به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا صالحی پیش از ظهر پنجشنبه در نخستین همایش ملی زلزله، مدیریت بحران و دورنمای آینده که در محل تالار فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: هماهنگی مدیریتی و بین دستگاهی خوبی درزمینهٔ مدیریت بحران خراسان شمالی وجود دارد اما این استان ازلحاظ امکانات و تجهیزات ضعیف است.
وی خواستار توسعه و تجهیز مرکز مدیریت بحران خراسان شمالی شد و افزود: نصب سیستمهای هشدار سریع، شناخت سریع و قابلاعتمادی از گسلهای فعال در استان، برنامهریزی برای افزایش دانش و فرهنگ رعایت اصول ایمنی از سوی مردم و مسئولان، انجام آموزشهای همگانی و تخصصی و استفاده از مصالح باکیفیت ازجمله مهمترین مسائلی است که باید از سوی مدیریت بحران در استان شکل بگیرد.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی بابیان اینکه پس از انجام صحیح این موارد، مرحله اجرا اصلیترین مسئله برای رسیدن به نتیجه مطلوب است، تصریح کرد: مدیران و ناظران ملزم هستند بدون هیچگونه اغماضی در این زمینه انجاموظیفه کنند.
صالحی با اشاره به اینکه در صورت اجرای صحیح مقررات و مسائل ایمنی است که شاهد کمترین خسارات مالی و جانی ناشی از مخاطرات طبیعی در سطح جامعه خواهیم بود، بر ضرورت نظارت جدی و دقیق برساخت و سازها تأکید کرد.
استاندار خراسان شمالی آموزش عام و همگانی را در امر پیشگیری از آسیبهای مخاطرات طبیعی حائز اهمیت برشمرد و بر شناسایی نیازها بر پایه مباحث علمی و برنامهریزی دقیق در خصوص مدیریت بحران، تأکید کرد.
وی در این راستا، برگزاری همایشهای تخصصی درزمینهٔ زلزله و مخاطرات طبیعی را در صورت رسیدن به مباحث کاربردی و اجرای آن در جامعه تأثیرگذار برشمرد.
استاندار خراسان شمالی بابیان اینکه پیشبینی و پیشگیری، مقابله، آمادگی و بازسازی و بازتوانی، چهاراصل اساسی در مدیریت بحران است، عنوان کرد: چنانچه در امر ساختوسازها موارد قانونی رعایت و در برابر وظیفه خود مسئول باشیم، میتوان به این چهاراصل اساسی به نحو مطلوب دست پیدا کنیم.
صالحی با اشاره به اینکه خراسان شمالی طی یک سال اخیر تمام واحدهای روستایی خود را در مقابل حوادث طبیعی بیمه کرده است، گفت: با انجام اقدامات پیشگیرانه میتوان از بروز حوادث و خساراتی نظیر آنچه در زلزله ۶.۸ ریشتری بجنورد در بهمنماه ۷۵ رخ داد، جلوگیری کرد.
نظر شما