۳ بهمن ۱۳۹۵، ۰:۰۶

استاندار کرمانشاه:

تصمیم دولت برای بازگشایی مرز خسروی قطعی است

تصمیم دولت برای بازگشایی مرز خسروی قطعی است

کرمانشاه- استاندار کرمانشاه گفت: تصمیم دولت برای بازگشایی مرز خسروی قطعی است و وزیر کشور تضمین کرده که مشکل امنیت آن سوی مرز به هرترتیبی شده با دولت عراق حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله رازانی شامگاه شنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد با تسلیت جانباختگان حادثه پلاسکو، اظهار داشت: زمان این تفکرات که تصور کنیم مسائل و چالش های جامعه و کشور و همه جوامع در دنیا تنها با تصدی بخش دولتی حل می شود، سپری شده است.

استاندار کرمانشاه افزود: باید به این سمت برویم که امور مردم بدست خود مردم حل شود و وظایف دولت به پرداختن به مسائل حاکمیتی و سیاست ها و جهت دهی کلی معطوف شود و این روش از گذشته شروع شده  و با این نشست ها و مجموعه رفتاری، دولت باید به سمت وظایف اصلی خود حرکت کند.

رازانی بیان کرد: با وجود همه مشکلات اما مجوز و اختیارات بسیاری از امور مردم بدون دلیل و منطق در اختیار بخش دولتی است و بخش دولتی هم بسیار محتاطانه  با مسائل برخورد می کند و در مجموع می بینیم که فضای کسب و کار در جامعه ما فضای مفیدی نیست و اگر کسانیکه که البته تعدادشان زیاد نیست هم حاضر باشند در استان ما سرمایه گذاری کنند و این سرمایه را به خطر بیندازد و وارد تولید  شود و وارد فضای پر ریسک  شوند متاسفانه فضای همکاری با این ها وجود ندارد.

حاکمیت بروکراسی بسیار پیچیده و توان فرسا و سرمایه ستیز در کشور

رازانی گفت: اخیرا یکی از تولیدکنندگان مهم استان که امتحان خود را پس داده عنوان کذد که برای اخذ مجوز ۴ هکتار گلخانه  دو سال است که به توفیق نرسیده؛ و این نشان دهنده حاکمیت بروکراسی بسیار پیچیده و توان فرسا در کشور است که در واقع سرمایه ستیز و سرمایه گریز است.

وی ابراز امیدواری کرد؛ برگزاری این جلسات کمک کند تا دولت دست و پای خود را از زندگی جاری مردم جمع کند و بیشتر به بخش خصوصی اعتماد شود تا مشکلات کمتر شود.

استاندار کرمانشاه بابیان اینکه مزایای رقابتی همچون سرمایه های فکری، انسانی، طبیعی و اقتصادی در استان وجود دارد، افزود: کشورهایی مانند کره جنوبی و ترکیه که قبل از ما شروع کردند گوی سبقت را گرفتند.

وی اظهار کرد: گیر و مانع اصلی بخش قابل توجهی  در این حوزه مسیر اداری بسیار پیچیده و توان فرسا است و لذا باید هدف را ترسیم کرد و فضای کسب و کار در استان به نفع سرمایه گذار باشد.

رازانی با اشاره به بخشی از پیشنهادات  مطرح شده بخش خصوصی در این جلسه گفت: تعیین ضرب العجل اعلام نیاز دستگاه ها تا ۲۸ اردیبهشت  با شناختی که من از دستگاه های استان دارم محقق نمی شود.

وی گفت: اگر تمایلی برای تصویب پیشنهادات جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در شورای برنامه ریزی وجود ندارد این مهم و توافق صورت گرفته در شورای اداری اعلام شود.

