به گزارش خبرنگار مهر، در بخش زبان و ادبیات فارسی این شماره از مجله بخارا که با شعری از محمدرضا شفیعی کدکنی با عنوان «ای شعرِ پارسی» آغاز شده است، مقاله «استادی فرزانه را بزرگ میداریم» (ژاله آموزگار) و «مکتب وقوع» (سخنرانی محمدعلی موحد در همایش شعر، ادب و عرفان آذربایجان) را میخوانیم.
در بخش نقد ادبی، «نکته ای درباره شهریارنامه» نوشته جلال خالقی مطلق و در قسمت زبانشناسی هم بخش اول مقاله «پدیده زبان از دو دیدگاه» نوشته محمدرضا باطنی، آمده است.
«توانگری شعر و تهیدستی نثر، داوری دور از عدل» نوشته هوشنگ دولت آبادی، عنوان مطلبی است که در بخش ما و مسائل امروز نشریه یادشده، منتشر شده است. آثاری از عبدالله کوثری، ابراهیم تیموری، عبدالحسین آذرنگ، محمود آموزگار، از دیگر بخشهای بخارا قبل از یادنامه سیدجلال الدین آشتیانی است.
این یادنامه هم شامل نوشتهها و گفتارهایی از احمد مهدوی دامغانی، داریوش شایگان، بهاءالدین خرمشاهی، حسن لاهوتی، علی دهباشی، امیری فیروزکوهی، مهدی اخوان ثالث و همچنین زندهیاد سیدجلال الدین آشتیانی است. یادنامه حسن لاهوتی هم در شماره ۱۱۶ مجله بخارا، شامل مطالبی از رضا افضلی، عبدالله کوثری و ناصرالدین پروین است.
گزارش دیدار و گفتگو با صادق زیباکلام، دیدار و گفتگو با علی قیصری و یادداشتهایی از محمد ترکمان، ابوالفضل خطیبی، غلامعلی ملول و مقالهای از هاشم رجب زاده، به همراه مطالبی از میلاد عظیمی، مهدی فیروزیان، یزدان منصوریان و نیز گزارشی از نمایشگاه نقاشیهای پرستو محقق، همچنین یادکردی از زندهیاد، محسن آقابخشی و شادروان همایون شیدنیا، بخشهای پایانی این شماره بخارا را تشکیل میدهد.
شماره ۱۱۶ مجله «بخارا» (ویژه بهمن و اسفند ۱۳۹۵) با بهای ۱۵ هزار تومان منتشر شده و روی دکه رفته است.
نظر شما