به گزارش خبرنگار مهر، عباس توکلیان غروب جمعه در چهل و هفتمین همایش سلامت وزندگی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بابیان اینکه حقیقت سلامت انسان طی سه دوره با افول مواجه شد، ابراز داشت: اختراع برق توسط ادیسون، انقلاب صنعتی و تولید انبوه غذا و دسترسی فراوان و درنهایت انفجار جهانی آلودگی با امواج الکترومگنتیک ازجمله عواملی بود که باعث شد بهسرعت بهسوی تهدید سلامت بشر حرکت کنیم.
وی افزود: عللی که ریشه چاقی را ایجاد میکند پرخوری، بدخوری به معنای بدی ترکیب غذا و نابهجا خوری، استرس، بدی خواب و نا بهجا خوابی و بیتحرکی و کمتحرکی است و اینها توجیهی برای انفجار وزن در انسان متولدشده از سی سال قبل نیست و درواقع باید گفت ظهور پدیده فنّاورانه در ابتدای سونامی چاقی بشر به بازار عرضه شد.
استرس را باید جدی گرفت
این فوق تخصص غدد و متابولیسم بابیان اینکه مشکل اصلی خوردن غذای فوری نیست، ابراز داشت: استرس دائمی کار و استفاده فاجعهآمیز از اینترنت مهمترین نقش را دراینبین ایفا میکند و باید توجه داشت قویترین هورمون بدن که دشمن شماره یک چاقی است در خواب عمیق و طولانی ترشح میشود لذا هرچه میزان استرس و کمخوابی افزایش پیدا کند چاقی نیز در جامعه سیر صعودی خواهد داشت.
توکلیان بابیان اینکه ۱۰ تا ۱۲ میلیارد موبایل و سیستمهای الکترومگنتیک از سراسر جهان بهصورت ۲۴ ساعته در حال ارسال امواج ماکروویو است، ابراز داشت: گفتگوی بین ۱۰۰ تریلیون سلول بدن ما بهواسطه سیگنالهای پروتئینی یا همان هورمونها و گیرندههای سطح سلولی انجام میشود امواج موبایل دقیقاً مانند پارازیتهایی که برای قطع صدا و تصویر از ماهوارهها ارسال میشوند، عمل میکنند درواقع میتوان گفت سلولهای بدن بهکلی از هم بیخبر و بیگانه شدهاند.
وی در ادامه بابیان اینکه در حقیقت تعادل هورمونی بدن در مواجه با امواج بههمخورده است، ابراز داشت: هورمون رشد که قاتل نسج چربی است کلاً تعطیلشده و هورمونهای انسولین که قویترین عامل تولید بافت چربی در ناحیه شکم است افسارگسیخته هر چه میخواهد میکند همچنین محدود کردن استفاده طولانیمدت از موبایل بهخصوص شبکههای اجتماعی و اینترنت راهحل است که در ارتقا سلامت کمک میکند چراکه این ابزار علیرغم اینکه ارتباطات ما را گسترده کرده است امواج این وسایل باعث بروز اختلال در سلامت بشر امروزی نیز شده است.
چاقی عوارض منفی زیادی دارد
فوق تخصص غدد و متابولیسم عوارض چاقی را کبد چرب، افزایش فشارخون و سکته قلبی برشمرد و ابراز داشت: کبد چرب قبل از آنکه یک بیماری خاص باشد شاه علامت وجود ژن دیابت و چربی خون است برای درمان و پیشگیری از عوارض چاقی اصلاح الگوی خواب و درواقع مدیریت استرس حاکم برجهان امروز پیشنهاد میشود.
توکلیان در ادامه تصریح کرد: در مرحله دوم اقدام حیاتی، تغییر اساسی در میزان فعالیت بدنی است یعنی ورزش ملایم منظم و روزانه که تبدیل به عادت همهروزه شد مهمترین راهکاری است که میتوان در مقابله با چاقی انجام داد.
وی افزود: برای رژیم گرفتن نیازی نیست ۱۰ صفحه دستورالعمل را رعایت کنیم بلکه سه اقدام را باید مدنظر قرارداد که یکجا و تک وعده سنگین غذا نخوریم بلکه سعی کنیم غذا را کوچک و نزدیک بخوریم و نمک را بهعنوان اصلیترین مؤلفهی رژیم جدی بگیریم.
نظر شما