انتقاد استاندار از عملکرد بانکها

وی خواستار شفاف سازی پیرامون مشکلات تعدادی از واحدهای شهرک صنعتی فرامان شد و گفت: مسائل همچون عدم استقرار هیئت مدیره و نظافت و آسفالت و... از جمله گله مندی های تعدادی از واحد هاست همچنین باید اقدامات لازم برای ایجاد درمانگاه در آن شهرک صورت گیرد و با نظر مثبت اقدام شود و دانشگاه علوم پزشکی یا خود یا بخش خصوصی وارد شوند.

رازانی همچنین نسبت به عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات انتقاد کرد و گفت: اینکه بانک برای پرداخت تسهیلات پول نقد را به عنوان گرو نگه دارد روش و ترفند خیلی نامطلوبی است کسی پول نقد را گرو پول نقد نمی گذارد این خلاف قانون است.

وی در ادامه پیرامون بحث واگذاری پالایشگاه کرمانشاه بیان کرد: بحث واگذاری پالایشگاه این روزها در فضای عمومی استان خیلی نگرانی ایجاد کرد توضیحاتی را پنجشنبه شب مطرح کردم و روابط عمومی استانداری اطلاع  داد که این گزارش ۷۰ هزار بار مورد بازدید قرار گرفته است.

رازانی گفت: اینطور عنوان شده بود که این پالایشگاه کلا بفروش رفته و قیمت گذاری درستی نداشته خریدار اهلیت نداردو... استانداری اصلا از واگذاری مطلع نبود طبق آن نظام خصوصی سازی که در سازمان خصوصی سازی است و تشریفات طی می شود و کاری هم به استانداری ها ندارد

وی بیان کرد: اولا از این پالایشگاه ۵۷ درصد  در این مرحله واگذار شده، ۴۰ درصد در ید دولت به عنوان  سهام عدالت باقیمانده و دولت بنای واگذاری آن ۴۰ درصد را ندارد  دو عضو هیئت مدیره را دولت تعیین می کند و اساسا در مورد پالایشگاه ها سیاست وزارت نفت در این دولت این است که بصورت کامل واگذار نشود همچنان به عنوان نهادهایی حساس، حاکمیت در آنها حضور داشته باشد.

پالایشگاه کرمانشاه ۷۵۰ میلیارد تومان بدهی دارد

رازانی گفت: پالایشگاه دو بار در فرابورس عرضه می شود که خریداری وجود نداشته و بعد سازمان خصوصی سازی تصمیم به واگذاری آن از طریق مزایده می گیرد دو نفر شرکت می کنند قیمت پایه هم  بر اساس بررسی کارشناسی بابت این ۵۷ درصد ۱۷۹ میلیارد تومان قیمت گذاری می شود زیرا پالایشگاه مبالغ متنابهی بدهکاری به موسسات مختلف از جمله به خود شرکت پخش بابت توزیع دارد ۶۴۷ میلیارد تومان طبق صورت های مالی سال ۹۴ که سازمان حسابرسی تهیه کرده بدهکاری پالایشگاه کرمانشاه است.

رازانی گفت: پالایشگاه کرمانشاه حدود ۹۵ میلیارد تومان زیان انباشته دارد و در مجموع ۷۵۰ میلیارد تومان بدهی می شود. در قرار داد با خریدار ۵۷ درصد این بدهی را با مجموعه دارایی ها به خریدار منتقل می شود به ازای این ۱۷۹ میلیارد تومان آقای درویشمند مالک کارخانه شیر بیستون با ۲۱۰ میلیارد تومان برنده مزایده می شود  و این اتفاق در ۲۰ دی ما افتاد.

وی افزود: استانداری مسئول مستقیم این موضوع نیست اما خریدار واحدهای موفقی دارد و بحث اهلیت خریدار  خدشه ای ندارد در جلسه با مجمع نمایندگان این اطلاعات را تا آن لحظه دقیق نداشتند و در اختیارشان قرار دادیم و به نظر می رسد که نمایندگان اطمینان خاطر بیشتری پیدا کردند. این همه نگرانی نباید ایجاد می شد.

