به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه جشنواره موسیقی آوای فجر گلستان شامگاه چهارشنبه با حضور دوستداران هنر و جمعی از پیشکسوتان عرصه موسیقی برگزار شد و پرونده این جشنواره با اجرای صحنهای و میدانی سه گروه موسیقی، رونمایی از مجله الکترونیک و اجرای گروه بینالمللی از کشور استونی بسته شد.
برنامههای آخرین شب از جشنواره موسیقی آوای فجر گلستان با اجرای میدانی گروه شیر احمد هنردوست و رقص چوب آغاز شد. سپس کلیپی با موضوع شهدای آتشنشان برای حضار پخش شد. گروه باغ ایرانی به سرپرستی داود خشنودی هم نخستین اجرای صحنهای را اجرا کرد.
قطعات «چکاد» اثر استاد پرویز مشکاتیان، «ضربه چهارگاه» و «تصنیف زنگوله» اثر استاد حسینعلی زاده توسط این گروه نواخته شد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان سخنران آیین اختتامیه بود.
حجتالاسلام علیاصغر فضیلت بابیان اینکه سالی جاری سال پرخیر و برکتی برای عرصه هنر بهویژه علاقهمندان به موسیقی بود، گفت: امسال بیشترین اجرای صحنهای و میدانی در استان برگزار شد.
وی افزود: جشنواره موسیقی جوان بعد از وقفهای ۱۰ ساله برگزار شد و با شور و شوق بینظیر شرکتکنندگان در این جشنواره همراه بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بابیان اینکه تجدید حیات انجمنهای استاندارد از انتصابی به انتخابی بودن امر مهمی بود که در این زمینه انجام شد، گفت: ما برای بازسازی انجمنهای هنری تلاش کردیم تا بازوی مشورتی و برنامهسازی بخش دولتی در عرصه موسیقی استان باشند.
وی از صدور ۱۳۳ مجوز اجرای موسیقی در سطح استان خبر داد و گفت: کارگاههای بزرگ آموزشی را با حضور هنرمندانی همانند شهرداد روحانی، کیهان کلهر و ... در سطح استان شاهد بودیم.
لازمه شور و نشاط جامعه عمق بخشی به آن است
فضیلت یکی از اهداف اداره کل از برگزاری این جشنوارهها ایجاد شورونشاط در سطح جامعه عنوان کرد و افزود: لازمه شورونشاط در سطح جامعه عمقبخشی به آن است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بابیان اینکه اثر این عمقبخشی را میتوانیم در کاهش جرم در سطح جامعه را شاهد باشیم، گفت: یکی از زمینههای رشد آسیب اجتماعی میتواند از بین بردن فرصت نشاط و امید افزایی در جامعه باشد.
فضیلت افزود: در سال جاری ۱۶ جشنواره در سطح استانی اجراشده که یکی از آنها جشنواره موسیقی آوای فجر گلستان و ۱۱ جشنواره دیگر مربوط به قرآن و عترت بوده است.
وی با انتقاد از افرادی که اجرای جشنوارههای قرآنی را نادیده میگیرند، گفت: باکمال تأسف نمیدانم چرا بعضی خودشان را عادت دادهاند که تنها زمانی که میخواهند قضاوت کنند دچار بخشی نگری میشوند.
پس از پایان سخنرانی، مجری برنامه اجرای «آیه عظیم محسنی» و «فاطمه عظیم محسنی» در بخش استعدادهای جوان موسیقی را از دید تماشاچیها یکی از بهترین اجراها معرفی کرد و این دو خواهر بار دیگر قطعه «سلطان قلبها» را برای حضار اجرا کردند.
بعدازاین اجرا نوبت به رئیس انجمن موسیقی استان رسید و سهیل سرکرده بیانیه مربوط به این جشنواره را قرائت کرد.
در بخش تقدیر از برگزیدگان موسیقی استان «مخی ایری» رتبه برتر جشنواره موسیقی شیراز و ترکیه، «محمد نعیمی» رتبه برتر جشنواره ترکیه، «امیرعلی جانبگلو»، «آیه و فاطمه عظیم محسنی»، «سوگند لطفی» و «کی ناز کیا الوندی» در بخش استعدادهای برتر تجلیل شدند.
بعد از آیین تقدیر نوبت به اجرای رحمان عرب احمدی هنرمند سرشناس گلستانی رسید و وی دو ترانه را اجرا و به شهدای آتشنشان تقدیم کرد.
در بخش دوم تقدیر از تعدادی از پیشکسوتان موسیقی استان گلستان و سرپرستان گروههایی که طی این پنج شب اجراهایی را برگزار کردند تجلیل به عمل آمد و همچنین از مجله مربوط به موسیقی کودک و نوجوان رونمایی شد.
اما پایانبخش جشنواره موسیقی آوای فجر گلستان اجرای چهار قطعه توسط دو هنرمند به نامهای «راهو لنگسور» و «لیلیان لنگسور» از کشور استونی بود که به همراه محمد رسولی هنرمند ایرانی ساکن خارج از کشور به ایران سفرکردهاند، بود.
این دو هنرمند برای نخستین بار به ایران سفرکردهاند و قبل از گرگان در فرهنگسرای ارسباران تهران به اجرای برنامه پرداختند.
راهو لنگسور، نوازندگی تعدادی ساز که شبیه به نی و فلوت اما در سایز بزرگتر و مشهور به سازهای قرونوسطی هستند را بر عهده داشت.
وی جمعیت حاضر در سالن را به شنیدن موسیقی سنتی اروپا مربوط به دوره قرونوسطی دعوت کرد. این دو هنرمند سه قطعه موسیقی سنتی اروپایی را که کاملاً متفاوت از موسیقی امروز این قاره سبز است را اجرا کردند. اجرای آخر هم خانم لیلیان که نوازندگی چنگ را بر عهده داشت به همراه استاد سعید محمدی قطعهای ایرانی را اجرا کردند.
بدین ترتیب پرونده اختتامیه جشنواره موسیقی آوای فجر گلستان با اجرای ۲۲ گروه موسیقی صحنهای و میدانی به پایان رسید.
نظر شما