۷ مهر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۶

در گفتگو با مهر عنوان شد:

دولت سهم واقعي خود از بخش بهداشت و درمان را نمي پذيرد / سهم بهداشت و درمان از درآمد ناخالص ملي در ايران 6/5 و در كشورهاي ديگر 12 درصد است

دولت سهم واقعي خود از بخش بهداشت و درمان را نمي پذيرد / سهم بهداشت و درمان از درآمد ناخالص ملي در ايران 6/5 و در كشورهاي ديگر 12 درصد است

رئيس دفتر سياستگذاري ، هماهنگي و نظارت بر تعرفه ها و بيمه هاي اجتماعي و درماني وزارت بهداشت گفت: پذيرش 50 درصدي ميزان سرانه درمان تصويب شده در شوراي عالي بيمه توسط دولت نشان دهنده اين است كه دولت سهم واقعي خود را از بخش بهداشت و درمان كشور نمي پذيرد.

دكتر محمد حسن ابوالحسني در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: قيمت هاي واقعي خدمات شامل قيمت تمام شده خدمات ، سود سرمايه و استهلاك است كه البته در بخش دولتي سود سرمايه و استهلاك محاسبه نمي شود و ميزان تعرفه ها نيز بايد بر اساس اين قيمت ها تعيين شود. 

وي اظهار داشت: با وجود اينكه مواد قانوني مختلف تكليف سرانه درمان و تعرفه هاي پزشكي را مشخص كرده اما مشكل واقعي نبود سرانه ها و تعرفه ها همچنان وجود داشته و حل نشده است.

ابوالحسني با اشاره به اينكه واقعي شدن تعرفه ها به واقعي بودن سرانه درمان بستگي دارد ، گفت: يك سوم سهم سرانه را بيمه شده و دو سوم آن را بايد دولت پرداخت كند به گونه اي كه اگر ميزان سرانه افزايش يابد ، ميزان افزايش سهم دولت بايد دو برابر سهم مردم در نظر گرفته شود.

وي با اشاره به اينكه در كشور 6/5 درصد سهم بهداشت و درمان از درآمد ناخالص ملي است اما اين ميزان در كشورهاي ديگري كه در اين زمينه سهم عادلانه تري در نظر گرفته اند بين 10 تا 12 درصد است ، تصريح كرد: افزايش سرانه باعث افزايش سهم دولت خواهد داشت كه هم اكنون در وضعيت فعلي ظاهرا دولت خود را قادر به پرداخت اين سهم نمي بيند.

رئيس دفتر سياستگذاري ، هماهنگي و نظارت بر تعرفه ها و بيمه هاي اجتماعي و درماني وزارت بهداشت گفت: زماني كه سرانه افزايش نيابد ، تعرفه هاي وابسته به ميزان اين سرانه نيز پايين نگاه داشته مي شود ، به گونه اي كه در سال گذشته ميزان سرانه براي هر فرد ايراني 3 هزار و 505 تومان و براي سال جاري نيز 3 هزار و 890 تومان تصويب شده است.

وي افزود: مراجع كارشناسي ميزان سرانه درمان را در سال گذشته 7 هزار تومان محاسبه كردند و 2 بار هم در شوراي عالي بيمه كه در اين زمينه ، بالاترين مرجع تصميم گيري است ، به تصويب رسيد. در صورتي كه دولت حدود 50 درصد آن را پذيرفت و اين امر نشان دهنده اين است كه دولت سهم واقعي خود را از بخش بهداشت و درمان كشور نمي پذيرد.

ابوالحسني ادامه داد: زماني كه قيمت هاي خدمات ابلاغ شده با قيمت در نظر گرفته فاصله زيادي داشته باشد ، انتظار مي رود  كيفيت خدمات بهداشت و درمان كاهش و دفعات استفاده از اين خدمات به علت پايين بودن كيفيت آن ، افزايش يابد كه متاسفانه هم اكنون اين امر در بخش بهداشت و درمان كشور اتفاق افتاده است.  

وي گفت: سال هاي زيادي است كه براي بخش بهداشت و درمان هزينه هاي غير واقعي در نظر گرفته مي شود و همه مسئولان و كارشناسان اين حوزه نظير مسئولان نظام پزشكي و وزارت بهداشت نسبت به آن آگاه بوده و بارها عنوان كرده اند. سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نيز آن را غير واقعي مي داند اما عنوان مي كند كه نمي تواند بار مالي  آن را تامين كند.

ابوالحسني گفت: اگر در بيمارستان هاي دولتي و دانشگاهي هزينه هاي واقعي در نظر گرفته نشود ، به رغم اينكه در بسياري از موارد كيفيت ارائه خدمات پزشكي در بخش دولتي بالاتر و يا حداقل هم سطح بيمارستان هاي خصوصي است اما به علت برخي كاستي هاي جانبي نظير وضعيت ظاهري ساختمان و ملزومات شخصي بيمار ، غذا و... موجب خواهد شد كه بيمار گمان كند كه خدمات پزشكي ارائه شده از مطلوبيت لازم برخودار نبوده است. 

کد خبر 386774

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha