به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، " بررسي ريشه شناختي فعل هاي زبان پهلوي " عنوان كتابي تازه از دكتر يدالله منصوري است ، به گفته مولف اين اثر، اگرچه پژوهش و بررسي درباره فعلهاي ديگر زبانهاي ايراني ازسوي برخي زبانشناسان و پژوهشگران زبانهاي ايراني پيشينه نسبتا ديرينه اي دارد و درباره بيشتر زبانهاي ايراني بررسي دستوري و ساختاري و گاه ريشه شناختي فعل ها انجام شده اما به اعتقاد دكتريدالله منصوري تاكنون درباره زبان پهلوي ، بررسي منسجم و پژوهش مستقل و جداگانه اي صورت نگرفته است .
بخش نخست كتاب داراي پيش گفتار و دو گفتار مجزا است كه گفتار يك شامل ساختار فعلهاي زبان پهلوي و گفتار دو شامل آواشناسي فعلهاي زبان پهلوي است.
ريشه شناسي فعلهاي زبان پهلوي ، فهرست واژگان فارسي ، كتاب نامه و چكيده انگليسي عناوين بخش هايي از اين كتاب تازه منتشر شده است .
همچنين " واژه نامه قاين " عنوان كتاب ديگري به قلم رضا زمرديان، كه به تازگي ازسوي فرهنگستان زبان ادب فارسي منتشر شده است.
گويش شناسي يكي از شاخه هاي علمي زبان شناسي است كه هدف آن گردآوري گويش ها و توصيف آنها است. گويش ها و زبانهاي محلي منبعي بسيار غني براي پژوهش هاي زباني ، ادبي ، جامعه شناختي و مردم شناختي هستند، و از اين ميان، واژگان آنها ميتواند بسياري از مشكلات لغت شناختي و دستوري زبان فارسي را حل كند و نيز در ساختن واژههاي نو مورد استفاده قرار گيرد .
اين واژه نامه حاصل پيكره زباني اي است كه گردآوري آن از سال 1338 آغاز شده و طي چندين سال تماس با گويشوران قايني تكميل شده است .
قاين يكي از شهرستانهاي استان خراسان جنوبي است كه از طرف شمال به شهرستان گناباد و تربت حيدريه ، محدود است و از جنوب به شهرستان بيرجند ، از شرق به مرز ايران و افغانستان و از غرب به شهرستان فردوس مي رسد .
در پايان كتاب و پس از واژه نامه، بخشي نيز با عنوان گزيده اي از ضرب المثلهاي معروف قايني به همراه موارد كاربرد آنها آمده است .
نظر شما