مجید اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: علیرغم اعلام اطلاع رسانی های فراوان دامپزشکی، متاسفانه شهروندان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را جدی نمی گیرند و برخی شهروندان به ویژه کبوترداران اقدام به رهاسازی پرندگان خود در فضای آزاد می کنند.
اسدی با تاکید بر اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیماری مشترک بین پرندگان و انسان است، گفت: مقابله با این بیماری مستلزم رعایت دقیق موارد اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور به ویژه ضوابط امنیت زیستی بوده و در صورت عدم رعایت آن خسارت جبران ناپذیری به صنعت طیور شهرستان وارد خواهد شد.
اسدی گفت: طیور در مواقع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد معمولا بدون علائم بالینی و با مرگ سریع و یا با علائم بالینی شامل افسردگی شدید، بی اشتهایی، کاهش تخم گذاری، اسهال، علائم تنفسی، کبودی تاج و ریش، خونریزی های کوچک روی سطوح سروزی بدن و مرگ و میر ناگهانی تا ۱۰۰ درصد گله را به همراه دارد.
وی با تاکید بر لزوم پرهیز از خرید و فروش طیور به ویژه مرغ و خروس، بلدرچین و بوقلمون از فروشندگان غیرمجاز و دوره گرد گفت: کاهش تماس بین طیور اهلی با پرندگان وحشی به ویژه گنجشک سانان با محصور کردن پرندگان در قفس، گزارش تلفات غیرعادی و مشکوک به شبکه دامپزشکی برای نمونه برداری های لازم، خودداری از رهاسازی پرندگان به ویژه کبوتر در فضای آزاد و نگهداری آنها در قفس و فضای بسته و خودداری از جابه جایی پرندگان زینتی از جمله نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اسدی انتقال کود مرغی از سایر استانها به شهرستان شهربابک را بسیار خطرناک عنوان کرد و گفت: کشاورزان باید به دلیل جلوگیری از شیوع این بیماری از کودهای دارای مجوز بهداشتی – قرنطینه ای حمل مورد تایید دامپزشکی استفاده کنند.
اسدی اضافه کرد: دامپزشکی مانند گذشته و به صورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل نظارت خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعمال کرده و شهروندان می توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند.
نظر شما