به گزارش خبرنگار هنري" مهر" ، "مهرداد فريد" منتقد و نويسنده سينمايي در اين نشست گفت : همواره از ابتداي تاسيس جمهوري اسلامي يكي از مباحث كه مطرح شده "سينماي ديني" است و همايشهاي بسيار و نظريات متفاوت در اين زمينه ارائه شده و اين پرسش كه آيا چنين سينمايي مي تواند باشد و يا اساسا ظرفيت براي چنين گونه اي در صنعت فيلمسازي احساس مي شود ؟ مطرح بوده است .
وي ادامه داد: متاسفانه با گذشت بيش از 25 سال از انقلاب اسلامي هنوز جايگاه سينماي معنوي و اساسا سينماي قرآني مشخص نيست ومولفه هاي لازم براي اين بخش از صنعت فيلمسازي مشخص نيست .
اين منتقد سينمايي، تغيير شكل ادراكي و ارائه الگوي مناسب در حوزه فكري و استفاده از ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل را براي تشكيل سينماي ديني اساسي عنوان كرد .
فريد تصريح كرد : تا زماني كه نتوانيم به ارائه يك تعريف شفاف و علمي از سينما و به خصوص گونه هاي مختلف برسيم، برنامه ها در حد شعار باقي مي ماند و جريان در عرصه توليد همچنان يكنواخت خواهد بود .
وي خاطر نشان كرد : چرا تعريف سينماي ديني را صرفا مطابق با قصه هاي قرآني مي دانيم و تحت تاثير قرار گرفتن يك فرد غير مذهبي از مضامين اثر ديني به حساب نمي آيد؟.
فريد افزود: درگير تعاريفي شده ايم كه درست نيست و دنبال تعاريف جديد هم نيستيم و صرفا با اتكا به تئوريهاي كليشه اي نمي توان به توليد با مضامين معنوي اميد داشت .
"بني اردلان" استاد دانشگاه نيز در نشست مفاهيم قرآن در فرهنگ ايران از نگاه فيلمسازان گفت : با استناد به باورها ، اعتقادات و خصوصا توجه به قرآن خيلي از مسائل را هموار و موضوعها قابل درك مي شود و بيان آن از طريق رسانه سينما جذاب خواهد بود.
وي ، استفاده بهينه از فناوري نوين و ابزارهاي سمعي و بصري در سينما و تلويزويون براي طرح موضوعهاي جذاب و مطابق با ذائقه مخاطب را از كاركردهاي مثبت رسانه ها در عصرحاضر برشمرد.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد كه نمي توان به بهانه حفظ برخي از چيزهايي كه شايد داراي ابعاد ارزشي اعتقادي است از ارتباط با ديگران و ابزارهاو فناوري چشم پوشيد . سينما دستاورد دنياي غرب اما رسانه اي پرقدرت براي عرضه باورها .و ارزشهاي مورد احترام هر جامعه براي مردمان ان است .
بني اردلان ، تخيل پردازي ، استفاده از متون ادبي و تاريخي و خلق جذابيت هاي بصري در قالب آثار ديجيتالي در سينما را از دستاوردهاي نوين هنر هفتم دانست و گفت : مخاطب تنها با نمايش خواسته ها و آنچه به عنوان خلا دروني مي جويد ، از رسانه تصوير استقبال مي كند.
وي همچنين به تاريخ تمدن ايران زمين اشاره كرد و افزود: ايرانيان همواره به عنوان مردماني كمال گرا كه به دنبال معناگرايي در عرصه هاي مختلف اعم از قبل و يا بعد اسلام ، در جهان مطرح بوده اند و آنچه امروز در اين عرصه بيش از گذشته نمايان است ، نبود هدف و لكنت در بيان اهداف هنري در دنياي تصوير است .
بني اردلان گفت : هنوز در عرصه سينما نمي دانيم كه چه مي خواهيم و يا چه پيامي براي ديگران داريم بنابراين از تعريف و ارائه كاركردهاي مناسب در اين عرصه ناتوان هستيم .
وي در عين حال نزديكي به مفاهيم معنايي و استناد به قرآن كريم در حوزه نوشتاري را براي پر كردن خلا معنوي در سينما اساسي دانست و ابراز اميدواري كرد كه با استناد به كاركردهاي مثبت به خلق آثار ماندگار در سينما نايل شويم .
مفاهيم قرآن در فرهنگ ايران از منظر فيلمسازان بررسي شد
مهرداد فريد: با گذشت بيش از 25 سال از انقلاب اسلامي هنوز جايگاه سينماي معنوي و سينماي قرآني مشخص نيست
نشست "مفاهيم قرآن در فرهنگ ايران " از نگاه فيلمسازان با حضور كارشناسان ، منتقدان و استادان در سراي قرآن وانديشه نمايشگاه بين المللي قران كريم برگزار شد .
کد خبر 38927
نظر شما