به گزارش خبرنگار مهر، ظهر چهارشنبه نشست خبری حوزه صنعت، معدن و تجارت گلستان در حالی برگزار شد که مانند نشست گذشته، رمضان بهرامی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان غائب این جلسه بود و توضیحی هم درباره این غیبت ها ارائه نشد.
ابتدا رئیس صنعت، معدن و تجارت استان گزارش کاملی از وضعیت این حوزه، اشتغال ایجادشده و برنامههای این سازمان در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و گفت: در راستای اجرای سیاستها و برنامه اقتصاد مقاومتی بحث رونق تولید و ایجاد اشتغال ستاد تسهیل و رفع موانع تولید آغاز به کارکرد و قرار بود در راستای اجرای این طرح ۱۰ هزار واحد در کشور تسهیلات دریافت کنند.
حسینقلی قوانلو یادآور شد: پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به هفت هزار و ۵۰۰ واحد در حال کار و دو هزار و ۵۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد مصوب شده بود و سهم استان گلستان پرداخت ۴۲۲ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی به ۳۱۷ واحد تولیدی و صنعتی راکد و با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد بود.
وی اظهار کرد: تاکنون در کشور ۱۱ هزار و ۴۰۵ واحد تولیدی و صنعتی بیش از هشت هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد: تاکنون در استان یک هزار و ۷۰۰ طرح و بنگاه اقتصادی برای دریافت تسهیلات ثبتنام کردند که بیش از یک هزار واحد احصا شده و از این تعداد ۹۴۰ واحد برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفیشدهاند.
وی اضافه کرد: با کمک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که تمام جلسات آن با حضور استاندار برگزارشده و حمایت بانکهای استان تاکنون ۳۳۶ طرح اقتصادی استان ۴۰۳ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند.
پرداخت ۶۳۷ میلیارد تومان تسهیلات
قوانلو تصریح کرد: هماکنون استان گلستان رتبه ششم پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی را کسب کرده در شرایطی که منابع بانکی و تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی گلستان با استانهای قرارگرفته در رتبه یک تا پنج قابلمقایسه نیست.
به گفته وی در ۹ ماه گذشته درمجموع ۵۷۳ واحد تولیدی و اقتصادی در استان از محل تسهیلات رونق تولید و مستقیماً ۶۳۷ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند که ۲۳۶ واحد آن کوچک بوده و در راستای رونق تولید موردحمایت قرارگرفتهاند.
وی از انجام نظارت و پایش بر تسهیلات پرداختشده خبر داد، خاطرنشان کرد: از مجموع ۳۳۶ واحد تولیدی و صنعتی حمایتشده در راستای رونق تولید ۱۸۰ واحد در حوزه صنعت بودهاند که تاکنون ۱۰۸ واحد و بنگاه اقتصادی استان مورد بازدید قرارگرفتهاند.
قوانلو بیان کرد: ۹۰ درصد از تسهیلات رونق تولید پرداختشده در محل استفادهشده است و تنها دو واحد تسهیلات دریافتی را تاکنون در این حوزه استفاده نکردهاند که در صورت ادامه این روند تا پایان سال پروانه بهرهبرداری آنها باطل میشود.
رئیس صنعت، معدن و تجارت گلستان همچنین از افتتاح و کلنگ زنی ۳۲ پروژه صنعتی بااعتبار ۱۰۵ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۵۳۶ نفر در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: برگزاری جشن رونق تولید و راهاندازی واحدها در سه شهر آققلا، کردکوی و گنبدکاووس از مهمترین برنامههای صنعت، معدن و تجارت استان در ایام دهه مبارک فجر خواهد بود.
اجرای ۱۰۰ درصدی خوشه طیور در گلستان
در ادامه رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان گفت: هماکنون ۹۱ درصد واحدهای صنعتی گلستان در شهرکها و نواحی صنعتی استقراریافتهاند.
حجتالله خلیل زاده اشارهای به برنامههای ابلاغی اقتصاد مقاومتی داشت و از اجرایی شدن ۱۰۰ درصدی شاخصههای اقتصاد مقاومتی استان تا پایان بهمنماه خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۱۷۹ واحد در شهرکهای صنعتی گلستان ۲۳۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید دریافت کردهاند.
وی بابیان اینکه ۵۶ درصد از واحدهای صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردهاند، افزود: اولویت نخست ما در کنار شاخصهای سالانه توجه به حوزه زیرساختهاست و هماکنون بالغبر سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه شهرکهای صنعتی استان در دست اجراست.
وی از اجرای ۱۰۰ درصدی خوشه طیور در استان خبر داد و اضافه کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی یکی از شاخصهای ما شناسایی و خوشهبندی است و پیگیر اجرای خوشه مبل در روستای عطاآباد هستیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان از آموزش بهعنوان شاخص دیگر این حوزه نام برد و ادامه داد: آموزش یکهزارم و ۴۸۵ نفر در ۵۶ دوره در بخشهای مهارتی، کارآفرینی و مدیریتی برای ما تعریفشده بود که تاکنون با برگزاری ۶۳ دوره یکهزارم و ۲۲۳ نفر آموزشهای مختلف را فراگرفتهاند.
خلیل زاده اشارهای هم به تأمین زیرساخت شهرکهای صنعتی داشت و تصریح کرد: ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سطح کشور اعتبار برای تأمین زیرساخت شهرکها در نظر گرفته شد که سهم استان گلستان از این اعتبار حدود ۱۱ میلیارد تومان بوده است.
وی از اجرای سه تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی بندرگز، آققلا و مینودشت تا پایان سال خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۸ درصد از واحدهای تولیدی استان به تصفیهخانه دسترسی دارند و گلستان رتبه پنجم در این حوزه در کشور رادار است و ۱۲ درصد باقیمانده جزء صنایع خشک هستند که به تصفیهخانه نیاز ندارند.
نظر شما