به گزارش خبرنگار مهر، جواد عباسی ظهر امروز دوشنبه در حاشیه برگزاری دوره تخصصی گزینشگران آموزش و پرورش استان خوزستان بر اهمیت امر گزینش تاکید کرد و گفت: در بیان اهمیت گزینش در یک کلام می توان گفت که گزینش در فرآیند جذب نیروی انسانی، اولین خاکریز است زیرا قرار است از بین خوبان خوبترین ها انتخاب شوند.
وی فرمان حضرت امام خمینی در سال ۶۱ را چهارچوب گزینش خواند و توجه به محور اخلاق را به عنوان مهمترین محور در انتخاب معلمان دانست.
مدیر هسته گزینش آموزش و پرورش خوزستان توضیح داد: محور برانگیخته شدن پیامبران بنا نهادن اخلاق بود و معرف دین و ارزش ها نیز بر مدار اخلاق هستند و اگر اخلاق نباشد در پی آن سایر شروط نیز وجود نخواهند داشت.
عباسی با بیان اینکه در گزینش باید به صورت همزمان به حق الناس و حق نظام توجه شود، افزود: افراد تندخو و سخت گیر با سختگیری و تندخویی خود حق الناس را نادیده می گیرند، همچنین مسامحه کار هم نباید بود چرا که ممکن است حق نظام با مسامحه گری نادیده گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه ملاک گزینش افراد وضع حال افراد است، بیان کرد: افراط و تفریط هر دو در گزینش افراد پذیرفتنی نیست و باید در انتخاب و گزینش دیدی باز داشت.
مدیر هسته گزینش آموزش و پرورش خوزستان در ادامه به برگزاری دوره تخصص برای گزینشگران خوزستانی به میزبانی خرمشهر اشاره کرد و گفت: توجه به بحث آموزش یکی از تاکیدات امام راحل و رهبری است و در همین راستا علاوه بر آموزش نیروهای داوطلب، آموزش مجموعه گزینشگران که منجر به انتخاب اصلح می شوند نیز مد نظر قرار گرفته می شود.
عباسی به بیان جزئیات برگزاری این دوره پرداخت و افزود: در این دوره سه روزه در دو بخش روانشناسی در گرینش و فرآیند بازرسی در گزینش است و دو کارگاه عملی مصاحبه و تحقیق نیز برگزار خواهد شد.
لزوم توجه به مقوله تربیت در گزینش
مدیر آموزش و پرورش خرمشهر نیز در این مراسم اظهار کرد: در حال حاضر به گزینش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به سیستم آموزشی اکتفا می شود در صورتی که توجه به سایر مولفه ها برای توجه به امر تربیت اهمیت بیشتری دارد.
عبدالحافظ عنبری توجه به نشاط و اجرای برنامه های فوق برنامه در مقطع ابتدایی تاکید کرد و ادامه داد: باید در مدارس رسم زندگی آموزش داده شود و این در حالی است که حتی در آموزش قرآن نیز آموزش مفاهیم قرآنی مورد غفلت واقع می شود.
وی به برگزاری مسابقات قرآنی اشاره کرد و گفت: هدف از صرف هزینه برای برگزاری مسابقات قرآنی آموزش زندگی به سبک قرآنی است اما امروز شاهد هستیم اعتبارات قابل توجهی صرف می شود اما خروجی بر اساس مولفه های قرآنی ندارد و باید نگاه به آموزش قرآن از آموزش ظاهر قرآن به آموزش محتوا و مفاهیم سوق یابد.
مدیر آموزش و پرورش خرمشهر یکی از علل چنین اتفاقی را مربوط به رویکرد آموزشی دانست و بیان کرد: معلمان در کلاس درس بنا بر نقش تعریف شده برای آنها به آموزش دروس نظری اکتفا می کنند و به طور کلی در سیستم آموزشی کشور رویکرد بیشتر به سمت و سوی آموزش رفته و از تربیت و اخلاق فاصله گرفته است.
عنبری بر لزوم توجه به اهمیت مقوله تربیت در زمان جذب معلمان تاکید کرد و گفت: معلمان باید بدانند که وظیفه اصلی آموزش و پرورش تربیت است و فاصله تربیت و آموزش بسیار است.
نظر شما