به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عزالدین صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای سال ۹۳ تا کنون تعداد ۲۱۶۹ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان پر و مسدود شده است.
وی عمق انسداد این تعداد چاه غیرمجاز را ۸۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: بیشترین چاههای غیرمجاز در شهرستان کبودراهنگ با ۵۶۷ حلقه، رزن با ۳۹۳ حلقه و همدان با ۲۶۷ حلقه مسدود شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۰۸ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده که صرفهجویی ۵۳ میلیون مترمکعبی منابع زیرزمینی آبی استان همدان کاهش یافته است.
عزالدین با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تعهد انسداد بیش از ۵۵۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان را داشتیم، افزود: طول چاههای مسدود شده امسال بیش از ۲۷ کیلومتر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان عنوان کرد: تعداد ۲۴ گروه گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاههای مجاز، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانههای استان به طور شبانهروز دشتها را کنترل میکنند.
۶۰ درصد حجم ذخیره آب سد اکباتان خالی است
مرتضی عزالدین با اعلام اینکه در حال حاضر سد اکباتان همدان ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب ذخیره آبی دارد، عنوان کرد: سد سرابی تویسرکان ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب، سد کلان ملایر ۴۵ میلیون و ۱۷ هزار مترمکعب ذخیره آب دارد.
وی با اعلام اینکه سد اکباتان همدان با کاهش ذخیره آبی نسبت به ماههای گذشته مواجه بوده است، عنوان کرد: در حال حاضر حجم سد اکباتان به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب کاهش یافته و ۶۰ درصد از ذخیره سد خالی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه سد اکباتان سال آبی گذشته سرریز کرد، عنوان کرد: در حال حاضر میزان ورودی به ۶۹۵ لیتر در ثانیه و میزان خروجی ۵۳۲ لیتر در ثانیه است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ورودی سد سرابی تویسرکان ۱۱۵ لیتر در ثانیه است، گفت: سد سرابی تویسرکان ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب ذخیره داشته و میزان خروجی از آن ۴۰ لیتر در ثانیه است که پکیج تصفیهخانه برای تأمین بخشی از آب شهرستان تویسرکان در کنار این سد ایجاد شده است.
۱۲۲ کیلومتر از خط انتقال آب از سد تالوار به همدان اجرا شده است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان در ادامه از اجرای ۱۲۲ کیلومتر خط انتقال آب از سد تالوار به همدان خبر داد و گفت: این خط ۱۳۸ کیلومتر طول دارد و پیشرفت کلی طرح ۶۰ درصد است و تصفیهخانه این پروژه نیز تا کنون ۲۵ درصد پیشرفت داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه خط انتقال تالوار ظرفیت انتقال ۳۷۰۰ لیتر در ثانیه را دارد، عنوان کرد: در طرح بلندمدت به دنبال این هستیم تا به آبهای مرزی وصل شده و از سد بالادست استان همدان واقع در استان کردستان آب به همدان منتقل کنیم.
وی گفت: تاکنون برای خط انتقال تالوار ۲۷۰ میلیارد تومان هزینه شده که اتمام آن در قالب طرح آبرسانی از منبع جایگزین ۲۸۰ میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.
عزالدین با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۲ میلیارد تومان برای آبرسانی از سد تالوار به همدان مصوب شده بود که ۱۶ میلیارد تومان آن تخصیص یافت، تصریح کرد: برای امسال ۲۲ میلیارد تومان مصوب شده که اعتبار زیادی نیست و علیرغم پیگیریهای فراوان متأسفانه تاکنون این تخصیص دریافت نشده است.
پیشرفت ۸۰ درصدی آبرسانی شهر تویسرکان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان از پیشرفت ۸۰ درصدی آبرسانی شهر تویسرکان خبر داد و گفت: تا کنون به میزان ۱۱ کیلومتر لولهگذاری انجام شده است.
عزالدین با اعلام اینکه خط انتقال ۱۴ کیلومتری برای انتقال آب از سد سرابی به تویسرکان در حال انجام است، افزود: آبرسانی شهر تویسرکان تا کنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است.
وی بیان کرد: تصفیهخانه آب شرب شهر تویسرکان تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون حدود ۳۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی گفت: هزینه اجرای این پروژه ۲۲ میلیارد تومان برآورد شده که با تعدیل به ۳۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اعلام اینکه ظرفیت تصفیهخانه ۲۷ هزار و ۶۴۸ مترمکعب آب در شبانهروز است، عنوان کرد: طی دوران بهرهبرداری، ظرفیت تولید آب سالم و بهداشتی معادل ۱۹ هزار و ۱۸۰ مترمکعب در شبانهروز توسط سرمایهگذار تضمین شده است.
پیشرفت ۳۲ درصدی تصفیهخانه شهر ملایر
مرتضی عزالدین همچنین با اشاره به اینکه تصفیهخانه آب شهر ملایر توسط بخش خصوصی به روش بیاوتی درحال ساخت است، مبلغ سرمایهگذاری اولیه این پروژه را ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: مدت ساخت این پروژه ۲ سال خواهد بود و دوره بهرهبرداری از آن ۲۵ سال است که تاکنون به میزان ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اعلام اینکه طول خط انتقال آبرسانی از سد کلان به شهرستان ملایر ۳۴ کیلومتر است که به طور کامل به پایان رسیده است، گفت: ظرفیت سالانه حجم آب تصفیه شده این پروژه ۱۲ میلیون مترمکعب خواهد بود.
عزالدین افزود: سد کلان ملایر تأمین آب شرب و بهبود یک هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی جنوب شهر ملایر را به عهده دارد که آب شرب شهر ملایر به میزان ۱۲ میلیون مترمکعب، بخش کشاورزی چهار میلیون مترمکعب و بخش محیط زیست پنج میلیون و۵۰۰ هزار مترمکعب از این سد تأمین خواهد شد.
نظر شما