دكتر سعيد صفاتيان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: از اوايل سال 84 تا كنون جلسات متعددي با متوليان انحدام زباله هاي بيمارستاني از جمله وزارت بهداشت و شهرداري در دادستاني كل كشور برگزار شده تا تكليف اين موضوع كه تهديد بزرگي براي سلامت شهروندان محسوب مي شود ، مشخص گردد.
وي تصريح كرد: وزارت بهداشت براي اقدام در انحدام زباله هاي بيمارستاني معتقد است بايد بودجه لازم را در اختيار داشته باشد و براي اين موضوع اعتبار بالايي را نيز پيشنهاد داده و خواستار تامين آن از سوي سازمان مديريت وبرنامه ريزي شده است.
صفاتيان گفت: در يكي از مواد آئين نامه اجريي قانون مديريت پسماندها كه هيات وزيران در سال 83 مصوب كرده ، تاكيد شده وزارت بهداشت و به طو كلي هر مركز بهداشتي و درماني بايد مسئوليت حمل زباله ها را بر عهده گيرد. بنابراين مراكز بهداشتي وزارت بهداشت مسئوليت اجراي اين امر را دارند اما وزارت بهداشت عنوان مي كند كه بودجه لازم را در اين خصوص در اختيار ندارد و اقدام اساسي در اين خصوص را منوط به در اختيار داشتن بودجه مي داند.
مشاور اجتماعي دادستان كل كشور اظهار داشت: همچنين در ارتباط با نوع سوخت زباله هاي بيمارستاني اختلاف نظري ميان شهرداري و وزارت بهداشت وجود دارد به گونه اي كه شهرداري خواستار مديريت پسماند به صورت زباله سوز مركزي است و از سوي ديگر وزارت بهداشت خواستار سوخت زباله ها در خود بيمارستان ها است ، در حالي كه بايد گفت اين امر هزينه بسيار بالايي به همراه دارد.
وي در ادامه گفت: وزير كشور طي يك ماه گذشته نامه اي را به رئيس قوه قضائيه ارائه نمود و آيت الله هاشمي شاهرودي از دادستان كل كشور خواست تا شيوه نامه اي را در خصوص بحث انحدام زباله هاي بيمارستاني تنظيم و تدوين كند تا بر اساس آن ماموران شهرداري به عنوان ضابطين خاص قوه قضائيه قرار گيرند كه اين شيوه نامه در جلسه مشترك ميان وزارت دادگستري ، وزارت بهداشت ، دادستاني كل كشور و شهرداري نهايي شده و كار حقوقي آن در حال انجام است و طي روزهاي آينده به رئيس قوه قضائيه ارائه خواهد شد.
مشاور اجتماعي دادستان كل كشور با بيان اينكه وزارت بهداشت هنوز برنامه مدوني در خصوص زباله هاي بيمارستاني به دادستاني ارائه نكرده است ، افزود: وزارت بهداشت در حالي از كمبود بودجه براي اقدام در جهت انحدام زباله هاي بيمارستاني گله مند است كه مسئولان سازمان مديريت عنوان مي كنند كه وزارت بهداشت هنوز برنامه مدوني براي اين امر ارائه نكرده تا در خصوص تامين اعتبار وارد عمل شويم و اين در حالي است كه در قانون تاكيد شده سازمان مديريت مكلف به تامين بودجه سالانه در اين خصوص است.
صفاتيان ، عدم تفكيك زباله را يكي از مشكلات وزارت بهداشت عنوان كرد و افزود: شهرداري از عدم تفكيك پسماندهايي بيمارستاني از سوي وزارت بهداشت گله مند است و حمل اين زباله ها بسيار مشكل است از سوي ديگر وزارت بهداشت تفكيك زباله ها را مستلزم دريافت بودجه لازم مي داند.
وي هشدار داد: در حال حاضر زباله هاي بيمارستاني در اطراف تهران و به صورت عادي سوزانده مي شود و اين امر خطر جدي براي سلامت شهرندان محسوب مي شود.
مشاور اجتماعي دادستان كل كشور افزود: در اجراي ماده 36 آئين نامه قانون پسماندها شيوه نامه نحوه اقدام ماموران شهرداري در رديف ضابطين قضائي اين اجازه را به ماموران شهرداري مي دهد تا در ارتباط با زباله هاي بيمارستاني به عنوان ماموران قضائي فعاليت كنند. همچنين در اين شيوه نامه قيد شده تا ماموران خاصي انتخاب شده و اين افراد پس از آموزش لازم در صورتي كه تخلفي را در اين ارتباط مشاهده كردند ، گزارش دهند.
صفاتيان تصريح كرد: گرچه در حال حاضر نوع زباله سوز هنوز ميان شهرداري و وزارت بهداشت مشخص نيست ، وزارت بهداشت نيز هنوز برنامه جامع و كاملي در ارتباط با پسماندها به دادستاني ارائه نكرده و از سوي ديگر مدعي است كه بودجه لازم را در اختيار ندارد و همچنين دولت نيز سازمان مديريت را مكلف به تامين بودجه در اين خصوص كرده است اما با اين وجود دادستاني در ابتدا سعي نموده از طريق تعامل ميان دستگاه ها مشكل انحدام زباله هاي بيمارستاني را حل كند اما در صورت بي توجهي به طور حتم با متخلفان برخورد قضائي صورت خواهد گرفت.
نظر شما