۳۰ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۳۸

مشاور وزیر کشور:

کاهش مشارکت اقتصادی زنان روستایی لرستان/قانون مشاغل خانگی اجراشود

کاهش مشارکت اقتصادی زنان روستایی لرستان/قانون مشاغل خانگی اجراشود

خرم آباد - مشاور وزیر کشور از کاهش نرخ مشارکت اقتصادی زنان لرستان روستایی لرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، فهیمه فرهمند پور ظهر امروز پنج شنبه در همایش کارآفرینی زنان لرستان در اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه بخشی از دغدغه رهبر معظم انقلاب و دولت نسبت به آسیب های اجتماعی است، اظهار داشت: فعال کردن زنان در حوزه اقتصاد هم ضرورت فردی و هم ضرورت توسعه ای است.

وی یادآور شد: حضور زنان در فعالیت های افتصادی تاثیر پیشگیرانه و درمانی در حوزه آسیب های اجتماعی دارد.

نرخ مشارکت اقتصادی زنان روستایی لرستان کاهش یافت

مشاور وزیر کشور با اشاره به نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان لرستانی گفت: وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کشور رو به راه نیست.

فرهمند پور با بیان اینکه در سال ۷۵ نرخ مشارکت اقتصادی زنان لرستان ۶.۳ درصد بوده و در یک جهش چشمگیر در سال ۸۵ این میزان دو برابر شده و به ۱۴.۴ رسید، تصریح کرد: در سال ۹۳ این نرخ متاسفانه به ۸.۶ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی زنان روستایی که سابقه مشارکت خوب را داشته اند نیز کاهش یافته و به ۹.۴ درصد رسیده است.

مشاور وزیر کشور با تاکید بر اینکه هرجا که بحث فرهنگ است پای زن ها در میان است، افزود: در سیاست های رهبری چند محور در تغییر فرهنگ از جمله استفاده از کالای ایرانی تاکید شده است.

سهم پایین زنان در مبادلات اقتصادی بخش کشاورزی

فرهمند پور با اشاره به اینکه الگوهای سنتی کار کردن بانوان دارای کارکرد بالاتری بودند، اظهار داشت: لباس های ما دسترنج بافت و دوخت مادران ما بوده و معمولا زنان در نقش های سنتی خود سرانگشتان هنرمند و تولید کننده داشتند و اگر به آن نقش ها برگردیم در بحث فرهنگ موثرتر است.

وی با بیان اینکه گرچه صنایع دستی ویژه زنان نیست اما در کشور بخش قابل توجهی از فعالین این حوزه زنان هستند، تصریح کرد: آسیب این حوزه آن است که زنان ما بیشتر هنرمند تا صنعتگر هستند.

مشاور وزیر کشور با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از کارگران بخش کشاورزی زنان هستند اما متاسفانه سهم آنها در مبادلات اقتصادی این حوزه پایین است، گفت:  در گیلان در حوزه کشت برنج و چای ۶۰ درصد کارکنان زنان هستند اما سهم آنها در تبادل اقتصادی کم است.

فرهمند پور با بین اینکه ظرفیتی در زنان است و آن سرمایه های غیر مولد است، تصریح کرد: به طور جد ادعا می کنم هرکدام از خانم های حاضر در جلسه چند میلیون پول در دست و گردن شان است اما این سرمایه غیر مولد است چراکه فاقد ایده لازم برای فعالیت اقتصادی هستیم.

قانون مشاغل خانگی اجرا شود

وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر جریان قرض الحسنه های خانگی، فامیلی و محله ای دربین بانوان شکل گرفته اما متاسفانه چون همان ایده کارآفرینی نیست، استفاده از این قرض الحسنه می رود در حوزه مصرف گرایی مثل تغییر دکوراسیون منزل و این درحالی است که این پول ها می تواند هسته اولیه یک فعالیت اقتصادی بشود.

مشاور وزیر کشور با بیان اینکه ضمانت هایی که برای واگذاری تسهیلات از سوی بانکها خواسته می شود از عهده خانم ها بر نمی آید و باید تسهیلی در روند پرداخت تسهیلات به بانوان اتفاق بیافتد، تصریح کرد: در کل کشور مشکل کمی برای مهارت آموزی بانوان و مشکل بسیار جدی برای بازار فروش و توان بازار قابل رقابت محصولات تولیدی بانوان وجود دارد.

فرهمند پور به ارائه چند پیشنهاد پرداخت و افزود: مرکزی برای ارائه مشاوره و آموزش و انتقال دانش فنی و کاری برای زنان باید ایجاد شود.

وی ادامه داد: از وزیر کشور می خواهیم برای اجرایی شدن قانون مشاغل خانگی به ویژه در بند مربوط به ایجاد بازارچه های دائمی دستور بدهند.

مشاور وزیر کشور یادآور شد: نیازمند ایجاد سهمی از تسهیلات اشتغالزایی به زنان هستیم.

کد خبر 3881559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha