به گزارش خبرنگار مهر، سهیل مهاجری صبح سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پروژههای آبخیزداری در تمامی شهرستانهای استان با این آبگیری صورت گرفته بدون شک تاثیر خوبی بر زیبایی طبیعت واقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت.
وی افزود: تعداد کل سازههای آبخیزداری که تا کنون در سطح شهرستان دشتستان اجرا شده اعم از سنگی ملاتی و بند خاکی با سر ریز سنگی ملاتی حدود ۱۴۰ مورد بوده که قادرند در هر آبگیری حدود ۷ میلیون متر مکعب آب باران را ذخیره کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ادامه داد: انشاالله این میزان آبگیری در واقع سهم خود را در شکوفایی کشاورزیهای و بالا آمدن سطح آبهای زیرزمینی منطقه نشان خواهد داد و ما نیز به اهداف خود در احداث این سازهها خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: بهعنوان مثال ما در همین شهرستان دشتستان علاوه بر اجرای سازه های بزرگ، تعداد ۸۴۰ مورد خشکه چین و گابیون توری سنگی طی سالهای اخیر تا کنون اجرا کردهایم که در بارندگی اخیر نقش بسزایی در کنترل سیلاب و جلوگیری از فرسایش و رسوب و همچنین ذخیره نزولات اسمانی داشتهاند.
بارش ۴۵۰ میلیمتری در شهرستان جم
مهاجری با اشاره به میزان بارش ۴۵۰ میلیمتری در شهرستان جم گفت: در شهرستان جم نیز طی چند روز اخیر بیش از ۴۵۰ میلیمتر بارندگی شاهد بودیم که اگر طرحهای آبخیزداری ما در آن منطقه نبود شاید سرعت و شدت و زیبایی باران الهی با آزردگی مردم آن سامان نیز روبرو میشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از بزرگترین طرحهای آبخیزداری استان بوشهر در شهرستان جم در حال انجام است که انشالله بخش مهمی از روان آب های این شهرستان در زمان بارندگی کنترل خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: ضمنا بهمنظور ذخیره نزولات آسمان اقدامات موثر دیگری همچون احداث هلالیهای آبگیر و کشت گیاهان و نهالکاری در شهرستانهای استان انجام شده که تاثیر فراوانی در تغذیه سفرههای آب زیرزمینی دارند.
وی اجرای طرحهای آبخیزداری را در بهرهوری بیشتر بخشهای اقتصادی استان بسیار موثر دانست و یادآور شد: امروزه مسئولان و مردم استان در طرحهای آبخیزداری ما نه تنها به دنبال مهار و کاهش خسارت وجلوگیری از فرسایش خاک هستند بلکه در ذات این طرحها به دنبال بهرهبرداری اقتصادی و توسعه کشاورزی نیز هستندو این مایه افتخار سازمان ماست.
نظر شما