۱۱ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۵۵

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان:

چاقوی زنجان سالیانه ۳ میلیون دلار ارز آوری دارد

چاقوی زنجان سالیانه ۳ میلیون دلار ارز آوری دارد

زنجان-معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار نفر در رشته چاقوسازی اشتغال دارند، گفت: چاقوی زنجان سالیانه ۳ میلیون دلار ارز آوری دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود علی محمدی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تصویب قانون منع تولید و حمل چاقو و سلاح سرد باعث تحت تاثیر قرار گرفتن بخش مهمی از اقتصاد استان وابسته به صنایع دستی می شود و اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر را با خطر جدی مواجه می کند.

وی با بیان اینکه در تلاش برای احقاق حقوق هنرمندان چاقوساز زنجانی هستیم، اظهار کرد: شاغلین این صنعت با توجه تاثیر مصوبه در آینده کاری خود دچار نگرانی شده اند و تولید کنندگان این صنعت ۳ درصد نیاز کشور را تامین می کنند و این صنایع به کشورهای اروپایی هم صادر می شود.

علی محمدی افزود: صنعتگری در استان وجود دارد که در زمینه تولید چاقو و شمشیرهای کلکسیونی بیش از ۱۰۰ میلیون ریال فروش می کند ولی این مصوبه چالش جدی برای اشتغال چنیت افراد در استان زنجان به وجود می آورد.

وی با بیان اینکه چاقوی زنجان، صنعتی ریشه دار و باستانی است و دارای قدمتی ۲۳۵۰ ساله است، ادامه داد: بر اساس یافته‌های باستان‌شناسی و چاقوی یافته شده همراه یکی از مردان نمکی معدن نمک چهرآباد می‌توان قدمت چاقوسازی در زنجان را به ۲۳۵۰ سال پیش نسبت داد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه مصوبه مجلس در خصوص  قانون منع تولید و حمل چاقو و سلاح سرد ضربه مهلک بر پیکره صنعت چاقوسازی زنجان است، گفت: بسیاری از محصولات چاقوی زنجان که به شهرهای دیگر صادر شده بود در پی مصوبه مجلس برگشت خورده است.

 علی محمدی با بیان اینکه صنعتگران چاقوسازی زنجان، سال های پر فراز و نشیب را پشت سرگذاشته اند و این مصوبه چالش های جدیدی را فراروی این بخش گذاشته است، ادامه داد: امیدواریم شورای نگهبان با در نظر گرفته همه جوانب و توجه به وضعیت اقتصادی جامعه نسبت به رد این مصوبه مجلس اقدام کند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر  ۱۵ هزار نفر در رشته چاقوسازی اشتغال دارند، گفت: چاقوی زنجان سالیانه ۳ میلیون دلار ارز آوری دارد.

علی محمدی با یادآوری اینکه در مقطعی ورود چاقو و سایر تولیدات حوزه فلزات ساخت چین صنعت چاقوی استان زنجان را با مشکل مواجه کرده بود، ادامه داد: قانون منع تولید و حمل چاقو و سلاح سرد بخش مهمی از اقتصاد استان را دچار چالش می کند.

وی ادامه داد:  ۱۵ هزار نفر در استان زنجان در زمینه تولید چاقو فعالیت می کنند و این قانون تهدید جدی و اساسی برای صنعت و اقتصاد استان زنجان است و نمایندگان مجلس این جنبه را در مصوبه خود نادیده گرفته اند.

بر اساس یافته‌های باستان‌شناسی و چاقوی یافته شده همراه یک مرد نمکی در معدن نمک چهرآباد می‌توان قدمت چاقوسازی در زنجان را به ۲۳۵۰ سال پیش نسبت داد.

کد خبر 3864807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha