۱۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۴۹

در جلسه اعضای هیئت مدیره و اساتید مطرح شد؛

برگزاری دوره‌های منظم آموزشی توسط کانون نویسندگان قم

برگزاری دوره‌های منظم آموزشی توسط کانون نویسندگان قم

قم - برگزاری دوره‌های منظم آموزشی توسط کانون نویسندگان قم در جلسه اعضای هیئت مدیره و اساتید این کانون مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، کانون نویسندگان قم از سال ۷۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت به صورت مداوم دوره‌های آموزشی در عرصه هنر و ادبیات برگزار کرده است که معمولاً سالی دو ترم کلاس را در برمی‌گیرد.

دوره‌های کانون نویسندگان در رشته‌هایی مانند نویسندگی، ویرایش، داستان نویسی، روزنامه نگاری، یادداشت نویسی، شرح مثنوی و ... طی ماه‌های گذشته برگزار شد.

جلسه بررسی و آسیب‌شناسی فعالیت‌های این دوره صبح دوشنبه با حضور اعضای هیئت مدیره، اساتید دوره و مدیران فرهنگی استان برگزار شد.

رضا بابایی، استاد شرح مثنوی در این جلسه اظهار داشت: این موقعیتی که در قم برای بسیاری از جوان‌ها فراهم شده یک موقعیت ممتاز است چرا که مشابه این کلاس‌ها و برنامه‌ها در شهرهای دیگر یا خیلی کم است یا با زحمت و هزینه بسیاری صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کلاس‌ها باید حالت کلاسیک پیدا کند و نظم بیشتری اعمال شود گفت: کسی که وارد می‌شود باید با یک برنامه جامع روبه‌رو شده و رها نشود که هر کلاسی را دوست دارد شرکت کند.

محمد قاضی استاد شاهنامه‌خوانی هم در این جلسه ابراز داشت: باید تمام کسانی که می‌خواهند دست به قلم بگیرند، شرایط برای آشنایی با متون کهن فراهم شده و این موضوع توصیه شود چرا که آشنایی با این متون برای موفقیت در نوشتن لازم است.

مهدی داوود آبادی، استاد فیلم‌نامه نویسی این دوره هم با اشاره به اینکه فضای آموزشی برگزاری دوره‌ها مطلوبیت کافی ندارد، گفت: نبود اتاق نمایش، آرشیو قابل دسترسی و ... اقبال هنرجویان را کم می‌کند.

وی ادامه داد: تبلیغات کانون نویسندگان در سطح شهر و حوزه‌های علمیه به اندازه کافی نیست و بسیاری این مرکز را نمی‌شناسند.

این استاد فیلم‌نامه‌نویسی معتقد است دوره‌هایی که در این مرکز برگزار می‌شود در حد مقدماتی است درحالی که باید دوره‌های تکمیلی هم برگزار شده تا هنرجویان مستعد به مراکز دیگر نروند.

فرماندار بازنشسته تا دکترای فلسفه در کلاس یادداشت نویسی

حسن طاهری، استاد یادداشت نویسی این دوره‌ها با اشاره به اینکه در ثبت نام و فراخوان دوره‌های کانون نویسندگان قم نقص جدی وجود دارد گفت: در کلاس یادداشت نویسی از فرماندار بازنشسته تا دکترای فلسفه وجود داشت.

وی افزود: در دسته‌بندی این دوره‌ها نیاز داریم که به سرفصل‌ها و موضوعات اصلی برسیم و باید بدانیم در هر رشته‌ای چه سرفصل‌ها و ریزموضوعاتی باید مطرح شود.

طاهری افزود: کانون نویسندگان قم می‌تواند به یک جشنواره سالانه و دوسالانه نویسندگی برسد و خروجی این دوره‌ها توسط رسانه‌ها، ناشران و دستگاه‌های فرهنگی استفاده شود.