آسیب نظام اقتصادی و حکمرانی ما دولتی بودن شدید امور است

رازانی افزود: آسیب نظام اقتصادی و حکمرانی ما دولتی بودن شدید امور است و واگذاری کارها به بخش خصوصی به عنوان یک چاره دیده شده هر موردی در هر استانی که بخواهد خصوصی سازی شود و جوسازی علیه آن صورت گیرد باید برگردیم به نظام دولتی و همینطور مسائل ما حل نشده باقی می ماند.

استاندار کرمانشاه افزود: در تعهدات خریدار حتی حفظ اشتغال موجود است خریدار ایده دارد قصد سرمایه گذاری دارد پالایشگاه امتیازاتی همچون ۲۵ هزار بشکه نفت در روز سهمیه دارد ضمن اینکه قرارداد فروش  با برخی واحدهای پتروشیمی تا ۲۰ سال دارد.

رازانی گفت: پالایشگاه کرمانشاه در سال های گذشته دست بدست شدن مدیریتی بین دولت و بانک و... بلاتکلیف رها شده بود و کار سرمایه گذاری نشده بود ۳۵ درصد نفت کوره تولید می کند که یک عیب است در پالایشگاه آناهیتا مجموعه مدیریتی جدید تولید نفت کوره را به ۳ و ۴ درصد رساندند.طبق گزارش آقای جمشیدی ۴۰ درصد از تولید را تبدیل به ماده ای می کنند که قیمت آن یک دوم ماده اولیه می شود.همگان باید از این اتفاق استقبال کنند ضمانت های لازم هم گرفته شده از جمله  حفظ سطح اشتغال و...

وی در خصوص نمایشگاه بین المللی نیز گفت: قرار بود بحث های معارض آن رفع شود وجود نمایشگاه در پارک شهر مناسب نمایشگاه صنعتی و بازرگانی نیست ساخت و سازی صورت بگیرد و اصرار دارم نمایشگاه سر جای خود ساخت و ساز شود. دهکده المپیک ساخت و ساز شوددانشگاه ها همینطور.

شهر کرمانشاه به سمت مدرن تر شدن پیش برود

رازانی گفت: بنیاد مسکن زمین شش هکتاری در میدان امام حسین دارد زمین خوبی برای سرمایه گذاری است طرحی نیز دارند تا این مجموعه به مجموعه تجاری تبدیل شود. از سفر ریاست جمهوری ۱۵ میلیارد برای پارک علم و فناوری پول گرفتیم.

وی افزود: ساخت و ساز شود و شه را به سمت مدرن تر شدن برود. شهرداری خوب کار می کند تقاطع ها یکی پس از دیگری در حال فعال شدن است مترو  در حال جلو رفتن است. شهر قسمت کارگاهی به خود بگیرد.

استاندار کرمانشاه در مورد موضوع مرز خسروی گفت: تصمیم قطعی دولت این است که سال آینده از مرز خسروی عبور زائرین را داشته باشیم. در داخل پایانه باید گیت های جدیدی ایجاد کنیم قرار شد از ۲۴ گیت به ۵۰ گیت افزایش یابد تعدادی سرویس های دستشویی در داخل آن مجموعه ایجاد شود. پارکینگ و ترمینال ایحاد شود.قرار شده برای ۳۰ هزار ماشین برای سال اینده در آنجا محوطه ایجاد کنیم. ممکن است از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

رازانی بیان کرد: تصمیم دولتی در مورد بازگشایی مرز خسروی قطعی است وزیر کشور هم تضمین کرده که مشکل امنیت آن سوی مرز به هرترتیبی شده با دولت عراق حل شود. در استان تصمیم گرفتیم مرز سومار را برای این کار آماده کنیم یعنی تاسیسات مشابه شامل گیت ها، سرویس ها و پارکینگ در سومار آماده کنیم.

وی اضافه کرد: در ماه های باقیمانده درصدد هستیم تا مرزهای سومار و خسروی برای تردد زوار آماده شوند اگر این کار صورت  گیرد بخش عمده ای از تردد زائر از استان ما انجام خواهد شد.

کد خبر 3883683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha