علی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: هم اکنون ۲۲ نهالستان دارای مجوز در سطح استان وجود دارد که دو نهالستان به صورت شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: شرکت های دانش بنیان به صورت عمده نهال پایه های رویشی را با روش کشت بافت(GF, GM) محصولات هسته دار شامل هلو، شلیل، آلبالو، گیلاس و بادام میوه های دانه دار همچون سیب، گلابی، خرمالو، پسته، گردو و همچنین انگور تولید می کنند.
اکبری تصریح کرد: همچنین باغ مادری در سطح سه هکتار با ۱۳۰۰ اصله نهال تایید شده و دارای گواهی سلامت شامل نهال های هسته دار و دانه دار از ارقام تجاری و وارداتی با هدف تولید و تامین اندام تکثیری (قلمه و پیوندک) از ارقام مذکور احداث شده که از لحاظ اصالت ژنتیکی مشخص و در برابر بیماری های مهلک شناخته شده آن رقم عاری می باشد.
اکبری یادآورشد:درسال جاری یک واحد گلخانه قرنطینه بعد از ورود ارقام وارداتی در سطح ۸۰۰ مترمربع در استان احداث شده است.
وی هدف از احداث این واحد را تشخیص دوره آفت و بیماری این ارقام توسط کارشناسان حفظ نباتات نظارت و کنترل بر آفت گیاهی دانست.
به گفته اکبری بیشترین نهالستان های استان به ترتیب درشهرستان های بوئین زهرا، البرز، آبیک وتاکستان قرار دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت:درسالجاری دراستان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال توسط کمیته فنی نهال استان وموسسه ثبت وگواهی بذر ونهال، کنترل و نظارت و ۱۳۲ هزار اصله نهال نیز شناسنامه دار و برچسب اصالت نهال برای آنها صادر شده است.
اکبری بیان کرد: استان قزوین رتبه ۶ کشور در مجموع سطح زیر کشت نهالستان های مجوز دار را در کشوربه خود اختصاص داده است.
وی از باغداران و شهروندان استان خواست برای اطمینان از اصالت و کیفیت نهال؛ نهال های مورد نیاز خود را از نهالستان های دارای مجوز و شناسه دار تهیه کنند.
نظر شما