به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، سید حسین هاشمی وزیر بهداشت بیان داشت: خوشبختانه ما از معدود دستگاه هایی هستیم که هرسال این برنامه بررسی عملکرد را داریم و امیدواریم بتوانیم برنامه واقع بینانه ای را برای تمام معاونت ها تدوین بکنیم تا حاصل آن ارتقاء شاخص ها در حوزه بهداشت و درمان باشد.
وی در این مورد افزود: هدفگذاری هایی برای این کار انجام شده و ما باید برای خدمت رسانی بهتر، هم سطح پوشش ها را افزایش دهیم و هم فضاهای فیزیکی را بیشتر کنیم و در عین حال حمایت ها را نیز افزایش دهیم.
دکتر هاشمی در مورد حمایت از حوزه سلامت خاطرنشان کرد: در بعد حمایت چون نقش عمده به عهده بیمه هاست، هماهنگی های بیشتری لازم است و امیدواریم با مصوبه اخیر مجلس که شورای محترم نگهبان نیز آن را تایید کرد، گشایش بیشتری نسبت به سال های قبل فراهم شود.
وزیر بهداشت در خصوص عملی شدن برنامه های وزارت بهداشت در آینده تاکید کرد: باید هزینه ها را نیز بر اساس درآمدها تنظیم کنیم و تصور من این است که اگر وضعیت اقتصادی دولت که آن نیز مستلزم آرامش بیشتر در فضای داخلی و خارجی است بهتر شود و درآمدهای آن محقق شود، برنامه ما هم عملی خواهد شد ولی در غیر این صورت نتایج خوبی نمی توان از این برنامه ها انتظار داشت.
دکتر هاشمی درباره ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت نیز عنوان کرد: ادامه طرح تحول سلامت و کاهش پرداخت از جیب مردم، افزایش دسترسی و توسعه فضاهای فیزیکی را دنبال خواهیم کرد و اگر مسیر دو سال گذشته ادامه پیدا کند، دولت می بایست بتواند به اندازه همین ۲۰ هزار تخت بیمارستانی ایجاد شده کنونی، تخت بیمارستانی ایجاد کند که البته من مطمئنم در دولت بعد در حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی تحولات جدی انجام خواهد شد و ما باید منتظر سرعت گرفتن بیش از پیش در اجرای این طرح ها باشیم.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود با خبرنگاران به کمبودهای موجود در استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که استان هرمزگان به دلیل کم برخوردار بودن در حوزه سلامت و نداشتن زیر ساخت های مناسب دچار مشکلات فراوانی در این زمینه بوده است و اگر نگاهی به گذشته بیندازیم می بینیم که مردم با مشکلات فراوانی روبرو بوده اند و حتی هنوز هم در برخی نقاط در مواردی مثل آب آشامیدنی هم مشکل دارند.
وی در این مورد افزود: سطح پایین دسترسی به خدمات در استان مشهود است اگرچه ما هم در قشم و هم در رودان بیمارستان تاسیس کرده ایم و در مرکز استان نیز شاهد تحولات خوبی بوده ایم، ولی این تحولات در مقایسه با سایر استان ها سرعت کمتری داشته زیرا سرانه ای که سازمان برنامه به هر استان اختصاص می دهد متفاوت است و سرانه عادلانه ای نیست و متاسفانه استان هرمزگان از جمله استان هایی است که در حق آن ظلم می شود.
وزیر بهداشت در عین حال تاکید کرد: این به این معنا نیست که ما در طرح تحول سلامت و با بودجه ای که در اختیار داریم به این استان کم توجهی بکنیم؛ ما در این مدت همواره همه تلاش خود را برای ارتقاء سطح سلامت در این استان انجام داد ایم و معتقدیم باید توجه بیشتری به استان هرمزگان شود.
وی با اشاره به لزوم گسترش ناوگان اورژانس زمینی و نیز تکمیل طرح آمبولانس هوایی و دریایی در این استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت در این استان نسبت به گذشته بهتر شده است و آمار مرگ و میر مادران و نوزادان کاهش یافته ولی همچنان مشکلات در این استان زیاد است و باید به آن رسیدگی شود.
وزیر بهداشت در بخش سوم سخنان خود در استان هرمزگان و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص ورود نهادهای فرادست به مشکلات وزارت بهداشت و تامین اجتماعی گفت: آقای رییس جمهور در خصوص مطالبات وزارت بهداشت از بیمه تامین اجتماعی دستورات لازم را داده اند و به نظرم مدیران پائین تر تعلل می کنند و این مشکل را جدی نمی گیرند.
دکتر هاشمی در خصوص میزان مطالبات وزارت بهداشت از تامین اجتماعی گفت: مطالبات ما حدود ۵ هزار میلیارد تومان است که حدود ۸۵۰ میلیارد تومان از این میزان را ما بابت خرید دارو به تامین اجتماعی بدهکاریم و با این حساب مطالبات ما حدود ۴ هزار میلیارد تومان است.
وزیر بهداشت در ادامه عنوان کرد: سوال اینجاست که سازمانی که از اول سال چند ده هزار میلیارد حق بیمه جمع آوری کرده و طبق قانون می بایست یک سوم آن را صرف درمان می کرده چرا کمتر از ۱۰درصد آن را برای بخش درمان آورده که مربوط به دولت است هزینه کرده است؛ در حالی که اطلاع دارید که تنها ۲۲درصد خدمات را خود آنها ارائه می دهد و حدود ۷۸درصد این خدمات از طریق وزارت بهداشت و بخش خصوصی ارائه می شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر به قانون احترام بگذاریم و از آن اطاعت کنیم و دستگاه های نظارتی نیز کار خود را به درستی انجام دهند، نباید هیچ گاه شاهد بروز این مشکلات باشیم.
نظر شما