سید محسن علوی در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: نمایشگاهی از آثار پر رمز و راز دوره مانایی باعنوان «گذری بر فرهنگ و هنر ماناها» در محل موزه سنندج از ۲۰ لغایت ۳۰ بهمن ماه امسال برپا می شود.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در برگیرنده آثار بسیار با ارزش دوره مانایی است، عنوان کرد:این آثار از جمله با ارزشترین آثار مکشوفه در منطقه غرب و شمال غرب ایران است.
وی بیان کرد: در همین رابطه نیز کتابی با همین عنوان گذری بر فرهنگ و هنر مانا به همت اداره کل میراث استان، موزه ملی و پایگاه زیویه در ۱۲۸ صفحه به چاپ رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت : ماناها بین سده ۹ تا ۶ پیش از میلاد در حدفاصل دریاچههای ارومیه و زریبار مریوان حکمرانی میکردند که بعدها بخشی از حکومت ماد را تشکیل دادند.
علوی بیان کرد: از محوطههای مهم این دوره می توان به مناطقی چون حسنلوی نقده، قلایچی بوکان، زندان سلیمان و ربط سردشت، و در استان کردستان می توان به مناطق زیویه، گورستان های چنگبار- کول تاریکه- ملامچه- کانی زرین و قاپلانتو و غیره اشاره کرد.
وی اظهارداشت: همچنین از این دوره تاریخی مهم در ایران، میراث های ارزشمندی چون معماری یادمانی و تالارهای ستوندار با تزئیناتی از آجرهای لعابدار و غیره ویژه فرهنگ مانایی به دست آمده است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه آثار این فرهنگ که از موزه ملی ایران به امانت گرفته شده است در معرض دید همگان قرار خواهد گرفت.
نظر شما