۱۶ مهر ۱۳۸۵، ۱۴:۰۱

وزير صنايع و معادن:

طرح جامع اجراي استانداردهاي اجباري در 6 مرحله اجرايي شده است

طرح جامع اجراي استانداردهاي اجباري  در 6 مرحله اجرايي شده است

وزير صنايع و معادن در همايش روز جهاني استاندارد گفت:‌ تا كنون طرح جامع اجراي استانداردهاي اجباري در شش مرحله اجرايي شده و اميد است تشكل ها ،‌ انجمن هاي صنفي و تمامي بنگاههاي اقتصادي ،‌موسسه استاندارد را دراجراي اين طرح ياري دهند .

به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر، عليرضا طهماسبي درهمايش روز جهاني استاندارد گفت: دردنياي امروز رعايت استاندارد ها وارتقاء سطح كيفيت محصولات و خدمات پيش شرط ورود به عرصه رقابت و رمز ماندگاري  است  .

 به گفته وي  اگر چه وجود صنايع عظيم مانند صنايع پتروشيمي، فولاد و خودروسازي زير بناها و زير ساخت هاي اقتصادي وصنعتي يك كشور را تشكيل مي دهند اما دراين ميان نمي توان نقش كليدي صنايع كوچك و بنگاههاي اقتصادي خرد را در رشد و پويايي وايجاد اشتغال مولد در يك جامعه ناديده گرفت.

 طهماسبي  با اشاره به شعار روز جهاني امسال «استانداردها: منافع بزرگ براي مشاغل كوچك»  تصريح كرد :‌ اين شعار ‌براي كشوري مانند ايران (بويژه در دولت جديد كه  داراي رويكرد توسعه بنگاهها و صنايع كوچك است )اهميت بيشتري پيدا مي كند چرا كه صنايع وبنگاههاي كوچك در قالب خوشه هاي صنعتي و خدماتي بايستي داراي ارتباط ارگانيك وتنگاتنگ با صنايع بزرگ كشور وحتي غول هاي اقتصادي دنيا باشند..

وي رعايت استانداردهاي كيفي در توليد محصول را يكي  از مهمترين حلقه هايي كه توليد را در بنگاههاي كوچك و بزرگ به هم متصل مي نمايد دانست و گفت:‌ بنابراين واحدهاي توليدي  كوچك و بزرگ بايد به اهميت استانداردها واقف و از آنها حداكثر بهره گيري را بنمايند تا با ارتقاء كيفيت توليدات خود با استفاده از رعايت استانداردها بتوانند در آينده نه چندان دور در جايگاه رقابت با توليد كنندگان مطرح جهان قرار گيرند.

وزير صنايع و معادن  تاكيد كرد:‌بر اين  اساس ‌سياست گذاران مراكز پژوهشي و مديران بنگاههاي اقتصادي  داراي نقش مهم و ويژه اي براي كمك به  گذر از توليد محلي و كشوري به توليد در عرصه جهاني دارند .كه در اين راستا  وزارت صنايع و معادن، موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران وساير دستگاه هاي دولتي درمقام سياستگذار، زمينه لازم و هماهنگي مورد نياز براي بهره گيري هر چه بيشتر صنايع كشور را از استانداردهاي بين المللي فراهم مي كنند.

 طهماسبي با اشاره به نقش مهم مديران بنگاه هاي صنعتي و خدماتي در اجراي استانداردها ،‌ گفت:‌  هر چند كه تدوين استانداردهاي ملي با استفاده از مراجع معتبر بين المللي ماند ايزو، IEC و كدكس  امكان آگاهي از آخرين يافته اي علمي جهان را به توليد كنندگان مي دهد  تا  آنها را درخط توليد خود به كار گيرند.اما ا نقش مهم و اول را مديران بنگاهها صنعتي و خدماتي در اجراي اين استانداردها و نظارت بر حسن اجراي آن خواهند داشت.

