اين پژوهشگر ادبيات در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بيان اين مطلب ، افزود : اگر بخواهيم بررسي دقيقي از وضعيت شعر در صد سال اخير در كشور داشته باشيم ، هر دوره ادبي را متفاوت و شايد هم متمايز از دوره گذشته ببينيم .
سعيد وزيري با تاكيد بر لزوم برگزاري يك جشنواره بزرگ و فراگير براي شعر معاصر ، اظهار داشت : در دوره اي ستيز بين نوگرايان و طرفداران شعر سنتي همه گير شد و كار به جايي رسيد كه عده اي افراطي در هر دو گروه ، همديگر را به نقض قوانين و شكست قواعد ادبي متهم مي ساختند ، حتي زمان هاي بعد از " نيما " هم شاهد اتفاقاتي بوديم ، اما زمان همه چيز را حل كرد بدون اينكه لازم باشد مركز يا مرجعي دولتي مسئله را حل كند .
وي با تاكيد بر اينكه انقلاب اسلامي ايران جريان هاي شعر و ادب را در كشور اعتلا بخشيد ، يادآور شد : حوزه شعر ، با ديگر حوزه هاي ادبي قدري متفاوت است و آن ، به خاطر نوسان پذيربودن خود شعر است .
اين نويسنده يادآور شد : بسياري از چهره هاي ادبي در طول سالهاي گذشته در جشنواره ها و سمينارهاي ادبي امتحان خود را پس داده اند و حق اين است كه به ديگران هم فرصت شكوفايي و كار جدي داده شود .
وزيري با بيان اينكه ارائه بيلان كاري در شعر امروز توجيه پذير نيست ، اظهار داشت : مردم از بزرگترين سرمايه هاي ادبي در هر سرزمين ، از جمله ايران هستند و در نهايت آنها با نوع استقبال يا عدم استقبال خود از آثارادبي و هنري و كتابها ، تعيين كننده مي شوند ، اگر در وادي هنر و ادبيات هم قرار به توصيه چهره يا مطلبي باشد ، مطمئنا حركت ريشه داري در ادبيات به وجود نخواهد آمد .
/ "سيمرغ فجر" در آفاق شعر امروز - 12 /
جشنواره شعر فجر بايد زمينه رشد اين هنر فراموش شده را فراهم كند
سعيد وزيري - پژوهشگر ادبيات گفت : جشنواره بين المللي شعر فجر بايد نقش خود را در ايجاد بستري مناسب براي اين هنر فراموش شده ايفا كند ، نه اينكه از قبل براي پررنگ شدن يا كمرنگ شدن برخي نام ها و عنوان ها برنامه ريزي شود .
کد خبر 390128
نظر شما