سید عبدالکریم رضوی اردکانی در سفر یکروزه به قزوین برای بررسی راه اندازی صندوق تخصصی کشمش در تاکستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: تعاونیهای تولید بارقههای امیدی برای کشور هستند و میتوانند نقش بسیار بارزی در تولید و اقتصاد کشور ایفا کنند لذا حمایت ازآنها ضروری است.
رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تصریح کرد: اگر تعاونی های تولید در بخش کشاورزی حمایت شوند قادر خواهند بود فعالیتهای کشاورزی خود را افزایش داده و به درآمدهای بیشتری دست یابند و این تقویت انگیزه می تواند به رونق کسب و کار هم کمک کند.
رضوی اردکانی یادآورشد: یکی از مهمترین رویکردها و سیاست های تشکیل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی تامین نیازهای مالی کشاورزان و بهره برداران برای اجرای طرح های توسعه و تولیدی است و چون در این کار هم اعتبارات دولتی و هم آورده بهره برداران تزریق می شود ظرفیت خوبی برای تامین نقدینگی ایجاد شده است.
وی بیان کرد: فعالیت صندوق در سالهای گذشته توانسته به رونقش بخش کشاورزی کمک کند و ما نیز در هر دوره تلاش کرده ایم هرجا که نیازی احساس شد و با ایجاد صندوق های تخصصی زمینه حمایت جدی از کشاورزان و فعالان این بخش را فراهم کنیم.
زنجیره های تولید حمایت می شوند
رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کشور یادآورشد: همه حرف و نیت ما در این صندوق، حمایت از زنجیره تولید است و معتقدیم اگر این کار بخوبی انجام شود بهترین حمایت از کشاورزان و مصرف کنندگان صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: هدف ما در صندوق ها ارائه مدل مناسب خدمت در زنجیره تولید است تا بتوانیم منابع خود را در قالب زنجیره های تولید دنبال کنیم و در این راستا مدل هایی پیش بینی شده که برخی استانها آن را عملیاتی کرده اند که قابل ارزیابی و بررسی است.
رضوی اردکانی اظهارداشت: مهمترین رویکرد و اولویت ما در دوماه باقی مانده در سال جاری بویژه در سال اینده این است که مدل های ارائه خدمت در صندوق ها به صورت زنجیره تولید انجام شود لذا همه اعتبارات صندوق به منظور تحقق همین هدف هدیات خواهد شد.
وی بیان کرد: وقتی از زنجیره تولید بحث می شود منظور ما از ابتدای تولید در مزرعه تا رسیدن محصول به دست مصرف کننده است که در این مسیر صادرات نیز اهمیت ویژه ای دارد و مورد توجه است.
رضوی اردکانی یادآورشد: ۲۰ درصد از منابع صندوق باید به صادرات اختصاص یابد که این روش در قالب زنجیره تعریف شده که در همین راستا زنجیره صادرات جدی گرفته شده است.
وی در خصوص هدف از سفر به قزوین بیان کرد: یکی از موضوعات ما در این سفر تشکیل صندوق تاکستان است و بدلیل جایگاه محصول کشمش در این منطقه که محصول اساسی و اقتصادی است کمک خواهیم کرد تا با حمایت اعتباری بتوانیم به تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول کمک کنیم.
رضوی اردکانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص تعهد دولت در پرداخت ۲۰ میلیارد تومان برای کمک به صندوق استان قزوین هم گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات دولت پرداخت این مبلغ هنوز محقق نشده است که امیدواریم با گشایش اعتباری، دولت به تعهد خود عمل کند.
وی بیان کرد: امیدواریم این اعتبارات تامین شود و ما مقدمات را فراهم کرده ایم و موافقت نامه ها امضا شده و اگر خزانه اعتبار را تامین کند این کار اجرایی می شود.
سرمایه صندوق از ۱۲۰۰ میلیارد تومان فراتر رفت
رضوی اردکانی در خصوص میزان سرمایه صندوق ها و تشکلهای تحت پوشش در کشور اظهارداشت: ۳۷۶۰ تشکل تحت پوشش صندوق و سهامدارهستند و در حال حاضر همه مراکز استانها این صندوق را دارند.
وی بیان کرد: در حاضر ۴۷ صندوق شهرستانی، ۱۲ صندوق ویژه بانوان عشایر و روستایی و ۷ صندوق تخصصی داریم که با تصویب هیئت دولت دو صندوق تخصصی زیتون و کشمش هم در استان قزوین راه اندازی خواهد شد.
رضوی اردکانی تصریح کرد:در حال حاضر صندوقهای منابع طبیعی در چهار استان راه اندازی شده و تصمیم داریم این صندوق را در ۱۰ استان دیگر کشور راه اندازی کنیم.
وی بیان کرد: همچنین در سال آینده صندوق باغبانی در نهال و صندوق نوغان داری کشور را تاسیس می کنیم و در برخی استانها هم صندوق شهرستانی راه اندازی خواهد شد.
رضوی اردکانی گفت: در حال حاضر میزان سرمایه صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور از ۱۲۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است و درصورت حمایت دولت و استقبال سهامداران قادریم این میزان را افزایش دهیم.
صندوق استان قزوین جایگاه بسیار خوبی در کشور دارد
وی در خصوص فعالیت صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان قزوین هم اظهارداشت: صندوق استان قزوین از صندوق های شاخص و خوب کشور است و با محدودیت منابع مالی در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد.
رضوی اردکانی تصریح کرد:صندوق ها چون متعلق به مردم هستند و دولتی نیستند خوشبختانه همه ۳۷۶۰ تشکل تحت پوشش از اعتبارات صندوق برای توسعه فعالیتهای کشاورزی خود استفاده کرده اند.
رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی همچنین گفت: اولویت ما توسعه و راه اندازی صندوق های شهرستانی و کامل کردن زنجیره تولید است.
نظر شما