به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر محمد علي محققي امروز در نشست كميته ارتقاي سلامت سالمندان افزود: همچنين بحث فوق تخصصي مطرح شده كه متخصصان داخلي آموزش هاي لازم را در مورد خدمات سالمندي فراگيرند چون هم اكنون اطلاعات آنان كامل نيست.
وي اظهار داشت: جمعيت كشور بسيار جوان است و جوان ترين كشور جهان به لحاظ جمعيتي است و در سال 75 تنها 4 درصد جمعيت كشور بيش از 60 سال داشتند كه پيش بيني مي شود كه در سرشماري امسال اين ميزان به 10 درصد يعني حدود 5/2 برابر برسد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: بايد براي سالمندان لوازم مرقبت از سالمند و توانند كردن آنان، پيشگيري از بيماريهاي قابل پيشگيري، فراهم كردن لوازم بازتواني سالمندان، تجهيزات درمان با برنامه حركت كرد.
محققي با بيان اينكه در برخي موارد بيش از حد ضرورت در بحث هاي نظري برنامه ها مي مانيم بنابراين برنامه ها عملياتي نمي شود، گفت: اگر خواستار نظام آموزشي مسئول و پاسخگو هستيم بايد برنامه ها در زمينه نيازهاي واقعي جامعه پيش بيني و طراحي و تغيير سن جمعيت در نظر گرفته شود.
وي تصريح كرد: سرطان، بيماري سالمندي است چون سرطان هاي كودكان فقط 5/2 درصد سرطان هاي كشور را در بر گرفته است و باقي اين سرطان ها مربوط به سالمندان مي شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: بايد دانشجويان دانشكده هاي پزشكي را با مفاهيم و موارد پايه اي و مسائل مهم سلامتي سالمندان آشنا كرد چون تركيب جمعيتي كشور در حال تغيير است بنابراين اگر در طول دوره اين طراحي ها انجام شود باعث نهادينه شدن آن مي شود.
وي افزود: بايد براي دانش آموختگان رشته هاي پزشكي در جامعه نظام مترقي آموزش مداوم در نظر گرفته شود، آموزش هايي كه نيازها را به صورت علمي و مستند شناسايي كرده و در جهت تامين آن نيازها باشد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: تمام جامعه دانش آموختگاني كه در مشاغل سلامتي تصدي دارند نظير رشته پرستاري و بازتواني و حتي مديران بخش سلامت آموزش هاي لازم در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، همچنين معاون پژوهشي وزارت بهداشت نيز در اين نشست گفت: مسائل مرتبط با سلامت سالمندان بايد به صورت علمي و جامع مورد توجه قرار گيرد.
دكتر حسين ملك افضلي افزود: اگر برنامه هاي آموزشي را بر اساس نيازها در نظر گرفته شود مناسبت تر است چون هم اكنون برخي از اين برنامه ها با توجه به اعتبار آن در نظر گرفته مي شود كه بايد براي رفع آن نياز سنجي ها با توجه به ارائه خدمات مشخص شود و شناسايي نيازها هم از طريق پژوهش حاصل مي شود.
وي با اشاره به اينكه در مورد بحث سالمندي 3 سطح داراي اهميت هستند كه يكي از آنان سطح خانواده است، گفت: اگر سلامت در داخل خانواده اسزماندهي نشده و آموزش هاي لازم به سالمندان و ساير افراد خانواده ارائه نشود هزينه سنگيني به سيستم وارد شده و فعاليت در اين زمينه نيز سخت تر و پيچيده تر خواهد شد.
معاون پژوهشي وزارت بهداشت تصريح كرد: متغيرهاي عاطفي كه موجب آرامش سالمند در محيط خانواده مي شود به شدت در ايران در مقايسه با ساير كشورهايي كه در اين زمينه تحقيقات انجام شده معنا دار است به گونه اي كه جايگاه سالمندان در خانواده هاي ايراني قوي و مستحكم تر است.
وي اظهار داشت: هم اكنون بحث كاردان هاي بهورزي مطرح است به گونه اي كه با توجه به تغيير نيازهاي كشور، هم اكنون بايد نقش بهورزان در مورد خدمات سالمندي پررنگ تر شود.
ملك افضلي گفت: زماني كه سالمندان از خانه هاي بهداشت به پزشكان عمومي ارجاع داده مي شوند بايد اين پزشكان از سالمندان اطلاعات كافي داشته باشند بنابراين بايد نيازها در اين زمينه شناسايي و در تمامي سطوح نظام بهداشت و درمان مورد توجه قرار گيرد.
نظر شما