به گزارش خبرنگار مهر، حمید ظهرابی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اصفهان در مبحث توسعه به خوبی مدیریت نشده است به نوعی که در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی، توسعه شهری و جمعیتی شاهد رشد بوده ایم اما هیچ کدام با اصول توسعه پایدار همراه نبوده است.
وی با بیان اینکه محیط زیست از ارکان اصلی توسعه پایدار است که در بخش های مختلف توسعه نادیده گرفته شده و رشد نامتناسب با ظرفیت محیطی در حوضه زاینده رود را در سالهای گذشته شاهد بودیم، افزود: کمبود آب، آلودگی منابع آب، خاک و هوا، رشد بیابان، از میان رفتن اراضی زراعی و توسعه بیابانها محصول این بی توجهی و عدم مدیریت فرآیند توسعه است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه آلودگی هوا نشانه اصلی توسعه نامتوازن و استفاده بیش از ظرفیت نرمال محیطی است، بیان داشت: در حوزه آب و هوا ما بالاترین امکان تولید اکوسیستم یا پذیرش آلودگی را ملاک قرار دادیم در حالیکه عاقلانه این است که حداقل توان محیط را درنظر بگیریم.
وی تاکید کرد: در طول این مدت استفاده بی رویه از آب در کشاورزی، صنعت و انتقال آب این حوضه به شهرهای مختلف متناسب با شرایط ترسالی بوده است و در نتیجه با رسیدن به شرایط خشکسالی با مشکل مواجه شدیم.
ظهرابی با تاکید بر اینکه پایداری هوا، وارونگی دما، فرانشینی، توسعه منابع انتشار آلاینده ها فراتر از ظرفیت مجموعه اصفهان بوده است، تاکید کرد: هر نوع توسعه در این بخش باید متناسب با سکون هوا، توسعه و رشد بخش های مختلف متناسب با توان اکولوژیکی باشد در حالیکه این مسئله هیچ نوع توجهی نشده است.
وی با اشاره به اینکه توان اکولوژیکی شهر اصفهان اصلی ترین ظرفیت رشد و توسعه شهری بوده است، تصریح کرد: باغ شهرهای زیبا و محیط زیست متنوع این استان راهنمای ما به این سمت و سو بوده است که باید از همان ابتدا به سمت صنایع پاک حرکت می کردیم و این در حالی است که اکنون با برخوردن به مشکلات اساسی تازه به فکر توسعه محور گردشگری افتادیم.
محیط زیست با بسیاری از این توسعه های بی قاعده مخالف بوده است
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان با اعلام این نکته که در طول تمامی این سالها محیط زیست با بسیاری از این توسعه های بی قاعده مخالف بوده است، تصریح کرد: امروز بسیاری از توسعه گرانی که موجب ایجاد این مشکلات شده و به تذکرهای سازمان محیط زیست بی توجهی کردند امروز مطالبه گر این سازمان شده اند.
وی تاکید کرد: امروز نسبت به گذشته دیدگاه های محیط زیستی مسئولان بسیار رشد کرده است اما باید بر این امر تاکید کنم که باید جایگاه سازمان محیط زیست در تصمیم گیری ها تقویت شود.
ظهرابی اضافه کرد: اگر امروز نیز توجه جدی به محیط زیست داشته باشیم امکان رفع بسیاری از چالش ها در زمینه آلودگی های زیست محیطی، مشکلات آب و هوا وجود دارد و مشارکت و همراهی مردم با مجموعه محیط زیست استان می تواند در رفع مشکلات بسیار موثر باشد.
ظهرابی با اشاره به برنامه های محیط زیست در راستای کنترل آلودگی هوا بیان داشت: اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی و کنترل کیفی با تشکیل مداوم جلسات و کنترل اقدامات دستگاه های مختلف از مهم ترین برنامه های در راستای کاهش آلودگی هوای اصفهان بوده است.
وی با بیان اینکه دو مصوبه هیئت دولت از سال ۹۲ که با برنامه جامع کاهش آلودگی مطابقت دارد در دستور کار ما قرار گرفته است، ابراز داشت: در طول این مدت دیوان محاسبات و سازمان بازرسی همکاری نزدیکی با محیط زیست داشته است و در بررسی عملکرد دستگاه های مختلف بسیار کمک کردند.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان با اشاره به پایش مداوم واحدهای صنعتی گفت: در سال ۹۲ با همین امکانات و نیرو تعداد پایش های ما یک هزار و ۲۵۳ مورد از ۱۰ هزار واحد صنعتی و صنفی آلاینده بود که امسال به هفت هزار و ۴۶۰ مورد رسیده است.
محیط زیست اصفهان در پایش شبانه تصادفی در کشور رتبه اول را داشته است
وی با بیان اینکه محیط زیست اصفهان در پایش شبانه تصادفی در کشور رتبه اول را داشته است، تاکید کرد: واحدهای صنعتی آلاینده ۷۲ مورد اخطار در سال ۹۲ دریافت کردند و مواردی که کم توجهی یا بی توجهی به اخطارها داشتند به مراجع قضایی معرفی شدند.
ظهرابی اضافه کرد: بر این اساس تعداد ۱۷۰ واحد صنعتی آلاینده در سال ۹۲، ۳۲۵ مورد در سال ۹۳، ۷۱۲ واحد در سال ۹۴ و ۵۱۵ واحد آلاینده صنعتی و خدماتی آلاینده محیط زیست در سال ۹۵ به مراجع قضایی ارجاع شدند.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر اینکه استفاده از شیوه های نوین برای پایش آنلاین صنایع و نصب در خروجی واحدهای صنعتی از اولویت های ما بوده است، گفت: واحدهای صنعتی مکلف شدند بر روی خروجی های خود تجهیزاتی نصب کنند و بر این اساس همواره تحت نظارت سازمان هستند.
وی اضافه کرد: همچنین در راستای استفاده از ظرفیت خوداظهاری پایش آزمایشگاه معتمد تشکیل شده است که وضعیت واحدهای بزرگ صنعتی را سه ماه یک بار آنالیز و نتایج را برای محیط زیست ارسال می کند.
نظر شما