خبرگزاری مهر، گروه استان ها - عاطفه قلعریز: شرکت پلی اکریل اصفهان شامل کارخانههای پلی استر، اکریلیک یک، تاپس، GF، شرکت الیاف زاینده رود و یک نیروگاه است که از چهار سال پیش دچار مشکلات مالی جدی شد و اکنون شرکت پلی اکریل اصفهان تصمیم به انحلال چهار شرکت زیرمجموعه خود کرد. شرکتهای فرعی انرژی گستران پلی اکریل، پلی استر هشت بهشت، جهان محصول آریا و نیک آزمون آریا که همگی سهامی خاص است منحل اعلام شده است.
کارگران پلی اکریل که امسال بیش از چهار تا پنج بار به نشانه اعتراض پشت درب استانداری اصفهان تجمع کردند و در پی این گلایهها جلسات متعددی پشت درهای بسته مسئولان گرفته شد اما خروجی خاصی نداشت و گرهای از مشکلات کارگران باز نکرده است.
شرکت پلی اکریل اصفهان چند ماه پیش در پی اعتراض کارگران اعلام کرد؛ دولت وعده اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی به آنها داده است و در آن زمان مدیر روابط عمومی پلی اکریل اصفهان بیان کرد: تخصیص این میزان اعتبار شرکت پلی اکریل را از بحران اقتصادی خارج نمیسازد.
محسن کمالی با بیان اینکه با بخشی از این اعتبارات، قسمتی از حقوق کارگران که از خردادماه پرداخت نشده، داده می شود و بخشی دیگر برای سر پا نگه داشتن قسمت هایی از کارخانه صرف می شود، اما این اظهار نظر وی در حالی است که تنها ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی به آنها تخصیص یافت که تا تیرماه حقوق کارگران را تسویه و امروز به دلیل عدم پرد اخت ۲۰ میلیارد دوم، شرکت پلی اکریل انحلال چهار شرکت اصلی خود را رسانهای کرده است.
شرکت پلی اکریل که تا نیمه اول سال گذشته همچنان سرپا بود و از نیمه دوم سال گذشته تا به امسال با تغییر مدیران پی درپی، در سراشیبی جدی بحران مالی افتاد و بیش از دو هزار کارگر را خانه نشین کرد.
وقتی تامین اجتماعی نیز بیمه بیکاری را با تاخیر می دهد
شرکت پلی اکریل اصفهان که در نامهای کارگران خود را تشویق به دریافت بیمه بیکاری و به نوعی کارگران را از احیای دوباره این کارخانه ناامید کرده است، در حالی که کارگران این کارخانه در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کردند بسیاری از همکاران ما با مراجعه به تامین اجتماعی و درخواست بیمه بیکاری نیز چندین ماه است، حقوق بیمه بیکاری را با تاخیر دریافت می کنند.
روح الله ایمانی که بیش از هفت سال است، در این کارخانه شاغل است، می گوید: پدرم بازنشسته این کارخانه است و من و دو برادرم در این کارخانه شاغل بودیم که هم اکنون هر سه نفر ما خانه نشین شدیم.
۲۰ میلیارد تومانی که از سوی دولت در مرحله اول تخصیص یافت، طبق آئین نامه ۹ میلیارد تومان را برای بدهی کارگران پرداخت کردیم و تا تیرماه حقوق ها تسویه شد
وی گفت: هر بار یک نفر را مدیر عامل شرکت پلی اکریل کردند و در حدود یکسال بیش از چهار تا پنج مدیر را تغییر دادند چراکه هر دفعه یک مدیرعامل پول کارگران را حیف و میل میکرد.
ایمانی با اعلام اینکه من دو فرزند دارم و برادرم نیز متاهل است و عدم دریافت بیش از پنج تا شش ماه حقوق، مشکلات عدیده ای برای ما به وجود آورده است، ادامه داد: دلیل اینکه تاکنون برای بیمه بیکاری اقدام نکردیم چون امید داریم که کارخانه سرپا شود.
کارخانه پلی اکریل ورشکسته نشده است
عضو هیئت اجرایی شرکت پلی اکریل اصفهان در حالی از عدم ورشکستگی این کارخانه سخن می گوید که در حال حاضر این کارخانه در تعطیلی کامل است و بیش از دو هزار کارگر بیکار هستند و از مردادماه حقوق دریافت نکردند.
کاویانی در ارتباط با اینکه تاکنون چه اقدامی در این حوزه انجام دادید، در گفت و گو با مهر افزود: پیگیر این موضوع هستیم و به آینده امید داریم.
وی بیان داشت: ۲۰ میلیارد تومانی که از سوی دولت در مرحله اول تخصیص یافت، طبق آئین نامه ۹ میلیارد تومان را برای بدهی کارگران پرداخت کردیم و تا تیرماه حقوق ها تسویه شد و ۱۱ میلیارد تومان دیگر را برای خرید قطعات و احیای خط تولید هزینه کردیم که به دلیل اینکه در مرحله دوم هنوز ۲۰ میلیارد تومان هزینه نشده است، این خط الان متوقف است.
عضو هیئت اجرایی شرکت پلی اکریل اصفهان در پاسخ به این سوال که چرا ۲۰ میلیارد تومان که حق کارگران بود را صرف خط تولیدی کردید که هم اکنون نیز به حالت توقف مانده است، ادامه داد: این تصمیم طبق آئین نامه بود.
تغییر مدیران پلی اکریل بخاطر بی انضباطی مالی عامل بحران اقتصادی کارخانه شد
فعال کارگری شرکت پلی اکریل با بیان اینکه به بورس رفتن چهار شرکتی که اکنون منحل شده است، به صورت صوری و در جهت دریافت وام بود، در گفت و گو با خبرنگار مهر، بیان کرد: کارخانه پلی اکریل نزدیک به یک ماه هست که هیچ تولیدی ندارد.
علیرضا خرمی که به تازگی عضو شورای پلی اکریل شده است، اظهار داشت: امروز کارخانه در دست هیئت اجرایی است و هیئت اجرایی کارگران را تشویق به گرفتن بیمه بیکاری کرده در صورتی است که باید این اعلام از سوی سهامداران شرکت صورت بگیرد اما عمده مشکل ما این است که سهامدار اصلی ما یک فرد عرب است.
به منظور نجات پلی اکریل دو تا سه نفر از هیئت اجرایی قبلی را حذف و افراد جدیدی را جایگزین کردند که تاکنون اقدام خاصی در جهت سرپا نگهداشتن کارخانه صورت ندادند
وی با اشاره به اینکه وعده تخصیص ۴۰ میلیارد تومان محقق نشد و در واقع قرار نبوده چنین اعتباری تخصیص یابد و آن ۲۰ میلیارد تومان هم در دو بخش اعطا شد، اضافه کرد: ۱۰ میلیارد تومان از سوی بانک ملی و ۱۰ میلیارد تومان دیگر از بانک صنعت، معدن و تجارت اختصاص یافت که این هزینه را صرف خط تولیدی کردند که امروز از کار ایستاده است.
خرمی در پاسخ به این سوال که آیا درست است که مدیران پلی اکریل به دلیل بی انضباطی مالی مدام تغییر می کردند، گفت: بله، طی دو تا سه سال اخیر بین پنج تا شش مدیر تغییر کرد که به دلیل همین مسئله، کارخانه دچار آسیب جدی شد.
وی با اشاره به اینکه به منظور نجات پلی اکریل دو تا سه نفر از هیئت اجرایی قبلی را حذف و افراد جدیدی را جایگزین کردند که تاکنون اقدام خاصی در جهت سرپا نگهداشتن کارخانه صورت ندادند، افزود: هیئت اجرایی هیچ برنامه ای برای کارگران مشخص نکرد که آیا قرار است تا چند ماه کارگران بیمه بیکاری دریافت کنند و پس از آن به کارخانه بر گردند یا اینکه حقوق مرداد ماه تا کنون آنها را با چه برنامه ای می خواهند بپردازند.
وی ادامه داد: اگر قرار است که دولت با پرداخت بیمه بیکاری، حمایت از کارگران کند حق بیمه بیکاری این تعداد کارگر را صرف راه اندازی خط تولید کند تا کارگران از آن بهره بگیرند.
وضعیت شرکت پلی اکریل اصفهان هر روز مانند یک کلاف سردرگم پیچیده می شود و این در حالی است که سهامداران خلیج نشین این شرکت با رها کردن مدیریت این مجموعه، توپ را در زمین دولت انداخته و هر روز با آغاز یک بازی جدید تنها قصد سرگم کردن کارگران معترض این شرکت را دارند. در چنین شرایطی دولت باید از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و با الزام سهامداران به حضور در ایران و برگزاری جلسات هم اندیشی یک بار برای همیشه به مشکلات سلسله وار پلی اکریل را خاتمه دهد.
نظر شما