وي با تاكيد بر همگامي  بخش خصوصي با استانداردها ، تصريح كرد:‌ بخش خصوصي تا كنون سابقه و پيشينه نسبتا موفقي در اين زمينه داشته است كه  براي  سرعت بخشيدن وبه مرحله عمل رساندن شعار توليد محصول جهاني  بهترين راهكار ،‌ همگامي با استانداردها از طريق مشاركت بخش خصوصي در تدوين آنها است .

 طهماسبي با اشاره به رعايت اصل كيفيت  به عنوان  محور اصلي توليد  گفت:‌ رضايت مشتري ومشتري مداري اكنون به عنوان يك اصل مهم اقتصادي و مديريت در سراسر دنيا مطرح است كه  بايد سرلوحه فعاليت هاي بنگاههاي ما قرار گيرد. به طوريكه  رعايت مهم اصل مشتري مداري بخصوص در آينده اي نزديك و در صورت تصميم نظام به الحاق به سازمان تجارت جهاني بسيار حائز اهميت خواهد بود.

وي  ارتقاء كيفيت و توسعه خدمات  پس از فروش را راهكاري مناسب براي  مقابله با كالاهاي بي كيفيت خارجي دانست و  تاكيد كرد:‌ راه مقابله با كالاهاي فاقد كيفيت خارجي كه بازارهاي ما را اشباع كرده و توليد كنندگان ما را با خطر جدي مواجه ساخته اند، چيزي جز ارتقا كيفيت وتوسعه خدمات پس از فروش نيست  و در اينصورت بي شك  خريداران داخلي مصرف كالاهاي  نام ونشان دار داخلي با ضمانت نامه معتبر و خدمات پس از فروش را  به كالاهاي بي كيفيت و بي نشان خارجي ترجيح خواهند داد .

وزير صنايع  ومعادن  گفت:‌البته اين امر جزء‌سرمايه گذاري  همه جانبه و دراز مدت بر روي نشان ها و براندهاي ملي كه درسند راهبرد وتوسعه صنعي كشور هم بسيار بر آن تاكيد شده است.  امكان ندارد .

طهماسبي  آگاه سازي مصرف كنندگان  را از طريق ترويج فرهنگ استفاده از كالاهاي استاندارد شده و با كيفيت داخلي با كمك رسانه ها ومسئولان نهادهاي مهم آموزش ويژه وزارتخانه هاي آموزش و پرورش علوم، تحقيقات و فناوري، سازمان صدا و سيما و ساير دست اندركاران را ضروري دانست .

وي  در مورد طرح جامع اجراي استانداردهاي اجباري  گفت:‌اين طرح با هدف رعايت استاندارهاي ملي توسط موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران تا كنون و در 6 مرحله  اجرا شده و اميد است  كه تشكل ها ،‌ انجمن هاي صنفي و تمامي  بنگاههاي اقتصادي اعم از كوچك وبزرگ، موسسه استاندارد را دراجراي موفقيت آميز چنين طرح هايي ياري دهند.

طهماسبي با اشاره به توجه توليد كنندگان و مصرف كنندگان به مقوله كيفيت  ، افزود:‌ افزايش چشمگير و رشد بي سابقه صادرات غير نفتي و بخصوص صادرات محصولات صنعتي و معدني كه  حدود  هشتاد درصد صادرات غير نفتي كشور را تشكيل مي دهد نشان  دهنده  فرصتي جديد براي ورود مقتدرانه به بازارهاي جهاني است.

وزير صنايع و معادن ،‌دستيابي متخصصان داخلي به فناوري هاي روز دنيا در زمينه هاي مهمي چون انرژي هسته اي ، فناوري ژنتيك و زيست محيطي و فناوري هاي حساس صنعتي و نظامي،  گواهي بر ورود به  عرصه جهاني دانست .

همايش روز جهاني استاندارد با حضور وزراي صنايع و معادن ،‌مسكن و شهرسازي و بازرگاني برگزار شد و  در اين مراسم 22 شركت نمونه و دو تشكل صنعتي لوح تقدير و نشان استاندارد دريافت كردند .

کد خبر 391264

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha