنترل آن حیاتی هستند را شناسایی کردند. بیماری هانتینگتون با از دست دادن تدریجی سلولهای عصبی در مغز مشخص می شود و تقریبا در هر ۱۰ هزار نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا می گردد.
این اختلال به موجب یک نقص ارثی در یک ژن واحد ایجاد می شود. یافته های تحقیقاتی محققان دانشگاه نورث وسترن ایلینوی آمریکا نشان می دهد، این بیماری ناشی از یک اختلال در بخشی از مغز است که برای حرکت و کنترل آن حیاتی است.
یافته ها دلایل علائم ناتوان کننده مانند از دست دادن محرک و عملکرد شناختی، افسردگی و تغییرات شخصیتی که به طورمعمول در دوران بزرگسالی آشکار می شود و همچنین از دست دادن بافت مغز هنگام پیشرفت بیماری را توضیح می دهند.
برای این مطالعه، محققان از موشهای دارای ژن بیماری هانتینگتون استفاده کردند. آنها کشف کردند که موشها فعالیت الکتریکی subthalamic را از دست داده بودند.
اختلال در فعالیت subthalamic به موجب سیگنال های گیرنده غیرعادی ایجاد می شود که منجر به سوخت و ساز ناقص انرژی و تجمع اکسیدان های مخرب می گردد. علاوه براین، اختلال در subthalamic زودتر از مناطق دیگر مغز رخ می دهد و سلولهای عصبی subthalamic به تدریج از بین می روند.
یافته ها نشان می دهد که مشکلات اولیه در subthalamic نه تنها به علائم و نشانه های بیماری هانتینگتون کمک می کند، بلکه موجب اختلال در ظرفیت پردازش و سلامت ساختارهای دیگر مغز نیز می شود.
نظر شما