اين شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگارفرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : روزمرگي ها انسان امروز را نه تنها در ايران بلكه در سرزمين هاي ديگر ازسرچشمه خلوص و پاكي ها دوركرده و فرصت را براي پرداختن به عرفان ازبين برده است .
علي رضا طبايي تصريح كرد : علاوه برمشكلات انسان خاكي امروزبا زندگي ، عدم آشنايي اش با مقوله عرفان و عدم شناخت ويژگي هاي عرفاني ، او را ازاين سرچشمه دورساخته است . عرفان گونه اي ازشناخت خداوند و معنويت است و راهي براي هدايت به سمت پاكي ها زلالي ها مي باشد ، اما به دليل وجود مشكلات فراوان ، انسان روزگارما درگيرو دارحل اين معضلات ، سرچشمه زلالي ها را گم كرده است .
وي ياد آورشد : زندگي امروز با وجود فراز و نشيب ها و سختي هايي كه دارد به گونه اي وقت انسان را مي بلعد كه ديگر مجالي براي توجه به عرفان و مقوله هايي از اين دست باقي نمي گذارد .
اين شاعردر خصوص نقش شاعران معاصردرپيشبرد عرفان اسلامي ، گفت : اگر شاعران معاصرمي خواهند درپيشبرد فرهنگ و آشنا كردن جوانان ما با عرفان و به ويژه عرفان اسلامي كاري كنند ، ابتدا بايد ميزان آشنايي خودشان را با عرفان افزايش بدهند ، متاسفانه اكثر شاعران ما خودشان از عرفان و مسائل و ويژگي ها و اجزاي عرفان بي خبرند و يا آن طور كه بايد و شايد ، آن را نمي شناسند .
وي ادامه داد : اگردرشعرمولوي ، حافظ ، سنايي و يا عطار ازعرفان سخن گفته مي شود ، به اين دليل است كه زندگي آنها با عرفان آميخته شده بود و به تعبيري : از كوزه همان برون تراود كه دراوست ، وقتي زندگي خيلي از شاعران ما با عرفان بيگانه است و آنها در پيچ و خم زندگي امروز و از حل مشكلات خودشان هم بازمانده اند چطورمي شود انتظارداشت كه به مقوله عرفان بپردازند و آن را درشعرخود بگسترند تا جامعه و نسل جوان با آن آشنا شوند .
علي رضا طبايي خاطرنشان كرد : اين يكي ازمعضلات روزگار ماست كه خشونت زندگي و سختي گذران زندگي ، وقت مردم و شاعران را كه جزئي از مردم هستند به خود مشغول كرده است و درنتيجه وقت شاعربه هدر مي رود و كمترمجال پرداختن به عرفان را پيدا مي كند مگراينكه دچار گونه اي تحول روحي شوند تا بتوانند به عرفان هم بپردازند و عرفان در اشعارشان متجلي شود ، جامعه نيزازآن بهره ببرد .
نظر شما