مرتضی داستانی، استاد روزنامه‌نگاری هم به شرکت نامنظم هنرجویان در دوره‌های کانون نویسندگان قم اشاره کرد و گفت: اگر کانون نویسندگان قرار است به یک برند تبدیل شود باید به سوی برگزاری نشست‌های تخصصی برود چرا که در قم این خلأ حس می‌شود و برگزاری این نشست می‌تواند بسیار مفید باشد.

وی افزود: برپایی جشنواره سالیانه هم یکی دیگر از خلاهای موجود در قم است که کانون نویسندگان می‌تواند این خلأ را جبران کند.

مجد الدین معلمی، مدیر حوزه هنری قم هم در این جلسه با اشاره به اینکه برای هنر و ادبیات چند ساحت وجود دارد گفت: یک ساحت تربیت است اما دو زنجیره تولید و عرضه هم باید شکل بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه هنر تولیداتی که اتفاق می‌افتد، باید طبق تفاهمی بین کانون و حوزه هنری تبدیل به اثر شود.

مدیر حوزه هنری استان قم معتقد است اثر قابل ارزیابی و نقد است و تمام مراحل رشد را برای صاحب اثر می‌شود ایجاد کرد.

جلسات نقد کتاب و نقد ادبی آثار برگزار شود

محمد اسفندیاری، نویسنده و استاد دانشگاه هم در این جلسه با ذکر نمونه‌هایی از نثر علمی گفت: در حوزه علمیه کتاب‌های علمی خوبی نوشته می‌شود که نثر علمی ندارد و هیچ دانشگاهی در دنیا آن را به عنوان یک نثر علمی نمی‌پذیرد.

وی افزود: گاهی می‌بینیم برخی از کتاب‌ها در حوزه علمیه تألیف می‌شود که بسیار زحمت برای آن کشیده شده اما چون زبان علمی ندارد کتاب جایگاه خود را پیدا نمی‌کند. برای حل این مشکل باید جلسات نقد کتاب و نقد ادبی آثار برگزار کنیم تا به طلاب جوان موضوع نثرعلمی آموزش دهیم.

این نویسنده با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات شبی با اهل قلم خاطرنشان کرد: در این جلسات نویسندگان موفق می‌توانند تجربیات خود را به نویسندگان جوان آموزش دهند.

حجت‌الاسلام علی بنایی هم در این جلسه اظهار داشت: باید سرفصل‌هایی برای رشته‌ها تهیه شود تا هنرجو بداند که چه دوره‌هایی از آموزش را باید طی کند و در پایان هم آزمون گرفته شود و مدرک متناسب برای هررشته داده شود.

رئیس کانون نویسندگان استان قم گفت: برای ارتقاء ظرفیت پذیرش هنرجو اعم از خانم و آقا، ما می‌توانیم با اجرای تفاهم نامه‌های بین موسسه آموزش عالی طلوع مهر و سایر مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی استان، گام‌های موثری جهت ارتقاء سطح علمی هنرجویان کانون نویسندگان برداریم و از این جهت محدودیتی نخواهیم داشت و به کمک مدرسین محترم کانون نویسندگان، سرفصل‌های متناسب با هررشته تدوین و یا بازنگری خواهد شد و با همکاری سایر مراکز علمی استان، رشته‌های مدنظر متقاضیان محترم بر اساس ساعات و ترم‌های تعریف شده هنرجو خواهد پذیرفت.

وی افزود: رشته‌هایی که در حال حاضر هنرجو دارند در اولویت ساماندهی و بازنگری و تدوین برنامه متون هستند و به گونه‌ای طراحی خواهد شد تا کسانی که سال‌های قبل در کلاس‌های کانون حاضر شده‌اند بتوانند در دوره‌های تکمیلی تا زمان اخذ مدرک شرکت کنند و همچنین فضای آموزشی هم محدود نیست وظرفیت‌هایی وجود دارد که می‌توان از آن برای بهبود فضای فیزیکی استفاده کرد.

کد خبر 3898910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha