۱۳ مهر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۰

سفير عربستان در واشنگتن:

خودداري آمريكا از گفتگوي مستقيم با ايران اشتباه است / اصلاحات تحميل شده را نمي پذيريم

خودداري آمريكا  از گفتگوي مستقيم با ايران اشتباه است / اصلاحات تحميل شده را نمي پذيريم

"تركي الفيصل" سفير عربستان در آمريكا گفت كه خودداري و طفره رفتن واشنگتن از گفتگوي مستقيم با ايران درباره برنامه هسته اي اين كشور اشتباه است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، وي در سخنان خود در مركز تحقيقات و مطالعات بين المللي استراتژيك درواشنگتن گفت : به اعتقاد من، گفتگو نكردن با ايران اشتباهي از سوي آمريكا است.

سفير عربستان در واشنگتن افزود: وقتي گفتگو با ايران را متوقف كرديم اين امر سبب شد كه روابط ما براي چدين سال در دهه 90 ميلادي قطع شود كه اين امر براي دوطرف مشكلات زيادتري را به دنبال داشت.

الفيصل همچنين خواستار گام هاي عملي واشنگتن درباره پرونده فلسطين شد و گفت : سخن گفتن كافي است . وي ابراز اميدواري كرد كه سفر دوره اي كنوني كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا به منطقه خاورميانه نتايج محسوس و ملموسي به دنبال داشته باشد.

سفير عربستان در واشنگتن درباره اصلاحات سياسي پيشنهادي رايس به كشورهاي منطقه از جمله عربستان اشاره كرد و گفت : اينها سخنان سياسي ساختگي و اغراق آميز است.

وي افزود: اصلاحات در دستور كار ما قرار دارد، اما اين امر را فقط به خاطر اينكه از ما خواسته شده، انجام نمي دهيم و تحميل  و ديكته كردن امور راه به جايي نمي برد.

در همين حال، خبرگزاري رسمي كويت "كونا" نيز به بخش ديگري از سخنان سفير عربستان در واشنگتن اشاره كرد و اعلام كرد: تركي الفيصل در سخنان خود در مركز تحقيقات و مطالعات بين المللي استراتژيك مقام هاي آمريكايي را به بازنگري در برگزاري مذاكرات مستقيم با دولت ايران ترغيب و تشويق كرد و گفت كه اينگونه مذاكرات دست كم راه را در برابر دوطرف براي درك ديدگاههاي يكديگر به صورت روشن و شفاف هموار مي كند.

وي با اشتباه خواندن عدم گفتگو با ايران خاطرنشان كرد: گفتگو و مذاكره با ديگران از اهميت بيشتري نسبت به بستن درها  به روي  آنها برخوردار است.

سفير عربستان در واشنگتن اظهار داشت : گفتگو و عادي سازي روابط سبب تحول و گسترش روابط عربستان و ايران بعد از سالها قطع روابط ديپلماتيك شد.

وي افزود: سزاوار است كه گفتگو و مذاكرات آمريكا و ايران تنها محدود به پرونده هسته اي اين كشور نشود، بلكه همچنين مسائل ديگر خاورميانه از جمله اوضاع عراق؛ لبنان و روند صلح در منطقه و امنيت منطقه خليج {فارس} را در بر بگيرد.

 

کد خبر 389920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha