به گزارش خبرنگار مهر، شهیندخت مولاوردی بعدازظهر سهشنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص برنامههای دولت برای کاهش تبعیض جنسیتی استخدامها تصریح کرد: اخیراً با آزمون استخدامی که با تبعیض برگزار میشد مخالفت کردیم.
وی با اشاره به توقف برگزاری این آزمون با دستور رئیسجمهور و اضافه کردن ۳۰۰ فرصت شغلی برای بانوان ادامه داد: ضروری است نگاه به اشتغال بانوان تغییر کرده و از سویی نگاه بانوان به اشتغال و تمرکز صرف در اشتغالهای پشت میزی نیز تغییر کند.
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده متذکر شد: در اصلاحیههای قانون خدمات مدیریت کشوری بخشی در خصوص اصلاحیه استخدامهای رسمی مطرح شده تا بتوان زمینه استخدامهای کوتاهمدت، بلندمدت و میانمدت را فراهم ساخت.
مولاوردی معتقد است این شکل از استخدام میتواند به عنوان راهکار اشتغال دختران فارغالتحصیل دانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین به ضرورت توجه به شرکتهای دانشبنیان برای اشتغال بانوان تأکید و اضافه کرد: در حال حاضر ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور مدیر زن دارند و در بخشهای پزشکی، هنر و حقوق استقبال مطلوبی از سوی بانوان ایرانی دیده میشود.
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده به ضرورت فعال کردن کارآفرینی در بانوان ایرانی نیز تأکید کرد و گفت: بر اساس آسیبشناسی که از اشتغال غیررسمی بازار صورت گرفته متأسفانه اشتغال بانوان مطلوب نیست.
وی افزود: علاوه بر برنامههایی که معاونت ریاست جمهوری دنبال میکند، وزارت کار نیز سند اشتغال پایدار، طرح تکاپو و طرح حرکت را دنبال میکند و امید میرود مجموعه این اقدامات بتواند وضعیت اشتغال بانوان را بهبود بخشد.
به گفته مولاوردی کشور ایران در رتبهبندیهای بینالمللی وضعیت مطلوبی در موضوع شکاف جنسیتی ندارد و لازم است اقدامات معقولی برای بهبود رتبه کشور صورت گیرد.
وی همچنین در خصوص تفکیکهای جنسیتی و سهمیههای جنسیتی رشتههای دانشگاهی ادامه داد: پیگیر تعدیل این موضوع هستیم و نباید انتظار داشت سیاستهایی که سالها اجرا میشده به یکباره تغییر کند.
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده با تأکید به تعدیل نسبی در این حوزه اضافه کر: دولت خود موافق چنین سیاستهایی نیست و معاونت ریاست جمهوری نیز پیگیر تعدیل این موضوع است.
۵۶ درصد طلاقها به دلیل اعتیاد است
مولاوردی در خصوص اقدامات دولت برای کاهش نرخ طلاق نیز اضافه کرد: نمیتوان طلاق را مختص جامعه ایران دانست و معضلاتی همچون افزایش نرخ طلاق، افزایش سن ازدواج و کاهش رغبت به فرزند آوری پدیده جهانی است و علت واحد نیز ندارد.
وی تأکید کرد: در ۵۰ سال اخیر تحولات عدیدهای در ساختار جامعه ایرانی حادث شده و خانواده گسترده جای خود را به خانواده هستهای داده و از سویی شهرنشینی رشد داشته که مجموعه این عوامل در معضلات اجتماعی میبایست در نظر گرفته شود.
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده با تأکید به اینکه ۵۶ درصد طلاقها ناشی از اعتیاد است و فقر فرهنگی و اقتصادی میتواند معلول طلاق باشد، اضافه کرد: برنامههای متعدد در راستای کاهش طلاق در دست اجرا است.
مولاوردی با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و نهایی شدن آییننامه مراکز مشاوره اضافه کرد: از سویی در برنامه ششم توسعه آموزش خانواده و مشاوره خانواده پیش از ازدواج الزامی است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی آموزش خانواده متذکر شد: دستگاههای اجرایی به مدت دو ماه فرصت دارند تا برنامه خود را ارائه دهند و امیدواریم مجموعه برنامهها منجر به روند نزولی طلاق شود.
به گفته معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده میانگین مکالمه و ارتباط کلامی زوجین ایرانی به ۱۷ دقیقه در روز کاهش یافته که خود نشان میدهد باید برنامههای جدی برای آموزش خانواده تدارک دید.
مولاوردی افزود: برای ایجاد تعادل جنسیتی دستگاههای اجرایی ملزم شدهاند که عدالت جنسیتی را پیاده کنند و برای این منظور چارچوبی تعریف شده که سالانه شاخصهای آن ارزیابی شده و پایش خواهد شد.
نظر شما