به گزارش خبرنگار مهر، حسین فیروزی امروز پنج شنبه در جلسه مشترک کانون های مرکز هم اندیشی توسعه کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، گفت: نظام تدوین برنامه در کشورما نظامی پیچیده با بروکراسی فوق العاده سنگینی است که تغییر و تبدیل آن امر آسان و راحتی نیست.
وی به جلسه مسئولان استان با معاون اول رییس جمهور در تهران اشاره کرد و اظهارداشت: در این جلسه موضوعات اولویت دار استان و پیشنهادات لازم در راستای توسعه استان مطرح شد که بعد از تایید آنها به وزارتخانه ها ابلاغ خواهد شد.
وی یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه مذکور را استفاده بهنیه از منابع استان و جلوگیری از خام فروشی ذکر کرد و اظهارداشت: ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و توجه بیشتر به این بخش از دیگر موارد بیان شده در این جلسه بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان بیان کرد: منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه مریوان فضای مناسبی برای بهبود کسب و کار دراستان است و دولت دررابطه با ایجاد این منطقه مصر بوده و به جد آن را پیگیری می کند.
فیروزی بیان کرد: علاوه بر منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان در سال های ۸۶ و ۸۷ منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان در دولت تصویب و شرکت شهرک های صنعتی هم مجری این مصوبه شد.
وی ادامه داد: در محدوده مرز سیرانبند بانه ۸۵ هکتار زمین خریدرای شده و امسال هم مشکلات و معارض ملکی مربوط به آن رفع شده است.
وی بیان کرد: مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کشوروعده دادند تا ۶ ماه آینده سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه آغاز شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت: در شهرک بعثت مریوان هم ۳۰ هکتار زمین در سال خریداری شده تا زمینه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان هم فراهم شود.
فیروزی ایجاد مناطق ویژه اقتصادی مذکور کمک فراوانی به توسعه استان خواهند کرد، افزود: کردستان ظرفیت های زیادی برای توسعه دارد و می طلبد از این پتانسیل ها نهایت استفاده بهینه را کرد.
وی در ارتباط با برنامه ششم توسعه هم گفت: تاکنون استان ها بهره مند از مواهب برنامه های توسعه کشور نبودند و اگر موفقیتی هم حاصل شده ناشی از عملکرد ملی بوده است.
وی عنوان کرد: اگر برنامه ششم توسعه هم مانند سایر برنامه های گذشته پیش رود بی شک منفعتی نصیب استان ها نخواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان بیان کرد: می طلبد برش استانی برنامه ششم توسعه به صورت برنامه عملیاتی و قابل اجرا مشخص شود و ما در استان آمادگی برای تدوین برش استانی را داریم.
فیروزی اظهارداشت: زمانی که سهم استان ها اعم از طرح ها و منابع در کنار مباحث ملی مشخص شود مدیران استان ها هم انگیزه بیشتری برای انجام کار خواهند داشت.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات موجود در کشورما این است که بخش عمده ای از وقت مدیران استان های مختلف صرف چانه زنی برای گرفتن منابع و پیگیری های لازم در این خصوص می شود.
وی اضافه کرد: امیدواریم در برنامه ششم توسعه سهم استان ها در منابع ملی مشخص و توزیع براساس نظام تدبیر انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان ادامه داد: اگر هیچ کدام از موارد مذکور هم اجرایی نشود ما د راستان همان پروژه هایی که برای توسعه استان براساس ظرفیت های موجود در آن تعریف کردیم پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.
فیروزی یکی از مهمترین وظایف جلسات هم اندیشی مرکز توسعه را تعیین اولویت های استان و تبدیل آنها به پروژه خواند وگفت: سپس این پروژه ها در اختیار مدیران اجرایی استان قرار می گیرد تا به ایجاد سرمایه گذاری بیشتری منجر شود.
نظر شما