۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۱۴

معاون صنایع دستی کشور:

چشم انداز ما رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری در سال است

چشم انداز ما رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری در سال است

معاون صنایع دستی کشور در مراسم تجلیل از صادر کنندگان برتر صنایع دستی گفت: یکی از مهمترین چشم اندازهای ما در برنامه ششم توسعه رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری در سال است.

معاون صنایع دستی کشور در مراسم تجلیل از صادر کنندگان برتر صنایع دستی گفت: یکی از مهمترین چشم اندازهای ما در برنامه ششم توسعه رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری در سال است. او همچنین از راه اندازی اداره کل صادرات صنایع دستی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق در سومین مراسم تجلیل از صادرکنندگان، فروشندگان و سایت های برتر تجارت الکترونیک در زمینه صنایع دستی که امروز ۵ بهمن ماه در سالن آمفی تئاتر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت آتش نشانان در حادثه پلاسکو گفت: همه مردم جهان در عصر کنونی به قهرمان نیاز دارند و آتش نشانانی که در حادثه پلاسکو قهرمانانه از جان خود گذشتند به نیاز مردم در روزگار کنونی پاسخ دادند.

وی همچنین به افزایش ۹۰ درصدی صادرات صنایع دستی طی ۳ سال گذشته اشاره و بیان کرد: ما در این مدت با رشد ۹۰ درصدی صادرات مواجه بوده ایم. همچنین ۳۳ درصد از فروش و تجارت ما در زمینه صنایع دستی به صادرات بر می گردد و شاید کمتر حوزه ای در کشور با رشد این چنینی روبرو باشد.

نامور مطلق احیای بازارهای از دست رفته را یکی دیگر از اهداف معاونت صنایع دستی دانست و افزود: ما در پی آن هستیم که بازارهای از دست رفته صنایع دستی را احیا کنیم. خوشبختانه پس از برجام در جلب بازارهای اروپایی و همچنین صادرات به آمریکا و انگلستان موفق بوده ایم اما بدنبال آن هستیم که آهنگ این بازگشت تندتر از پیش باشد البته اگر روی کار آمدن ترامپ ، صادرات ما به کشوری چون آمریکا را با مشکل مواجه نکند. همچنین بر آنیم تا تعداد فروشگاهها و مراکز ارائه صنایع دستی در کشورهای خارجی را با مشارکت بخش خصوصی افزایش دهیم.

معاون صنایع دستی کشور رسیدن به یک بازار پایدار در صادرات صنایع دستی را یکی دیگر از اهداف مهم معاونت متبوع خود در حوزه صادرات دانست و افزود: در حال حاضر حجم زیادی از صادرات ما به دو کشور عراق و افغانستان است. این مسئله شکنندگی صادرات ما را بیان می کند. ما باید بتوانیم صنایع دستی خود را به کشورهای آسیا، اروپا و همچنین آمریکا صادر کنیم.

نامور مطلق با اشاره به اینکه ۳۲ درصد از صادرات صنایع دستی ما به گلیم و زیلو تعلق دارد، گفت: علاوه بر این ۲۵ درصد از سهم صادرات ما در اختیار شیشه های سنتی و ۷ درصد از آن با سفال و سرامیک است. ما بدنبال آن هستیم که کشورهای هدف را شناسایی  و به تعداد بیشتری از نقاط مختلف دنیا فرآورده های اصلی خود را ارسال کنیم.

معاون صنایع دستی کشور همچنین به مشکلات موجود در زمینه صادرات دستی اشاره و بیان کرد: ما با مشکل انتقال ارز و همچنین نبود سوغات در روابط خارجی روبرو هستیم.به همین خاطر باید به ایجاد روابط پایدار در حوزه تعاملات خارجی توجه کنیم همچنین باید هزینه های حمل و نقل صنایع دستی را تا آنجا که در توان داریم کاهش دهیم. از این رو معاونت صنایع دستی به هواپیمایی ملی کشور و ایرلاین های داخلی نامه نوشته تا تخفیف یژه ای را برای حمل و نقل صنایع دستی در نظر بگیرد.

نامور مطلق همچنین بیان کرد: رسیدن به صادراتی برابر با یک میلیارد دلار در سال از چشم اندازهای ما در برنامه ششم توسعه است چرا که هند در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، سه میلیارد دلار صادرات صنایع دستی داشته و سهم ما از این میزان کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار بوده است. به همین خاطر بر آنیم تا با اصلاح ساختار و پیوستگی اجزای از هم گسیخته چون فرش، مبلمان و زیورآلات به بدنه صنایع دستی کشور به صادراتی برابر با یک میلیارد دلار در برنامه ششم توسعه دست پیدا کنیم.

معاون صنایع دستی کشور همچنین از شکل گیری اداره کلی برای صادرات فرآورده های دستی خبر داد و افزود: موافقت ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را جلب کرده ایم تا یک اداره کل به صادرات اختصاص پیدا کند تا بتوانیم در این زمینه منسجم تر و هدفمند حرکت کنیم.

پویا محمودیان مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور هم ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از آتش نشانان گفت: قرار است است امروز صادر کنندگان و فروشندگان صنایع دستی به سازمان آتش نشانی برون و با اهدای گل از فداکاری آتش نشانان در حادثه پلاسکو قدردانی کنند.

وی به رشد صادرات صنایع دستی همچنین افزایش تعداد نمایشگاههای داخلی و خارجی و بازارچه های صنایع دستی اشاره کرد و افزود: اقتصاد صنایع دستی در این سه سال با یک رونق مقطعی روبرو نبوده است و اگر ما با این سرعت به راه خود ادامه دهیم به دستاوردهای بهتری خواهیم رسید.

مدیرکل صادرات صنایع دستی راه اندازی بازارچه عودلاجان را یکی از دستاوردهای مهم صنایع دستی در سال۹۵ دانست و افزود: این بازارچه اولین مرکزی بود که در قلب پایتخت برای فروش صنایع دستی راه اندازی شد. همچنین افتتاح نخستین مرکز دائمی فروش صنایع دستی در اتحادیه اروپا و در کشور هلند و همچنین انتخاب دو صادر کننده برتر صنایع دستی در شمار بهترین صادر کنندگان کشوری از اتفاقات مهمی بود که در ۸ ماه نخست سال ۹۵ افتاد.

محمودیان همچنین به اهمیت فروش اینترنتی صنایع دستی اشاره و بیان کرد: در سال۹۳ نخستین سایت های فروش الکترونیک صنایع دستی شکل گرفت و امروز بیش از ۲۰۰ سایت در این زمینه مشغول فعالیت هستند. ما امیدواریم اتفاقات خوبی در حوزه بازرگانی، فروش و همچنین صادرات صنایع دستی بیفتد.

کد خبر 3886175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha