به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل اسفندیاری پور ظهر یکشنبه در بازدید از مزارع گندم استان اظهار کرد: در سال زراعی جاری برنامه ریزی برای کشت گندم ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار بوده که ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار گندم آبی و ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار به کشت گندم دیم اختصاص یافته است.
وی درادامه با اشاره به این نکته که از اواخر شهریور ماه کشت پاییزه گندم آغاز و تا آوایل آذرماه ادامه داشت افزود: این میزان سطح زیر کشت بیش از یک درصد از برنامه پیش بینی جلوتر است ولی از میزان کشت گندم از سال های گذشته کمتر بوده است.
اسفندیاری پور بیان کرد: مجموعه نهاده ها و الزاماتی که می توانست در افزایش تولید و بهره وری به وزارت جهاد کشاورزی کمک کند از طریق بخش خصوصی انجام شده است.
وی گفت: بیشتر نگاه ها و رویکردها هم به این سمت است که ارتقا عملکرد با اقدامات فنی داخل مزرعه که کمک به افزایش بهره وری می کند در این راستا دیده شده است.
مجری طرح محوری گندم کشور گفت: بر نامه ای برای توسه سطح زیرکشت گندم نداریم ولیکن با اقداماتی از جمله توزیع بذور اصلاح شده بدنبال افزایش عملکرد در واحد سطح هستیم.
اسفندیاری پور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای توزیع بذور اضافه کرد: در سال جاری بیش از ۴۷۲ هزار تن بذر از ۴۴ رقم گندم آبی و ۱۲ رقم گندم دیم مجموعا ۵۶ رقم انواع بذر مطابق با اقلیم های مختلف کشور کشت شده است.
وی با اشاره به تامین کودهای مورد نیاز کشاورزان اظهار داشت : با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، کود مورد نیاز کشاورزان تامین و هیچ محدویتی برای کشاورزان وجود ندارد.
به گفته وی : اعتقاد براین است که متناسب با کود که از عناصر خاک برداشت می شود مواد غذایی لازم به خاک داده نمی شود که باید متناسب با نیاز گیاه و انتظارات آن، کود و غذا بدهیم تا بهره وری و برداشت لازم ایجاد شود.
اسفندیاری پور تصریح کرد: طی سه سال گذشته دو خط اعتباری برا کشاورزان پیش بینی شده تا کشاورزان از طریق بانک کشاورزی از این خط اعتباری برای خرید تجهیزات، تراکتور و کمباین مورد نیاز خود استفاده کنند.
وی ابراز امیدواری کرد : در برنامه ششم توسعه مجلس محترم برنامه ویژه ای برای کمباین در نظر گرفته و حمایتهای ۲۵ تا ۳۰ درصد بخشودگی الزام که وجود دارد در بحث کمباین را داشته باشیم تا تحریک تقاضا شود.
اسفندیاری پور اضافه کرد: مزارع کشاورزی کشور استحقاق این را دارند که کمباین نو و با تکنولوژیهای لازم داشته باشند تا از افت و ضایعات قابل توجه جلوگیری شود بنابراین از مجلس محترم تقاضا می شود در برنامه ششم توسعه این نقص بزرگ ملی که در برداشت محصولات است حذف شود.
مجری طرح محوری گندم کشور گفت : در راستای طرح محوری گندم عملیات کنترل علفهای هرز در مناطق جنوبی کشور آغاز شده و با تهیه سموم علف کش از مبادی مطمین تر از طریق شرکتهای بخش خصوصی با مدیریت سازمان حفظ نباتات علف کش کافی تامین و عملیات مبارزه با علف های هرز در سطح ۶ یا ۷ هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
به گفته اسفندیاری پور سایر اقدامات متناسب با تقویم زراعی همچون تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان نیز انجام شده است.
وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی مناسب و تهیه نهاده های مورد نیاز کشاورزان در زمان مناسب کشاورزان بتوانند با آسودگی خاطر بیشتر به تولید محصولات کشاورزی بپردازند تا شاهد رشد و شکوفایی بیشتر بخش کشاورزی باشیم.
نظر شما