۱۰ مهر ۱۳۸۵، ۱۳:۰۴

رئيس انجمن قلب ايران در گفتگو با مهر :

ايران تنها كشور خاورميانه در زمينه تربيت دستيار اكوكارديوگرافي و الكتروفيزيولوژي است

ايران تنها كشور خاورميانه در زمينه تربيت دستيار اكوكارديوگرافي و الكتروفيزيولوژي است

دكتر نوحي با بيان اين كه برخي رشته هاي دستياري و فوق تخصصي خاورميانه تنها در ايران تدريس مي شود، گفت: ظرفيت هاي كشور بايد به تربيت نيروي انساني اختصاص يابد و در اين ميان بايد همگام با برنامه هاي آموزشي، تكنولوژي نيز مورد توجه قرار گيرد. اين مسئله در آموزش هاي دستياري تخصصي قلب و عروق از اهميت بيشتري برخوردار است.

دكتر فريدون نوحي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: هر اندازه نيروي انساني با كيفيت به تعداد بيشتري در كشور تربيت شود، تحقيقات علوم پايه اي بهتر و بيشتر انجام مي شود و ميزان ارائه خدمات به مردم هم افزايش مي يابد.

رئيس مركز تحقيقاتي، آموزشي و درماني شهيد رجايي ياد آور شد: نبايد نگران بود متخصص قلب پس از فارغ التحصيلي بيكار مي ماند زيرا اگر خوب برنامه ريزي كنيم چنين اتفاقي نمي افتد. طبيعي است اگر اين متخصص به شهرستاني اعزام شود كه امكانات اوليه در آنجا وجود نداشته باشد كار معقولي نخواهد بود اما كشور هم بايد براي تربيت نيروي متخصص برنامه ريزي داشته باشد و هم امكانات براي شهرستان ها فراهم كند تا بيمار حتي المقدور در شهرهاي نزديك خود از خدمات تخصصي بهره مند شود.

وي وضعيت تربيت نيروي انساني در زمينه قلب و عروق در مقطع دستيار تخصضصي و فوق تخصصي را خوب توصيف كرد و گفت: شرايط تربيت دستياري در مراكز مختلف متفاوت است اما خوشبختانه متخصصان قلبي كه در كشور فارغ التحصيل مي شوند از سطح دانش بسيار بالايي برخوردارند و جزء بهترين ها در دنيا هستند.

نوحي دليل اين امر را در وجود سدهاي بزرگي در آموزش عالي كشور و سختي گذراندن رشته پزشكي در ايران دانست و اظهار داشت: فردي كه در كشور ما وارد رشته پزشكي مي شود از سد بزرگ كنكور مي گذرد و از سطح هوشي بالايي برخوردار است همين فردي پس از فارغ التحصيلي در رشته پزشكي و ورود به رشته تخصصي قلب و عروق از سد آزمون دستياري مي گذرد. همين دوران نشان مي دهد كه اين افراد از جمله بهترين دانش آموخته هاي كشور هستند و از زمينه قوي برخوردارند.

وي ظرفيت هاي آموزشي كشور در زمينه تربيت دستيار رشته قلب و عروق را مطلوب برشمرد و گفت: معني اين مطلوبيت اين نيست كه دستياران نبايد و نمي توانند بهتر از اين باشند. هم اكنون برخي از مقاطع فلوشيپ كه در ايران در زمينه قلب و عروق آموزش داده مي شود در منطقه وجود ندارد. فلوشيپ رشته هايي مانند اكوكارديوگرافي و الكتروفيزيولوژي تنها در ايران وجود دارد و اين نشان دهنده قوت آموزش كشور ما در اين زمينه است.

رئيس مركز تحقيقاتي، آموزشي و درماني شهيد رجايي خاطرنشان كرد: اساتيدي كه از آمريكا و اروپا براي بازديد بخش هاي مختلف آموزشي و تحقيقاتي به اين مركز آمدند كاملاً تحت تأثير اين حجم از رشته ها، تنوع آن و آموزش هاي مرتبط قرار گرفتند.

وي تأكيد كرد: نكته مهم اين است كه بهتر شدن آموزش و ارائه خدمات بهتر به مردم وابسته به تجهيزات و تكنولوژي است. بسياري از فعاليت هاي علمي در زمينه تخصصي و به خصوص در زمينه قلب و عروق به تكنولوژي وابسته است بنابراين اگر عالم و علم را داشته باشيم و تكنولوژي وجود نداشته باشد نمي توانيم به بيمار خدمتي ارائه دهيم.

نوحي گفت: اميدواريم شرايط اقتصادي به گونه اي باشد كه بتوان تربيت نيروي انساني همگام با تكنولوژي باشد و بتوان به نحو موثرتري به مردم ارائه خدمت كرد.

وي ظرفيت پذيرش دستيار قلب و عروق را 30 نفر در رشته داخلي قلب برشمرد و گفت: به تازگي نيز دانشگاه هاي علوم پزشكي اهواز، كرمانشاه، يزد و رشت قصد دارند متخصص داخلي قلب تربيت مي كنند كه اين مسئله هم مشكل استان ها را برطرف مي كند و هم بيماران بومي ها به متخصصان همان استان ها مراجعه مي كنند.

کد خبر 388347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha