به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل آذر صبح جمعه در حاشیه بازدید از نمایشگاه سراسری کتاب کاشان در جمع خبرنگاران اظهارداشت: ادبیات و شعر در ضمیر ایرانیان نهفته و همه اجزای کشور ایران به گونه ای با ادبیات و شعر و حکمت انس و پیوند نزدیک دارند.
وی افزود: به خاطر انس ملت با ادبیات است که صحبت ها و دفاعیات به نفع یا بر ضد کسی را با سخن گفتن به زبان شعر، برگزار می کنند.
استاد زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه شعر در ظاهر دروغ است، اما تمام حقایق را پشت همین شاخه دروغ باید یافت، تصریح کرد: شعر و شاعر یعنی کسی که در تاریکی ها یک موضوع و نکته بدیعی را پیدا میکند که کسان دیگر قادر به یافتن آن نیستند و آن را به شیوه هنری ابراز می کند.
وی با اشاره به نقش ادبیات در آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش پراهمیت ترین مقطع برای بارور کردن آینده یک مرز و بوم است.
آذر افزود: در گذشته دور معمولا معلمانی که قادر به تدریس دیگر مسائل نبودند به تدریس زبان فارسی می پرداختند یعنی تصور می کردند زبان فارسی مهجورترین و افتاده ترین درسی است که هرکسی قابل و قادر به تدریس آن است، در حالیکه در دهه های بسیار، اثبات شد یکی از مهمترین درس هایی که باید برای دانش آموزان در آموزش و پرورش آغاز شود، زبان فارسی خاصه زبان شعر است.
وی تاکید کرد: در چند جمله ساده می توان در ادبیات و آموزش و پرورش تحول ایجاد کرد که برای این امر نکاتی لازم می باشد که از جمله نکات این است که برای نوشتن کتابهای ادبی نباید شخصیت خاصی افراد را انتخاب کنند.
استاد زبان و ادبیات فارسی تاکیدکرد: باید برای کتاب های درسی کودکان شاکله هایی از تخصصها شامل بهترین روانشناسان کودک، بهترین جامعهشناسان، بهترین فقها، بهترین متخصصان انسان شناسی و بالاترین شخصیت های ادیب جمع شوند.
به گفته وی نگارش کتابهای درسی باید در حوزه بسیار پراهمیت مفاهیم تولیدی اش اتفاق بیفتد و به همین دلیل کسانی که کتابهای درسی را خاصه در حوزه ادبیات می نویسند باید بهترین و بزرگترین و برترین شخصیت ها در تخصص های ذکر شده باشند.
آذر افزود: در ابتدا این متخصصان باید در مورد مضامین مورد اهمیت بچه ها از نظر تربیتی، دینی و پیوندهای اجتماعی در جامعه و مراتب و موارد دیگر بحث کنند و در مرحله بعد بر پایه این تفکر، ادیبان شایسته و نامور کشور کتابهای درسی ادبیات را تدوین کنند.
نظر شما