تكنولوژي سه بعدي و اشعه مادون قرمز مشخص كرد : "موناليزا" در زمان خلق اثر "داوينچي" براي دومين بار مادر شده بود

تكنولوژي سه بعدي و اشعه مادون قرمز مشخص كرد : "موناليزا" در زمان خلق اثر "داوينچي" براي دومين بار مادر شده بود

"مونا ليزا" زني اسرارآميز كه شاهكار قرن شانزدهم "لئوناردو داوينچي" نقاش معروف ايتاليايي را جاودانه ساخت زماني كه براي خلق اين اثر توسط داوينچي روي صندلي در مقابل وي نشست تازه دومين پسر خود را به دنيا آورده بود.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين يافته در پي تحقيق تيمي از دانشمندان كانادايي كه با استفاده از تكنولوژي سه بعدي و اشعه مادون قرمز لايه هاي اين نقاشي را كنكاش كردند، به دست آمد.

به گفته "برونو موتين" از مركز تحقيقات و احياء موزه "لوور" فرانسه، آزمايش دقيق روي نقاشي نشان داد: لباس "مونا ليزا" با پوششي تورمانند ناپيدا پوشانده شده بود. اين لباس را زناني در اوايل قرن نوزدهم در ايتاليا به تن مي كردند كه يا باردار بودند و يا تازه فارغ شده بودند. اين يافته تاكنون كشف نشده بود زيرا تابلو همواره به دليل تاريك بودن و دشواري براي آزمايش، دست نخورده باقي مي ماند.

وي افزود: لئوناردو داوينچي براي جشن گرفتن و زنده نگاه داشتن خاطره تولد دومين پسر "مونا ليزا" اين تابلو را كشيده كه با اين كشف جديد قدمت دقيق تر آن يعني در حدود سال 1503 به دست آمد.

"مونا ليزا" معروف به "ليزا گرارديني" همسر "فرانسيسكو دي گيوكوندو" تاجر فلورانس بود كه 5 فرزند داشت.

"موتين" ادامه داد: سوژه نقاشي موهايش را روي شانه هايش نريخته بود و با سر كردن كلاه خاصي تنها چند حلقه از زير آن بيرون آمده بود. در يادداشت هاي مردمي "مونا ليزا" به صورت زني كه همواره موهايش را روي شانه هايش مي ريخته، تشريح شده است. اين مسئله مورخان را شگفت زده كرده زيرا ريختن موها به صورت آزاد روي شانه ها در دوره "رنسانس" شيوه آرايش دختران جوان و زناني بود كه از پاكدامني چنداني برخوردار نبودند.

كارشناسان شوراي تحقيقات ملي كانادا اعلام كردند: نقاشي در وضعيت رو به تخريب است كه در صورت مراقبت كافي از خسارت بيشتر در امان مي ماند.

صفحه اي كه تصوير "مونا ليزا" روي آن نقاشي شده به تغييرات دمايي و حرارت حساس است. با اين حال در صورت حفظ شرايط نگهداري موجود، خطر جدي آن را تهديد نمي كند.

ترك 12 سانتي متري در نيمه بالايي تابلو كه در اثر تغيير قاب اصلي رخ داد و در اواسط قرن هجدهم و اوايل قرن نوزدهم تعمير شد، با گذشت زمان پيشرفت بيشتري نداشته و به همان حالت باقي مانده است.

به گزارش "مهر" كارشناسان اميدوارند جزئيات بيشتري از چگونگي فن "sfumato" را كه توسط داوينچي روي اين تابلو به كار رفته، كشف كنند. اين نقاش از اين فن براي خلق اثري مبهم و نامعلوم بهره گرفته است.

از سويي به گفته "جان تيلور" يكي از دانشمندان در اين زمينه، تلاش تيم تحقيقاتي كانادا براي كشف جزئياتي از چگونگي به حركت درآوردن قلم مو توسط نقاش همچنان عقيم مانده است. 

کد خبر 386668

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha