به گزارش خبرنگار مهر، مهراله رخشانی مهر ظهر چهارشنبه در اولین همایش ملی دانشگاه سبز اظهار داشت: دانشگاهها در راستای حرکت در مسیر مدریت سبز اقداماتی نظیر کاهش مصرف کاغذ و پلاستیک، استفاده از دوچرخه و خودروهای برقی، اتوبوس و وسایل جمعی را اجرا کنند.
وی اضافه کرد: همچنین برگزاری رویدادها، ایجاد رشته های مرتبط و تشکل های دانشجویی از جمله فعالیت هایی است که باید دانشگاه ها برای مدیریت سبز انجام دهند.
رخشانی مهر در خصوص اقدامات ترویجی و اجرایی صورت گرفته گفت: تدوین دستورالعمل مدیریت سبز، طرح توجیهی برای استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه ها، ایجاد ردیف متمرکز به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان در سال ۹۶، تدوین بانک اطلاعات اقلیمی در مراکز استانها، انعقاد تفاهمنامههای همکاری و برگزاری نمایشگاههای انرژی های تجدیدپذیر بخشی از این اقدامات است.
وی با بیان اینکه ترویج و توسعه فناوری های نوین می تواند از دانشگاه صورت بگیرد، به برخی از مهمترین قوانین و برنامه های مربوط به دانشگاه سبز در ایران اشاره کرد و گفت: اصل ۵۰ قانون اساسی، سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی، سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و الگوی مصرف و بند ۱۲ منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید به مدیریت دانشگاه سبز اشاره دارند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۰ برای اولین بار دانشگاه اندونزی سیستم رتبهبندی دانشگاه سبز را راه انداخت بیان کرد: زیرساخت، انرژی، پسماند، حمل و نقل، آب و آموزش از شاخص های رتبه بندی دانشگاه های سبز هستند.
رخشانی مهر با اشاره به رتبهبندی دانشگاههای جهان در حوزه مدیریت سبز گفت: سه دانشگاه ایران در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر سبز دنیا قرار دارند که رتبه دانشگاه زنجان ۷۵، دانشگاه فردوسی مشهد ۲۳۸ و دانشگاه تهران ۴۳۱ است.
مدیرکل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم با اشاره به اقدامات اداره کل نظارت بر طرح های عمرانی در راستای تحقق دانشگاه سبز گفت: تشکیل کارگروه انرژی، تعامل با سازمانهای کشوری و تشکیل شورای راهبری مدیریت دانشگاه سبز بخشی از این اقدامات است و در بیش از ۷۰ دانشگاه شورای راهبری مدیریت سبز تشکیل شده است.
پروژه زمین گرمایی در دانشگاه یزد، انرژی خورشیدی دانشگاه شیراز و تصفیه پساب دانشگاه کاشان از جمله پروژه های بود که مدیرکل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم به عنوان پروژه های اجرایی در حوزه مدیریت سبز دانشگاه ها از آن نام برد.
نظر شما